SkyscraperCity Forum banner
21 - 27 of 27 Posts

· Registered
Joined
·
2,272 Posts
Discussion Starter · #22 ·
Še zadnja rundaVšeč so mi skoraj neskončne ulice s takimi simpatičnimi hišami in karejsko gradnjo.Za konec pa spet nekaj utrinkov iz meni najbolj priljubljenega predela Hamburga, - St. Pauli
:cheers2: .
Tole za pretirano polepljenim zidom ni kakšen zapuščen lokal, ampak normalno obratujoč bar z D.J.ji in živo glasbo.
V St. Pauliju se seveda še vedno na polno dogaja vse živo.


Najprej namesto kave vzameš pir za seboj :cheers1:


V St.Pauliju so tudi gradbeni žerjavi del nočne žurerske razsvetljave

Tudi kakšna aretacija se zgodi, nasplošno se pa tam človek počuti precej varnega saj kljub veliki masi ljudi ni nekih pretepov ali česa podobnega, poleg tega pa je temeljit nadzor policije, ki so tam res zato, da varujejo in preprečijo morebitna obračunavanja preveč opitih žurerjev in resnično pomagajo preveč od alkohola utrujenim. Naša policija bi se tu res lahko naučila kaj pomeni "to serve and protect", he, he, ampak naša policija itak nima takega slogana, niti najmanj podobnega. Ima pa "POLICIJA SVETUJE!", kar je slišati, kot grožnja in tudi je.
Tudi podnevi se velikokrta kaj dogaja


Še pogled iz hotelske sobe. No tole pa je zelo stlačena karejska gradnje in skoraj brez zelenja.Vem, da je večini grozen, meni se je zdel super kool.
:)
 

· Registered
Joined
·
2,272 Posts
Discussion Starter · #25 ·
Leto je naokoli in kaj drugega mi je preostalo, kot ponovni obisk Hamburga :cheers:

Tokrat so zmenoj šli še prijatelji in ves čas smo pošteno žurirali in v petih nočeh obiskali dva večja koncerta in obredli precej barov in klubov :nuts: . Zato je bilo letos malo manj časa za fotografiranje mesta :) .

Nekaj fotk sem pa vseeno naredil

Kdor se spomni tistih osvetljenih žerjavov iz lanskega leta nekaj fotk višje, ki so bili še precej pri tleh bo opazil občuten napredek

Dance towers gradijo na začetku ulice Reeperbahn, ki je nekakšen vsop v najbolj žurerski predel Hamburga - St.Pauli. Očitno je nekaj simbolike v tem.
Tudi Elb filharmonija lepo napreduje. Totalno nor objekt :cheers: :nuts:
Tudi tole je nova zadeva. Lansko leto je bila stolpnica še v gradnji.


Želežniška postaja in najvišji hotel v mestu.
Tole je pa panorama Hamburga ponoči ampak v zelo pomanjšani verziji :)


Miniatur wunderland je zabavna atrakcija, ki se splač pogledati. V dveh nadstropjih skladišča v stari zgradbi pristanišča so na ogled postavljene makete iz različnih koncev sveta. Zelo lepo narejeno in poleg vlakcev na tirih se po cestah vozijo tudi avtomobili, letala pa celo vzletajo in pristajajo. Vsakih 15min pa se začne postopoma mračiti do popolne noči, takrat se prižge na tisoče lučki. Odbito!!


 

· Registered
Joined
·
2,272 Posts
Discussion Starter · #26 ·
Spet nekaj novih fotk iz Hamburga

Dance Tower je praktično končan. Videti je, da samo urejajo samo še notranjost.
Kar dobro izpade.
In ne! Nisem se igral z objektivom in panoramsko fotografijo! Dejansko je takšne oblike :lol:


Filharmonija je še kar v gradnji ampak napreduje


Na frišno odprti Hard Rock Cafe Hamburg

Tokrat sem bil prvič v HRC. Sicer lokal nič kaj posebnega čeprav lepo zrihtan ampak v Hamburgu je veliko še bolj zanimivih in koolskih barov. Moram pa pohvalit postrežbo in hrano! Steaki so odlični!! Kaj takega bi v Ljubljani res popestrilo gostinsko ponudbo. Ampak itak pričakujem preveč saj bi se že pri osebju zataknilo. Z našimi kelneri balkanske šole žal nebi šlo.Še dve nočni


 
21 - 27 of 27 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top