SkyscraperCity banner

1 - 20 of 32 Posts

·
ZAG-DMK
Joined
·
9,887 Posts
Discussion Starter #1 (Edited)
Kratak 2 tjedni posjet Vijetnamu, ne toliko detaljan, pa što sam uhvatio u prolazu uhvatio. Tjedan dana Hanoi, tjedan dana Ho Chi Minh City (Saigon)

Došao sam iz Bangkoka i tamo se vratio sljedećim rutama.

DMK-HAN: FD642, A320, HS-BBE
HAN-SGN: VN267, A359, VN-A888 (MSN 16 :))
SGN-DMK: FD655, A32N, HS-BBY

 

·
ZAG-DMK
Joined
·
9,887 Posts
Discussion Starter #4 (Edited)
HANOI

Nedaleko od mene se nalazio (valjda Korejski) Lotte centar, iako u dosta siromašnom Vijetnamu, prilično skup. Tj, bilo koji shopping centar (mada ih je svega nekoliko) su prilično skupi.Jedna od mislim dvije linije metroa u izgradnji, ne nazire se završetak radova / otvorenje

Većina raszkrižja pogotovo van centra grada je ovako široka, semaforizirana. Ali semafori tamo ne vrijede baš previše i opasno je pouzdati se u zeleno svjetlo, u kojoj god ulozi bio u prometu. Vozi se svakako, suprotni smjerovi, oduzimanja prednosti.

JGP se bazira na mreži autobusnih (super jeftinih) linija. Ostatak (većina) se vozi milijunima skutera. Nevjerojatno koliko ih je. Ja sam većinom koristio grab app i skuter jer je najpovoljnije i najlakše doći negdje, bez objašanjavanja na eng koji ne znaju previše.Jedna od stotina sličnih zbijenih, prilično neurednih uličica

 

·
ZAG-DMK
Joined
·
9,887 Posts
Discussion Starter #8
Što se tiče centra grada, prilično se vidi utjecaj Europe (Francuza), značajno se razlikuje od ostalih država Indokine. Mnogi široki parkovi i ulice daju dojam nekog Europskog grada, jedino mnoštvo skutera i prometna anarhija to prilično brzo uguši :D

Naprid naši :D


Turtle Tower na jednom od nekoliko jezera koji su u gradu
 

·
Registered
Joined
·
5,274 Posts
Bio sam tamo pre 10 godina, Hanoi je bio jedan opsti haos, ja nisam u celom gradu uspeo naci radnju, kad kupujes keks i vodu treba da se cenkas. Sada ima malo vise automobila koliko vidim na slici.

Vijetnamke su najlepse Azijatkinje, na ulici mnostvo dobrih riba. Narod mi se mnogo svideo.
 

·
ZAG-DMK
Joined
·
9,887 Posts
Discussion Starter #20 (Edited)
SAIGON

Pogled iz stana. Još uvijek kaos, ali ipak puno prihvatljivije nego Hanoi. Da ne govorim da sam nakon tjedan dana konačno izašao iz vlage/oblaka i došao u normalno (toplo) vrijeme :)
Par prizora iz mog kvarta gdje sam iznajmio stan, odmah iz Distrikt 1.

Tu sam stanovao.Ovaj prizor je naravno isti. Općenito, prelazak ceste je relevantan problem jer rijeka skutera nikad ne prestaje a nema abaš nekih prijelaza, pješački kao da i ne postoje, semafori također. Tako da, iskustvo prijelaza je glava u torbi, uđeš i probijaš se mic po mic do druge strane ceste :lol: 
1 - 20 of 32 Posts
Top