SkyscraperCity Forum banner

(H) Budimpešta - Kraljica Dunava (Deo Prvi)

4740 Views 7 Replies 6 Participants Last post by  Kabacum
Posle Podgorice, Budimpesta dolazi na red.:)

Sramota me je da kazem da je ovo bila moja prva poseta glavnom gradu Madjarske - ali garantovano ne i zadnja. Od svih gradova koje sam posetio prethodnih nedelju-dve (Bec, Prag, Varsava, Bratislava, Gdanjsk, Krakov, itd) , Budimpesta je ostavila najveci i najlepsi utisak na mene - i to ne samo zbog zgodnih Madjarica;) Ona jednostavno zivi na Dunavu. Naprimer, takav recni saobracaj jos nigde nisam video.

Kod nas se non-stop govori o spustanju gradova na reke (Beograd i Novi Sad prvenstveno) - Budimpesta je perfektan model za to.

Pogledajte sami:

See less See more
99
1 - 8 of 8 Posts
EXTRA! :) sve sto si rekao stoji, sem toga da su Madjarice zgodne, jer u Budimpesti aj sto ne mozes da vidis zgodnih madjarica, nego uvek kad odem ne vidim ljude na ulicama. meni je Budapest najdosadniji grad u Evropi u kojem sam bio.
^^ dziggy, mora da nisi bio u pragu.... da nema nemackih penzionera i srpskih/italijanskih ekskurzija, bio bi potpuno pust grad (samo se srbi i italijani cuju na ulicama)... bio sam 2x u pragu i oba puta sam imao utisak da je neki praznik... nikad nisam video saobracajnu guzvu, a cuju se koraci prolaznika... po povratku u novi sad, nekoliko dana sam imao utisak da zivim u nekom ogromnom, dinamicnom gradu...

a budimpestu i posebno madjarice mi ne diraj... ima budimpesta itekako sta da ponudi, samo je treba bolje upoznati... nije bas balkan, ali za mitteleuropske pojmove je vrlo dinamican grad...
See less See more
"Od svih gradova koje sam posetio prethodnih nedelju-dve (Bec, Prag, Varsava, Bratislava, Gdanjsk, Krakov, itd) , Budimpesta je ostavila najveci i najlepsi utisak na mene - i to ne samo zbog zgodnih Madjarica"
1. Budimpesta jeste lep grad (jako lep) ali ne lepsi od Praga koji je dragulj istocne Evrope
2. Cehinje su bolje od Madjarica i izgledom i stasom
3. odlicne su ti slike "komadant mark" :eek:kay:
toliko od mene :lol:
See less See more
Poljakinje su konjaste, majku mu:)

Cehinje i Severni Balkan (Srbija, deo HRV, Slovenija, Rumunija- to su ribe ipo)
:D
EXTRA! :) sve sto si rekao stoji, sem toga da su Madjarice zgodne, jer u Budimpesti aj sto ne mozes da vidis zgodnih madjarica, nego uvek kad odem ne vidim ljude na ulicama. meni je Budapest najdosadniji grad u Evropi u kojem sam bio.

^^^Neznam za guzve i ljude na ulici, ali Madjarice su jedne od najlepsih zena na svetu. btw Super slike.
See less See more
Budimpesta je jednostavno prelep grad. Toliko su pametno iskoristili svaki moguci detalj koji im je priroda i istorija ostavili u nasledje... a naravno jos dosta neiskoriscenog ceka da se odradi. Zasigurno tvrdim da se u gradovima poput Budimpeste, Beca jos uvek oseca duh raskosi nekedasnjeg austijskog i ugarskog carstva i kraljevstva. Mnogo vise bednika koji spavaju po haustorim a gradskih cetvrti dokaz su velegrada izmedju ostalog. A madjarice su prelepe. Jedan od retkih gradova koji ostavlja utiisak lepih i zgodnih zena a i nacije celokupno. A ulice su pune prolaznika, pesaka. Grad zivi 24h. za razliku od beograda i ns koji posle 00:00 padnu u dubok san. Zaista mi nije jasno o kojoj budimpesti pise jedan od forumasa- no ukusi su razliciti.

Ko nije obavezno da poseti ovaj grad i prepusti se svim njegovim carima.
See less See more
"Od svih gradova koje sam posetio prethodnih nedelju-dve (Bec, Prag, Varsava, Bratislava, Gdanjsk, Krakov, itd) , Budimpesta je ostavila najveci i najlepsi utisak na mene - i to ne samo zbog zgodnih Madjarica"
1. Budimpesta jeste lep grad (jako lep) ali ne lepsi od Praga koji je dragulj istocne Evrope
2. Cehinje su bolje od Madjarica i izgledom i stasom
3. odlicne su ti slike "komadant mark" :eek:kay:
toliko od mene :lol:
Prag koji se nalazi u Ceskoj je deo srednje evrope i nikako ne moze biti dragulj istocne evrope. to se uci u osnovnoj skoli. a obzirom da se nalazi u srednjoj evropi po meni nikako ne moze biti ispred beca po arhitekturi a potom i ispred beca i ispred budimpeste po dinamicnosti. prag je nekako, monoton i dosadan grad. bar na mene je ostavio takav utisak. priznajem nisam bas odusevljen srednjevekovnim nasledjem.

nedostaje slika margit sziget i hid to je veoma atraktivna destinacija u budimpesti koja potpuno privlaci ljude na dunav... ;)
See less See more
1 - 8 of 8 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.