SkyscraperCity Forum banner
1 - 20 of 99 Posts

·
T H E H A G U E
Joined
·
2,876 Posts
Discussion Starter · #1 · (Edited)
het is dan geen gebouw, blij met het nieuws kunnen we zeker zijn!!

VROUWE JUSTITIA ALS TREKPLEISTER

Bron:AD Den Haag
door:peter Koop

-Den Haag

De nieuwe trekplijster van Den Haag moet een metershoog standbeeld van vrouwe Justitia worden.
Dat wilt Bas Verkerk, bestuurder van het stadsgewest Haaglanden en burgemeester van Delft.,,Den Haag is een stad waar internationaal recht wordt gesproken.Daar hoort wat ons betreft een fysieke uitstraling bij.''verkerk noemde als voorbeeld het grote Christusbeeld in Rio De Janeiro. ,,misschien moet het beeld van vrouwe justitia wat minder hoog worden,maar wel met dezelfde uitstraling.''
De Haagsche wethouder Frits Huffnagel(internationale zaken) lijkt positief te staan tegenover het idee. ,, alles wat invulling geeft aan het imago van internationale stad van recht en vrede,daar ben ik voor.''
Verkerk.....blablabla, de rest gaat over de rest in regio haaglanden,zoetermeer als leisure stad(dat watergebeuren,en snowworld) en zo ook plannen voor andere gemeentes.

maar laat dat beeld maar komen!:D:banana:
 

·
Illustrateur
Joined
·
13,216 Posts
^^ :lol::laugh:Met een soort combinatie valt daar wel iets moois van te maken. Een geschikte locatie heb ik zo 1-2-3 nog niet. Misschien aan het Meiveld, boven een door te trekken Utrechtse Baan in een tunnel naar het Hubertusviaduct.
Lijkt me wel wat. Nederland kent vooralsnog niet echt de grandeur zoals je in landen als Frankrijk, Belgie of Oostenrijk ziet. Triomfbogen en dat soort spul zul je niet (gauw) in dit land vinden.

EDIT: Malieveld natuurlijk. Was in de war met het Meiveld in Veldhoven. Hoe ik daar aan kom is een raadsel, ik kom daar nooit.

Zoiets:
 

·
Registered Abuser
Joined
·
6,980 Posts
Dat stukje gras heet het Malieveld ;)

Als het echt een groot beeld wordt (als het er überhaupt ooit komt) zou ook ik niet zo weten waar dat moet komen. Wellicht ergens in de buurt van het Vredespaleis maar waar :dunno:
 

·
Registered
Joined
·
4,846 Posts
Een soort Haags Vrijheidsbeeld dus?

"Bring me your hungry, your tired, your war criminals...", zoiets?
 
1 - 20 of 99 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top