SkyscraperCity Forum banner
1 - 20 of 484 Posts

·
Banned
Joined
·
26,736 Posts
Discussion Starter · #4 · (Edited)
The Guinness’s World Record Monument in Haskovo, Bulgaria

It is the biggest statue of Virgin Mary of the Earth. It is located at the Youth peak, it have see of almost all sides of the town.
With impressive measurement - height 32.8m, length of statue 15m and weight 80 tons - is amazing beautiful view for eyes.
 

·
Banned
Joined
·
26,736 Posts
Discussion Starter · #8 ·
Mall Haskovo U/C

TBA: 20,000 sq. m.
Обект Mall Haskovo, Хасково
Инвеститор "Марса" ООД
Проектант "Арка проект" ООД
Архитект арх. Янчо Апостолов
Главен изпълнител "Пампов инженеринг" ЕООД
РЗП 20 000 кв.м
Начало второ тримесечие на 2008 г.
Завършване второ тримесечие на 2010 г.
 

·
Banned
Joined
·
10,526 Posts
Изясняват начина за строеж на винарска изба и хотел в хасковското село Сусам

Предстои да бъде изяснен начинът за реализация на проект за винарска изба и хотел край село Сусам, Хасковска област. През есента ще стане ясно дали ще започне строителството, или разработката ще бъде предложена на стратегически инвеститор. Проектът е на екип от „Проарх“ с ръководител арх. Едвард Христов. Възложител е „Ивком трейд“ ЕООД, село Труд, Пловдивска област.
За строителство е предвиден терен с площ 5122 кв. м в местността Пепелника в землището на хасковското село Сусам. Местоположението на комплекса е на хълм, в почти геометричния център на новосформиращ се лозов масив с обща площ 21 158 кв. м. Обектът се състои от винарска изба с дестилерия и хотелски комплекс. Обособяването на две функционални зони позволява поетапно проектиране и въвеждане в експлоатация. Приоритет е производствената част. Втората фаза включва хотел с ресторант, административна и спортно-рекреативна част.
Застроената площ ще бъде 2326 кв. м, като са развити общо 12 секции. Производствената зона със стопански вход, който осигурява лесен достъп откъм лозовия масив, е предвидена в източната част. В западна посока са планирани хотел, паркинг и тенис игрище. Достъпът до комплекса е решен по селскостопански път.
Производствените функции са разпределени в седем секции и в сутерена на един от секторите. Организацията е подчинена на технологичния процес. Обособени са зони за съхранението на бяло и червено вино, помещения за ферментация и отделение за стабилизиране. Има площадки за приемането и преработката на гроздето. Предвидени са зона за темпериране на бутилки, складове за кашони и спомагателни материали и цех за бутилиране. Отделните звена от технологичния процес са свързани чрез коридор, стълбищна клетка за комуникация с другите нива и товарен хидравличен асансьор. От помещението за бутилиране е осигурена връзка със склада за готовата продукция. Проектирана е зона за стареене на вино в бъчви. Ще има енотека, винен трезор и зала за дегустации, като достъпът за посетители ще е от два разсредоточени изхода. Предвидена е и връзка с хотела.
В производствената част са предвидени още административно-битови помещения за обслужващите винарската изба. Постройки със складови и производствени функции затварят вътрешен, стопански двор с вход от изток, откъдето ще се доставя гроздето от масива и ще се извършва товаренето на готовата продукция.
Хотелският комплекс е ориентиран към пътя, свързващ село Сусам и Хасковските минерални бани. Основното тяло е триетажно. До главния вход се достига през малък мост, подходящо оформен в стила на сградата. На партера са проектирани фоайе с рецепция, офиси, обменно бюро, магазин за продажба на вино от избата. От главното фоайе е предвидена връзка с вътрешен двор. Пространството ще е с богато озеленяване и водна площ. На същото ниво е лоби барът с голяма открита тераса с изглед на юг и излаз към вътрешния двор. Към хотелския комплекс ще има ресторант със 126 седящи места.
В сутерена е предвиден рекреативен и спортно- развлекателен център. SPA центърът ще се обслужва от собствена рецепция. Във фоайето ще има места за изчакване и салон за красота. На сутеренно ниво на кота -4.40 м е проектиран басейн с площ 227.60 кв. м с отваряемо горно и странично осветление. Към терена ще бъдат адаптирани тераси за слънчеви бани. На хотелските етажи са проектирани 60 стаи и осем апартамента. Всички стълбищни клетки ще излизат на покрив-тераса с панорама към околната местност.
Архитектурният облик на комплекса е решен като крепост, която се вписва в природната среда.

 

·
Registered
Joined
·
3,085 Posts
Shte mi potskajite li kak se kachvat snimki?
Регистрираш се в някой сайт, като photobucket, flickr или imageshack и ги качваш там.Обикновена процедурата се свежда до "browse" и "upload".След това търсиш линка под снимката, който започва с
, copy-paste и си готов.
 

·
Olen tyhmä
Joined
·
1,333 Posts
Тип строителство: Тухла

Етап строителство: В строеж

ЛОКАЦИЯ
Апартаменти,офиси и магазини в новострояща се луксозна сграда , разположена на комуникативно и достъпно място, в близост до центъра на гр. Хасково.
ОПИСАНИЕ НА ИМОТА
РЗП на сградата е 6 888 кв.м с жилищна част, обособени две търговски нива и подземни гаражи. Сутеренът включва 40 паркоместа плюс външен паркинг с 23 места за търговските части. На партерния етаж са разположени 3 магазина с площ от 90 до 380м2 и гаражи. На първи етаж се намират 7 магазина и офиси. Жилищната част е обособена с отделен вход и е оборудвана с луксозно изпълнени асансьори. Сградата се отличава с луксозно изпълнение на общите части.
АРХИТЕКТУРНА КОНЦЕПЦИЯ
Архитектурата на комплекса е съвременна и функционална, а изпълнението прецизно с най-качествени материали и технологии.
- стени и тавани - гипсова шпакловка
- под - циментова замазка
- ВИК инсталация - "до тапа"
- ел. инсталация - до конзолни кутии
- външна изолация и минерална мазилка на фасадата
- PVC дограма, луксозни външни врати
Схема на плащане:

40%-на предварителен договор
50%-акт 14
10%-при издаване на разрешително за ползване
При 100% плащане в брой - отстъпки по договарянеЕкстри:

Ново строителство
Телефон
Интернет
кабелна телевизия
окабеляване
асансьор
skoro shte se opitam da napravq i snimki
 

·
Olen tyhmä
Joined
·
1,333 Posts
gradat se razviva dosta intenzivno ima dosta stroqshti se sgradi samo trqbva da si kupq fotoapart i 6te zasnema vsichko i shte podnovqvam snimkite chesto i shte vpisvam informaciq no zaa sega sam bez fotoaparat :( no skoro shte si vzema :)
 

·
Olen tyhmä
Joined
·
1,333 Posts
Хасково

"Кроношпан България" ще играе на търг за имот на МО в Хасковска област, обяви областният управител Райна Йовчева.

Мераците на немския инвеститор да строи завод в региона са още от 2006 година.

Още тогава от "Кроношпан" си харесаха терена от близо 1 000 дка. на границата между общините Хасково, Димитровград и Симеоновград, собственост на военното министерство.

Въпреки, че мощната международна корпорация получи от министерството на икономиката ни сертификат за инвестиция клас А, което позволява на дружеството пряко да купува имоти, без да участва в търгове за тях, военният министър Николай Цонев е категоричен, че пряка продажба на желания имот няма да има, уточни Райна Йовчева.

Преди седмица в областна администрация собствениците на „Кроношпан БГ” ЕООД са заявили ,че ще участват в търга.

Те са готови да инвестират 110 млн. евро в построяването на завода и внедряването на технологии за производството на дървени плоскости в Хасково. Проектът е със срок на реализация до 3 години.

В новия завод ще бъдат създадени 200 работни места в производството и поддържащите дейности.

Продуктовата гама ще включва плочи от дървесни частици и ламинирани плочи с приложение както в мебелната промишленост, така и за нуждите на строителството.

Изделията на новия завод ще бъдат реализирани частично на българския пазар, а 60% ще бъдат предназначени за износ.

За останалите имоти на МО в Хасковска област, които бяха обявени за продажба, търг е минал преди месец. Нито един кандидат обаче не е участвал в наддаването, информира още Райна Йовчева.
informaciqta e ot minaliqt mesec
 

·
Banned
Joined
·
26,736 Posts
Discussion Starter · #20 ·
Испанци инвестират в 6-етажен паркинг в Хасково


Испански фирми ще инвестират в Хасково в многоетажен паркинг, съобщи на последния си за тази година брифинг кметът Георги Иванов.

Ултрамодерното съоръжение ще бъде построено до комплекс "21-ви век" в центъра на областния град.

Проектът планира две подземни, четири надземни нива и етаж с търговски площи. Съоръжението ще бъде с 600 паркоместа, част от които специализирани за микробуси. Очаква се строителството да започне още догодина.

23 декември 2008 - в. Стандарт
 
1 - 20 of 484 Posts
Top