SkyscraperCity Forum banner

Hamburg

9657 Views 26 Replies 10 Participants Last post by  erbse
Letošnji dopust sem porabil za obisk Hamburga. Mesto je lepo, urejeno, zanimivo in res zelo živo. Meni osebno je to mesto zelo pisano na kožo in sem še vedno totalno navdušen. Nasplošno so ljudje zelo prijazni in sproščeni, tudi v gostinskih lokalih si povsod deležen dobre in prijazne postrežbe. Ves čas bivanja tam sva s punco jedla zunaj po restavracijah in lokalih, hrana je bila povsod odlična kar me je res zelo presenetilo in tudi cene precej zmerne (obrok za enega od 8-12eur, pivo 0'5l 3-3.90eur) in še najpomebnejši podatek (vsaj zame) dobro hrano lahko dobiš skoraj ob katerikoli uri!! Pa s tem ne mislim burek ali pa kebap, ampak na lokale in restavracije, ki delajo do 3h- 6h jutraj z dobro hrano, ki jo lahko poješ, kot človek v miru za mizo s priborom!! Kaj takega res pogrešam pri nas.


Fotke!! Upam,da vas ne bo motilo, da sva na nekaterih fotkah tudi jaz ali punca. Pač z št. fotk sva bila omejena in sva morala slikat tudi take bolj turistične:)


Za začetek kanal v samem centru pri mestni hiši. Ja Hamburg na trenutke spominja na benetke s to razliko, da je veliko bolj kool!


Mestna hiša. (tista z zeleno streho)


Nekaj zgradb ob posušenem kanalu.
Stolp, ki je edini ostal cel od katedrale porušene med angleškim bombandiranjem leta 1943. Zelo visoka zadeva. Do 76 metra pelje dvigalo še višje vodijo stopnice, ki pa niso odprte za javnost. Celotne višine ne vem, predvidevam pa, da bi lahko bilo okoli 90-95m.

Pot dvigala. Vožnja je kar malo adrenalinska:nuts: razgled iz stolpa pa je fantastičen.

Tiste opečnate zgradbe v ozadju so stari del pristanišča (skladišča) in zame najlepši del hamburga.
Stolpnica je hotel v katerem sva bila prve dni! 22 nadstopje:cheers:! Vseh "hotelskih" nadstropji je 25. En del so še obnavljali to se tudi vidi na sliki. Razlog zakaj sva v naslednjih dneh zamenjala tako "fancy" hotel z odličnim razgledom bom izdal kasneje.
Na tej sliki se zopet vidi meni najljubši del, opečnate zgradbe starih skldišč nad kanali.


Jutri nadaljujem z nalaganjem fotografij.
1 - 1 of 1 Posts
hmm...sem mislil, da je Hamburg največje pristanišče v Evropi in največje rečno pristanišče na svetu :) V Evropi je lahko le Rotterdam večje pristanišče.
Ima kdo kak drug podatek?
1 - 1 of 1 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top