SkyscraperCity Forum banner
5601 - 5620 of 10571 Posts

·
Registered
Joined
·
1,979 Posts
Пуснах сигнал. Това е така от 10 години, а в момента е още по-клюмнало вече е тотално невъзможно да се минава.

upload image online free
Дървото е природна забележителност и е под закрила! ;)
 

·
Registered
Joined
·
5,101 Posts
Според мен това е храст, а не дърво. Също така няма и от къде да се минава вече. Това е стара снимка от преди 3-4 години. Сега е още по-полегнало.
 

·
Moderator
Joined
·
43,116 Posts
Кев, спициялно за теб:

BILLA залеси столична улица със 100 дръвчетаBILLA залеси столичната улица "Добротич" в кв. "Красна поляна" със 100 дръвчета. Инициативата на компанията е съгласувана със Столична община, която е издала разрешение за засаждането и е определила къде да стане то. Фиданките се намират и от двете страни на улицата.

"Решихме дърветата да бъдат 100, защото имаме 100 магазина в България", каза управителят на BILLA-България Бойко Сачански пред репортер на Kmeta.bg. Сачански активно се включи в процеса на озеленяване, като не само го ръководеше, но и садеше заедно със служителите си. В залесяването се включиха около 40 души, някои бяха довели децата си.Дръвчетата са от вида явор, част от тях от особен тип явор -т.нар. шестил. "Начинанието е доста трудно, ако го праят съседите в блока, например, защото се изискват сериозни организация и усилия. Знаем, че за българите е малко трудно да се обединяват, тук са необходими и средства. Когато обаче с това се заеме такава голяма компания, нещата се подреждат , коментира служителка на BILLA, която садеше фиданки с малката си дъщеря.Минувач се спря пред гледката на подготвените за засаждане дръвчета и поздрави доброволците, като им препоръча следващия пъкт да озеленят и тротарите на бул. "Никола Мушанов". "Ще продължим тази инициатива, тя се провежда за пета поредна година", заяви Сачански и припомни за още една кауза, зад която BILLA застава - опазването на паметника Шипка. Преди дни десетки родни звезди се събраха на благотворителен коцерт в "Арена Армеец" за набиране на средтва за монумента.[...]
http://sofia.kmeta.bg/billa-zalesi-stolichna-ulica-sаs-100-drаvcheta-73225.html
 

·
Registered
Joined
·
7,604 Posts
^^Браво ли, аз съм с резерви. Ако искаш да направиш нещо, го правиш. Не е нужно с фланелки да афишираш, сигурно са поканили и няколко десетки медии. Това е просто различен начин за реклама, която иска да каже, вижте колко сме добри, колко сме загрижени за природата и за България. Глупости, загрижени са само за печалбата.

Но все пак е по-добро, отколкото да ме лъжат, че ми продават български зеленчуци и плодове и ги е грижа за нашите производители.
 

·
delete_this_please
Joined
·
364 Posts
^^
Разбира се, че е браво.
Утре Билла може да фалира, но най-малко половината засадени от тях дървета ще живеят 30 години.
 

·
Registered
Joined
·
1,593 Posts
Естествено че е и реклама. Ама какво от това?
Тези дървета им струват колкото няколко рекламни минути в бТВ и Нова, а ползата е за цялото общество - Win-Win ситуация, както се казва.
 

·
Registered
Joined
·
2,275 Posts
Следваща стъпка е в околията на магистралните шосета СОС, ССТ да се направят от край до край зелени пространства (пояси). Ще бъде зелено, красиво, и тез дето математически пресмята че въздухат в София е по-зле от този в Париж и Лондон ще намалят коефициентите си за замърсяване.
 

·
Registered
Joined
·
2,815 Posts
Благодарение на няколко архивни карти и градоустройствени планове, скицирах от къде е би трябвало да минава планираният плавателен канал Панчарево - София

Оранжево : Тогавашните планирани пътни връзки
Синьо : плавателният канал и прилежащите реки
Жълто : ориентирИ една идейна скица, как е би трябвало да изглежда:

 

·
Banned
Joined
·
381 Posts
Благодарение на няколко архивни карти и градоустройствени планове, скицирах от къде е би трябвало да минава планираният плавателен канал Панчарево - София

Много интересна информация! До колкото съм чел каналът е трябвало да стига до Павлово, имаш ли информация от къде на запад е трябвало да минава?
 

·
Banned
Joined
·
381 Posts
Да, виждал съм я тази графика, тя е единствената на която го има канала. Надявах се на по-детайлна информация както за Младост. Изобщо имало ли е строителна дейност в западните квартали?
 

·
Registered
Joined
·
984 Posts
в Google Earth сателитни снимки има архив и ако изберете 2000-на година, на няколко места в Младост може много добре да се види къде трябваше да минава реката, все пак беше изкопано. Сега вече не се личи толкова.

От запад не съм чувал/чел/виждал да е имало някаква строителна дейност, сигурно са започнали от изток и така планираха да продължават.

А зеленият клин от НДК до Околовръстното все още е "реален", територията между Южния Парк и СОП е отнесена към Зп (зона за градски паркове и градини), така че... е, ясно е че няма как да стане, но не е застроено с кооперации/блокове точно в тази част, а само с къщи. Но разбира се, че те не могат да изкупят имоти за Каблешков, какво ли да говорим за цял Южен Парк част 4.
 
5601 - 5620 of 10571 Posts
Top