SkyscraperCity Forum banner
1 - 1 of 1 Posts

·
Registered
Joined
·
41 Posts
Discussion Starter · #1 ·
[https://m-vecernji-hr]

[https://m-vecernji-hr]Rotor

PROSTOR OD 2,3 HEKTARA

Novi zagrebački kvart: Norvežanin pokraj rotora gradi stambeni kompleks

[https://m-vecernji-hr]

AUTORZORAN VITAS

13. 02. 2018. U 09:21 82

Grad Zagreb otkupljuje čestice koje će, kad se objedine sa zemljištem koje Hagenov Rotor jug d.o.o. već ima, dobiti parcelu od 2,3 hektara

Pogledaj originalni članak

Robert Hagen investitor je čija bi tvrtka Rotor jug d.o.o. uskoro trebala od grada Zagreba otkupiti više čestica novozagrebačkog građevinskog zemljišta. Kada se to zemljište objedini s česticama koje na tom području Rotor jug d.o.o. već ima, dobit će se ukupno 2,3 hektara zajedničke parcele pod brojem 836 na kojima će se, prema svim dostupnim informacijama, graditi novi stambeno-poslovni kompleks. Riječ je o površini nedaleko od remetinečkog rotora na kojem će uskoro početi denivelacija, što će se dogoditi kada se napokon potvrde izvođači kompliciranih radova. Hagen je hrvatskoj javnosti poznat preko tvrtke Verdispar International, norveškog investitora u trgovački centar Lumini na ulazu u Varaždin, ali i nerealiziranih projekata poput ekosela pored Kupinca ili nebodera u zagrebačkoj Savskoj.

[https://m-vecernji-hr]ODABRANO IDEJNO RJEŠENJEOvako će izgledati kupalište u Španskom: Uz 2 bazena imat će tropski slap, vatrene kupke...

Atraktivno zemljište

Zemljište se nalazi između rotora i nasipa uz rijeku Savu kroz koje sada prolazi sporedna cesta prema Areni Zagreb i Arena centru. U transakcijama, što otkupom zemljišta a što izvlaštenjima, sudjeluje i Grad Zagreb koji će u tom području sagraditi nove prometnice, vjerojatno i drugu infrastrukturu. Primjerice, iz tlocrta budućeg izgleda objedinjene čestice vidi se da su predviđene i autobusne stanice. Ideja o gradnji novog kvarta pokraj rotora nije nova. Stara je desetak godina, a bila je i točka dnevnog reda na sjednici Gradske skupštine 27. listopada 2017. godine o kojoj je raspravljao zastupnik stranke Za grad Svibor Jančić.

[https://m-vecernji-hr]Rotor

– Radi se o sve atraktivnijem zemljištu Tafarica koje se nalazi na zapadnoj strani rotora Remetinec i dio je urbanističkog prostornog uređenja „Remetinec rotor – zapad“, za čije uređenje je DAZ raspisao natječaj još 2007. Prijedlog je predlagača da se ukine status javnog dobra dvjema česticama koje su označene kao put. Međutim, meni je bilo zanimljivo kako je dotično društvo Rotor jug d.o.o. (vlasnik iz Norveške) još 2010. počelo sa zamjenom zemljišta, a sumnjivo mi je to što nisam uspio pronaći kakva će se točno građevina graditi na zemljištu Tafarica, osim da se radi o poslovno-stambenom objektu, zapisao je Jančić na svojem blogu misleći kako bi bilo bolje da je ondje kvart za zaposlenike Sveučilišta u Zagrebu.

[https://m-vecernji-hr]NOVO NASELJEIzgradnja novog zagrebačkog kvarta bliži se kraju, pogledajte kako izgleda

Autori plana o kojem govori zastupnik stranke Za Grad su projektanti tvrtke Urbane tehnike. Oni su dobili prvu nagradu na natječaju za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja Urbanističkog plana uređenja Savski park - zapad, Remetinec - rotor, Tromostovlje - jug u Zagrebu. – Taj UPU više ne postoji, naime, još otprilike 2008. podijeljen je GUP-om na četiri manja plana: UPU Savski park – istok, UPU Savski park – zapad, UPU Remetinec rotor – zapad, UPU Remetinec rotor – istok.

Svi UPU-i osim posljednjeg su izrađeni i usvojeni. Unutar plana UPU Remetinec rotor – zapad ishođene su lokacijske dozvole za stambeni i poslovni kompleks, a kad će i hoće li se realizirati teško je reći, rekao nam je Zdravko Krasić iz tvrtke Urbane tehnike.

Mišljenje o kupoprodaji

No, lani su se intenzivirale aktivnosti u svrhu okrupnjavanja čestice na kojoj bi se trebao graditi stambeno-poslovni kompleks. Iz raspoložive se dokumentacije vidi da je lokacijska dozvola izdana, a Grad ide prema prodaji navedenog zemljišta rotor – jug. Upravo ovog četvrtka o kupoprodaji parcela svoje mišljenje na redovitoj sjednici treba dati i Vijeće gradske četvrti Novi Zagreb – zapad. – Apsolutno ću podržati projekt kao što će, vjerujem, učiniti i većina članova Vijeća naše gradske četvrti. Novi Zagreb ima apsolutno najviše parkova i zelenila od svih ostalih dijelova grada, no grad se mora razvijati. Ovakvi projekti znače i nova radna mjesta, sa svakim novim objektom poput nove benzinske postaje na Remetinečkoj koju je gradonačelnik otvorio njihov broj raste – rekao jeJadranko Baturić, predsjednik Vijeća gradske četvrti Novi Zagreb – zapad.

Pogledajte i galeriju 5 zelenih oaza u Zagrebu za bijeg od svakodnevnice:

PETRA BALIJAZagrepčani u slovenskim toplicama troše 17 mil. € – zašto ih ne bi ostavili doma?

RITAM GRADAZa uređenje obale Save ne treba neka nevjerojatna tehnologija, već malo mašte

'ZAGREB NA SAVI'Evo kako će 1. lipnja izgledati obala Save od Jaruna do jezera Bundek

KLJUČNE RIJEČIrotor Norvežanin Robert Hagen Zagrebprojekt stambeni kompleks Svibor JančićJadranko Baturić

POGLEDAJTE NA VECERNJI.HR

POGLEDAJ SVE

Komentari 82

šuspleh22

13:46 13. VELJAČE 2018.

rotor je rotor a stator je staror., to je tak. a nije taj tako lud fina je to pozicija.Blizu gradu a opet tako daleko. Bit će to ugodno mjesto za življenje., pogleda na rijeku, na Medvednicu, južna strana , osunčano, ...

!zagreb!

09:36 13. VELJAČE 2018.

Plus je sto novi kvart ne grade 10 km od Zagreba. Napredak se vidi.

drogie

16:57 13. VELJAČE 2018.

Daj Bože da izgrađene zgrade izgledaju kao zgrade na prvoj fotki, to bi bio landmark Novog Zagreba zapad.

KOMENTIRAJTE

Još iz rubrike Zagreb

VREMENSKE NEPRILIKE

Pada ledena kiša u Zagrebu: Evo koje autobusne linije su prekinute

PRVI U HRVATSKOJ

Čudo u Sigetu: Stiže milijun i pol kuna 'težak' projekt, evo što će se sve izgraditi

6

JELENA RUŽIĆ

Utopljeni i najugroženiji, grad je u ove dane poduzeo sve da ne žive na ulici
https://www.vecernji.hr/zagreb/novi...-rotor-stambeni-kompleks-robert-hagen-1225998
 
1 - 1 of 1 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top