wrzucaj mniejsze zdjęcia.. proszę?!
btw wyczekiwałem tego wątku
btw wyczekiwałem tego wątku
OK. Te powyższe już zmieniłem.Też bardzo czekam na kolejne zdjęcia ale jak kolega powyżej napisał, wstawiaj mniejsze zdjęcia. O ile się nie mylę standardem tutaj są 800x600.
Bilet LOT-u do Tbilisi i z powrotem to ok. 1 150 zł - kupowany z 3 - tygodniowym wyprzedzeniem (niektórzy podobno w promocji kupowali nawet o połowę taniej z wyprzedzeniem 3 -miesięcznym).Czekamy na więcej
I mam prośbę o szacunkowe przedstawienie kosztów dojazdów etc.
Mozna tez KTW - KBP wizzairem, jezeli dosc wczesnie zabukujesz to lecisz za 150, potem KBP - BUS jakes 1500 (wszystko tam i curyk). Takie rozwiazanie ma kilka uzasadnien. Po pierwsze: jezeli na twoich ulicach wiekszosc rejestracji zaczyna sie na S to masz blisko, po drugie jak wyladujesz na koncu tej wyprawy to tego samego dnia pociagniesz lyk wina juz na kamienistej plazy, po trzecie, jak juz pisalem w watku o Kazachstanie, w Kijowie na Jużnym jest bar z pysznymi pierogami i niezgorszym piwem, a przeciez samoloty nie latają jeden po drugim, tylko trzeba swoje odczekac.I mam prośbę o szacunkowe przedstawienie kosztów dojazdów etc.
Hej,Czekamy na więcej
I mam prośbę o szacunkowe przedstawienie kosztów dojazdów etc.
Ale bez bagazu i mega wczesnie. Teraz nawet na 3 m-ce wczesniej jest ok 230 zl i to za sam bilet +136 zł za bagaz. Opcja ciekawa, ale nadal mega długa i dosc droga. Ja bym szukał promoLOTu i leciał bezposrednio do Tbilisi (czyli jesli mają byc Katowice to Katowice-Warszawa-Tbilisi )Mozna tez KTW - KBP wizzairem, jezeli dosc wczesnie zabukujesz to lecisz za 150,
Z Tbilisi do Batumi najlepiej brać pociąg nocny i kimnąć się w kupiejnym za 23 GEL.Bilet LOT-u do Tbilisi i z powrotem to ok. 1 150 zł - kupowany z 3 - tygodniowym wyprzedzeniem (niektórzy podobno w promocji kupowali nawet o połowę taniej z wyprzedzeniem 3 -miesięcznym).
O ile się orientuję (po własnych doświadczeniach z wyprawy drogą lądową do Kapadocji sprzed kilku lat) lądem wychodziło pewnie tyle samo przy minimum 3 dniach straconych na podróż w każdą stronę.
Za to transport lokalny jest tani np. plackarta Tbilisi - Batumi = ok. 15 lari (ok. 25 zł), marszrutka na tej samej trasie = 20 lari, marszrutka Tbilisi - Wardzia = 15 lari, marszrutka Tbilisi Kazbegi = 10 lari.
Teraz to już rusycyzm. Tera się mówi, uważasz, Kaukaz PołudniowyGorąco zachęcam do odwiedzin Zakaukazia, bardzo warto.
Gruzja, knajpa 5-7 Lari wypasione danie np. porcja pierogow Chenkali, której nie zjesz, 4 Lari litr wina domasznego, 10 Lari pol litra samogonu czacza (nazwa pasuje jak ulał). spanie od 5 / 10 Lari za łóżko (zadu.ie / hotel przy plazy) po sezonie, co szczegolnie wazne dla rejonow nadmorskich. (ceny w pln x1,7). Bezpieczenstwo, a raczej jego brak jest glownie zwiazane z czaczą. Mozna za duzo, może braknąć (to oczywiscie żart), mozna na wlasne zyczenie kinetycznie uszkodzic sobie ciało przy manewrach, innych niebespieczenstw nie stwierdzilem.A jakie są ceny w Gruzji? Za nocleg, za jakiś obiad w knajpie, za coca colę? Czy ogólnie jest tam bezpiecznie? Może ktoś był w Gruzji i na Ukrainie. Gruzja jest tańsza/droższa niż Ukraina?