SkyscraperCity Forum banner

Hamburg

9851 Views 26 Replies 10 Participants Last post by  erbse
Letošnji dopust sem porabil za obisk Hamburga. Mesto je lepo, urejeno, zanimivo in res zelo živo. Meni osebno je to mesto zelo pisano na kožo in sem še vedno totalno navdušen. Nasplošno so ljudje zelo prijazni in sproščeni, tudi v gostinskih lokalih si povsod deležen dobre in prijazne postrežbe. Ves čas bivanja tam sva s punco jedla zunaj po restavracijah in lokalih, hrana je bila povsod odlična kar me je res zelo presenetilo in tudi cene precej zmerne (obrok za enega od 8-12eur, pivo 0'5l 3-3.90eur) in še najpomebnejši podatek (vsaj zame) dobro hrano lahko dobiš skoraj ob katerikoli uri!! Pa s tem ne mislim burek ali pa kebap, ampak na lokale in restavracije, ki delajo do 3h- 6h jutraj z dobro hrano, ki jo lahko poješ, kot človek v miru za mizo s priborom!! Kaj takega res pogrešam pri nas.

Fotke!! Upam,da vas ne bo motilo, da sva na nekaterih fotkah tudi jaz ali punca. Pač z št. fotk sva bila omejena in sva morala slikat tudi take bolj turistične:)

Za začetek kanal v samem centru pri mestni hiši. Ja Hamburg na trenutke spominja na benetke s to razliko, da je veliko bolj kool!

Mestna hiša. (tista z zeleno streho)

Nekaj zgradb ob posušenem kanalu.

Stolp, ki je edini ostal cel od katedrale porušene med angleškim bombandiranjem leta 1943. Zelo visoka zadeva. Do 76 metra pelje dvigalo še višje vodijo stopnice, ki pa niso odprte za javnost. Celotne višine ne vem, predvidevam pa, da bi lahko bilo okoli 90-95m.

Pot dvigala. Vožnja je kar malo adrenalinska:nuts: razgled iz stolpa pa je fantastičen.

Tiste opečnate zgradbe v ozadju so stari del pristanišča (skladišča) in zame najlepši del hamburga.

Stolpnica je hotel v katerem sva bila prve dni! 22 nadstopje:cheers:! Vseh "hotelskih" nadstropji je 25. En del so še obnavljali to se tudi vidi na sliki. Razlog zakaj sva v naslednjih dneh zamenjala tako "fancy" hotel z odličnim razgledom bom izdal kasneje.

Na tej sliki se zopet vidi meni najljubši del, opečnate zgradbe starih skldišč nad kanali.

Jutri nadaljujem z nalaganjem fotografij.
See less See more
19
1 - 20 of 27 Posts
Lepe slike, vidim da je Hamburg precej na gosto pozidan. Sem slišal, da je največje nemško pristanišče, čeprav ne leži ob morju. Pa vidim, da je precej detajlov na zgradbah:
Ha, fora. :)
See less See more
Lepe slike, vidim da je Hamburg precej na gosto pozidan. Sem slišal, da je največje nemško pristanišče, čeprav ne leži ob morju.
Mesto je res gosto pozidano zato si lahko vse znamenitosti ogledaš kar peš.:). Baje, da je Hamburg drugo največje pristanišče v evropi.
Prej omenjeni predel starega pristanišča in skladišč. Samo opeka in veliki železni mostovi nad kanali!:cheers2: To se res splača videti!! Žal pa sem bil očitno tako navdušen nad tem, da sem pozabil več fotografirat.

Tole je pa že prehod iz starega dela skladišč v novega z stanovanjskimi in poslovnimi zgradbami. Prav tako je vse narejeno nad kanali.

Kot zanimivost. Opečnata zgradba na levi je moderna garažna hiša in lepo zaključi stari del.

Del hamburga je eno veliko gradbišče. Ob reki nad kanali gradijo popolnoma novo moderno četrt. Na gradbiščih je živahno, krize ni občutit!

Že zgrajeni novi del.

See less See more
13
Elbe Philharmonic Hall

Filharmonija v gradnji. Tole bo precej velika zadeva! Stoji pa na odlični lokaciji saj jo nikakor ne moreš zgrešiti ne glede ali prideš po kopnem ali po vodi.

Pogled iz reke

Še nekaj fotografij mesta narejenih med vožnjo z ladijco javnega potniškega prometa. To se splača! Je kool in poceni!

Pristanišče je res ogromno. Ni in ni konca!

Tale velik kompleks z veliko železa ob pristanišču mi je bil zelo zanimiv.
See less See more
16

Še enkrat "najin prvi" hotel

Še nekaj fotografij iz sobe hotela. Razgled:cheers:

See less See more
5
No tole je pa razlog zakaj sva se odselila iz prvega hotela! St. Pauli! Za tiste, ki ne poznate naj povem, da je to predel hamburga kjer se največ dogaja. Nočno življenje, klubi, koncerti, zabava, stip bari...Tu je tudi "Star club" kjer so redno koncentirali legendarni The beatles še predno so zares uspeli! Po prvem večeru v St. Pauliu sva se odločila, da se "preseliva" v kakšen tukajšni hotel. Ponoči tukaj ne moreš spati, šele po 4uri zjutraj se toliko umiri življenje na ulicah, da lahko malo zadremaš po 6uri se pa res že skoraj vse umiri, da zaspiš! Me prav zanima kaj bi na to rekli razni zategnjenci v Ljubljani, ki se stalno pritožujejo nad nočnimi lokali pa, če samo kdo kihne pod njihovim oknom.

Pogled iz "novega" hotela.

St. pauli ponoči. Neonskih luči na kilometre:cheers2: Tele fotografije so narejene v sredo okoli treh zjutraj. Odprto je praktično vse! Od klubov in lokalov do restavracij in trgovin. Po pripovedovnaju domačinov se med tednom v St. Pauliu bolj malo dogaja. No na ulicah in klubih je bilo vseeno veliko več življenja, kot v Ljubljani na najbolj žurerski petek. Ko pa je prišel vikend sem pa videl o čem so govorili domačini. Ljudi je bilo toliko, da smo se ponoči na ulicah prerivali, kot v Ljubljani na silvestrovo.

Tudi tukajšnja policija imajo svoj neon!

V glavnem bi to bilo vse iz Hamburga! V naslednjih dneh sva samo še žurala:drunk::dance::cheers1:
V Hamburg se zagotovo še vrnem!
See less See more
15
Enkratna reportaža! :applause: Madonca se pa res dosti gradi..tut filharmonija lepo napreduje:cheers:
St. pauli ponoči. Neonskih luči na kilometre:cheers2: Tele fotografije so narejene v sredo okoli treh zjutraj. Odprto je praktično vse! Od klubov in lokalov do restavracij in trgovin. Po pripovedovnaju domačinov se med tednom v St. Pauliu bolj malo dogaja. No na ulicah in klubih je bilo vseeno veliko več življenja, kot v Ljubljani na najbolj žurerski petek. Ko pa je prišel vikend sem pa videl o čem so govorili domačini. Ljudi je bilo toliko, da smo se ponoči na ulicah prerivali, kot v Ljubljani na silvestrovo.
ma saj, tukaj pomojem Jankovič počne veliko napako, če že kdo, je edino on sposoben zapreti usta vsem nergačom, in oživiti nočno življenje v ljubljani. upam da se bo kaj delalo na tem v prihodnje, drugače bomo za vse veke mrtvo mesto. :( saj ima dovolj velika jajca da bi si lahko privoščil tako revolucijo :cheers:

pa super reportaža :)
See less See more
Waw, St. Pauli noro izgleda! Dobra lokacija:
Pogled iz "novega" hotela.
:) :lol:

Kaj je pa v tej zanimivi zgradbi?
Izgleda mi kot ladja Prince of Venice.
See less See more
2
Waw, St. Pauli noro izgleda! Dobra lokacija::) :lol:
Se mi samo zdi ali je res nekaj sarkazma pri komentarju o dobri lokaciji. :)

Kaj je pa v tej zanimivi zgradbi?Izgleda mi kot ladja Prince of Venice.
Žal ne vem kaj je ta zgradba. Videl sem jo samo z ladijce in zgledala mi je, kot poslovna zgradba. Morda je notri kaj v zvezi s pomorstvom, glede na to kakšno obliko in lokacijo ima.
See less See more
Se mi samo zdi ali je res nekaj sarkazma pri komentarju o dobri lokaciji. :)
Nekaj ga je pa res. :lol:

Žal ne vem kaj je ta zgradba. Videl sem jo samo z ladijce in zgledala mi je, kot poslovna zgradba. Morda je notri kaj v zvezi s pomorstvom, glede na to kakšno obliko in lokacijo ima.
Ampak res je dobra; izgleda dobesedno kot jahta!
See less See more
hmm...sem mislil, da je Hamburg največje pristanišče v Evropi in največje rečno pristanišče na svetu :) V Evropi je lahko le Rotterdam večje pristanišče.
Ima kdo kak drug podatek?
ma saj, tukaj pomojem Jankovič počne veliko napako, če že kdo, je edino on sposoben zapreti usta vsem nergačom, in oživiti nočno življenje v ljubljani. upam da se bo kaj delalo na tem v prihodnje, drugače bomo za vse veke mrtvo mesto. :( saj ima dovolj velika jajca da bi si lahko privoščil tako revolucijo :cheers:
Nekaj bi Jankovič, kot župan res lahko naredil za oživitev nočnega življenja v Ljubljani ampak jaz mislim, da so glavni problem vseeno ljudje, ki povečini najraje čepijo doma. V najbolšem primeru grejo zgodaj zvečer na kakšno pijačo ali večerjo ob 21h pa že v pižami pred TV! In to jim je najboljš! Sploh si ne želijo ven na koncert, zabavo ali pa zelo pozno večerjo, tudi pozne kino ali gledališke predstave ne pridejo v poštev. Kar se dogaja in je odprto po 23 uri je za povprečnega slovenca nenormalno, čudaško in nepotrebno.
See less See more
Del hamburga je eno veliko gradbišče. Ob reki nad kanali gradijo popolnoma novo moderno četrt. Na gradbiščih je živahno, krize ni občutit!

Wow res se gradi,vendar so tukaj krediti bili odobreni že pred samo krizo in zato občutek,da krize ni,ni občutiti.
Super reportaža:cheers:
See less See more
V Hamburg se zagotovo še vrnem!
Kar sem rekel sem rekel! Res sem se vrnil in zopet je bilo nepozabno!

Nekaj fotk iz letošnjega obiska.

V Hamburgu se še vedno veliko gradi

Se nadaljuje...
See less See more
11
Zelo lepa moderna arhitektura nastaja v Hamburgu.
Po malo daljši pavzi nadaljujem.

Elbphilharmonie kar dobro napreduje. Zgradba res dobro zgleda.

V ozadju se vidi Köhlbrandbrücke, most, ki v dolžino meri 3.6km.

Tele fotke so pa bolj slabe, ker so precej zoomirane in zgradbe na sliko so bile res zelo daleč od mest fotografiranja, pa še moj fotič ni bogvekaj.

se nadaljuje...
See less See more
21
1 - 20 of 27 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.