SkyscraperCity Forum banner
1 - 9 of 9 Posts

·
Registered
Joined
·
19,863 Posts
Discussion Starter · #1 ·
deredactie.be

Stationsomgeving Heist-op-den-Berg krijgt facelift

wo 10/06/2009 - 11:39
De NMBS en spoorwegbeheerder Infrabel gaan de stationsomgeving en de perrons in Heist-op-den-Berg grondig vernieuwen. De investering bedraagt meer dan 150.000 euro.


De perrons van het station in Heist-op-den-Berg worden comfortabeler gemaakt. In september start Infrabel met de verhoging van de perrons. Ze worden ook volledig verhard en het buitenmeubilair wordt volledig vernieuwd.

De maatregelen moeten het op- en afstappen in het station, waar dagelijks 1.500 treinreizigers passeren, een stuk makkelijker maken. De NMBS verwacht dan ook een stijging van het aantal reizigers.

Meer parkeerplaatsen en fietserstunnel

Tezelfdertijd start de NMBS-holding met de aanleg van 160 extra parkeerplaatsen naast de sporen. Daardoor zullen in totaal 500 plaatsen beschikbaar worden. De parkings moeten ook dienst doen als randparking voor het centrum van Heist-op-den-Berg.

Ten slotte wil de NMBS een prioriteit maken van het fietscomfort aan het station, waarvoor wordt samengewerkt met de gemeente. Er wordt overwogen om de fietsers en voetgangers door een nieuwe tunnel onder het spoor te leiden en het wegverkeer iets verder over een brug te laten rijden.

De werkzaamheden starten in het najaar en zullen in fases worden afgewerkt om de hinder beperkt te houden.​
 

·
Registered
Joined
·
19,863 Posts
Discussion Starter · #2 ·
gva.be

Gisteren om 19:23 door Bert Provoost

Uniek woonproject op berg telt vijf gebouwen en gaat tot acht lagen hoog

HEIST-OP-DEN-BERG - Het bijzondere woonproject op de Heilig-Hartsite op de berghelling van Heist-op-den-Berg is voorgesteld tijdens een infomarkt. Het gaat om 49 assistentiewoningen en 36 appartementen.


Na de vage aankondiging van eerder deze week van projectontwikkelaars DCA en Bermaso konden de Heistenaars in CC Zwaneberg voor het eerst in detail kennismaken met het project op de bergflank. Als alles

(...)​
 

·
Registered
Joined
·
19,863 Posts
Discussion Starter · #3 ·
gva.be

Gemeente koopt dit feeëriek kasteel en heeft er mooie plannen mee

Gisteren om 16:00 door Bert Provoost

HEIST-OP-DEN-BERG - Het gemeentebestuur van Heist-op-den-Berg gaat het kasteel Hof Ter Laken in Booischot zelf aankopen. Het krijgt daarvoor de hulp van de vzw Kempens Landschap. Er is een intentieovereenkomst met de eigenaar en de effectieve verkoop zal in 2018 bezegeld worden. Dat is zonet gemeld op een persconferentie.


Het gemeentelijke aandeel bedraagt dertig procent van de aankoopkosten. Er wordt een jaarlijks budget van 50.000 euro voorzien voor het parkbeheer. De gemeente staat ook in voor de restauratie van het kasteel en koetshuis en het vernieuwen van de nutsleidingen. "Om dit financieel rond te krijgen, wordt maximaal gestreefd naar het bekomen van bijkomende subsidies en wordt de samenwerking aangegaan met een derde partij", zegt burgemeester Luc Vleugels (CD&V).

Het domein van dertig hectare langs de Grote Nete zal overigens opengesteld worden voor het publiek. "We willen van Hof Ter Laken een mooie, publieke ontmoetingsplaats maken. De bossen worden ontsloten met wandelpaden, er komt een speelbos, de moestuin en waterpartijen worden hersteld, enzovoort", aldus Luc Vleugels.

Het dossier loopt al van in 2003, toen baron de Gruben aangaf te willen verkopen. Verschillende pistes draaiden uit op niets, tot vandaag. Het aankoopbedrag wordt nog geheim gehouden, tot de aankoop in de loop van 2018 helemaal rond is.​
 

·
Registered
Joined
·
19,863 Posts
Discussion Starter · #4 ·
gva.be

Vandaag om 02:00 door Bert Provoost

Brandweermannen krijgen stek aan Lostraat

Burgemeester hoopt dat nieuwe kazerne binnen vijf jaar in gebruik is

HEIST-OP-DEN-BERG - De nieuwe brandweerkazerne voor de Heistse brandweerpost zal gebouwd worden nabij de rotonde van de Lostraat en de Paul Van Roosbroecklaan (N15). De gemeente gaat nu op zoek naar het meest geschikte stukje grond.


Vorige week kon de Mechelse burgemeester Bart Somers (Open Vld) trots de eerste steen leggen van de nieuwe brandweerkazerne in zijn stad. Maar ook aan Heist-op-den-Berg is de komende jaren een nieuwe ...
 

·
Registered
Joined
·
19,863 Posts
Discussion Starter · #5 ·
gva.be

Onverwachte klap voor nieuw zwembad: buurtbewoners houden plannen tegen

Vandaag om 02:02 door Bert Provoost

HEIST-OP-DEN-BERG - Een aantal buurtbewoners van het toekomstige nieuwe zwembad in de Lostraat in Heist-op-den-Berg vraagt de vernietiging van de bouwvergunning op basis van procedurefouten van het Vlaamse Gewest. Deze juridische actie zorgt zo voor een onverwacht oponthoud van de bouw, die normaal de komende maanden zou starten. De bouw van het zwembad wordt zo mogelijk op de lange baan geschoven nu een procedure voor de Raad voor Vergunningsbetwistingen nodig is. Dat meldt de gemeente in een persbericht, dat woensdagavond om enkele minuten voor middernacht werd verstuurd.


De vooruitzichten waren nochtans veelbelovend, de bouw zou kortelings kunnen starten. "In november 2017 werd er door Ruimte Vlaanderen een vergunning afgeleverd aan Sportoase voor de bouw van het nieuwe zwembad aan de Lostraat. De vergunning is het eindresultaat van hard werk aan een mooi en functioneel zwembad, dat ruimtelijk zeer weloverwogen werd ingepast in de omgeving. Zowel de gemeente als Sportoase, de private partner van de gemeente, hebben er alles aan gedaan om hier een mooi project van te maken voor de inwoners van Heist", klinkt het.

"De nodige gronden voor de bouw van het zwembad en de aanleg van het omliggende park werden ook al in der minne verworven. Een aantal omwonenden besloten helaas in beroep te gaan tegen deze beslissing en vragen de vernietiging van de bouwvergunning. Als reden voor de vernietiging roepen ze de onwettigheid van het ruimtelijk uitvoeringsplan in. Dit RUP ‘Sportpark Hof Van Riemen’ werd door de gemeente volgens de regels van de kunst opgemaakt. Maar er zou volgens de beroepers een procedurele fout zijn gemaakt door het Vlaamse Gewest met betrekking tot het milieu-effectenrapport."

"Deze beweerde fout zou te maken hebben met een verkeerde interpretatie van Europese regelgeving door de Vlaamse overheid waarvoor het Hof van Justitie het Vlaamse Gewest al heeft veroordeeld. Omwille van het arrest heeft het Vlaamse Gewest ondertussen het project MER-besluit aangepast. Het milieu-effectenrapport van het RUP ‘Sportpark Hof Van Riemen’ werd nog doorgevoerd in de overgangsperiode tussen de oude en de nieuwe wetgeving. De Raad voor Vergunningsbetwistingen zal nu moeten onderzoeken of de Vlaamse overheid in dit dossier voldoende rekening hield met de nieuwe wetgeving."

"Als gemeente zijn we ervan overtuigd dat het Vlaamse Gewest deze toetsing zorgvuldig heeft uitgevoerd, maar ondertussen loopt ons project vertraging op. Dat is een heel spijtige zaak, want er werd door de verschillende administraties van de gemeente zeer intensief gewerkt aan een mooi landschapspark met een nieuw zwembad. Een zwembad dat heel erg nodig is, gelet op de staat van het oude zwembad en de grote behoefte aan zwemwater in de gemeente."

"Er wordt dan ook betreurd dat deze reactie van enkele omwonenden er gekomen is. Zowel het ruimtelijk uitvoeringsplan als het landschapsplan, dat speciaal voor deze omgeving werd opgemaakt, werd met veel respect en in samenspraak met de ruime buurt tijdens een participatietraject opgemaakt. De gemeente bekijkt hoe men ervoor kan zorgen dat het zwembad er op zo kort mogelijke termijn kan komen", klinkt het tot slot.

Het persbericht werd woensdagavond verstuurd door gemeentesecretaris Hans Welters en werd mee ondertekend door Wendy Mortelmans van de sportdienst, burgemeester Luc Vleugels, sportschepen Nand Blauwens en Carl Verelst, voorzitter van het directiecomité van het Autonoom Gemeente Bedrijf.​
 

·
Registered
Joined
·
19,863 Posts
Discussion Starter · #6 ·
gva.be

Vandaag om 18:00 door Bert Provoost

Project met 91 wooneenheden en supermarkt gaat van start: zo gaat het eruitzienHEIST-OP-DEN-BERG - Het naar Heistse normen gigantische woonproject Domein De Bos met 91 appartementen en woningen wordt opgestart. Eind deze maand begint de bouw van de supermarkt, die mee in het project geïntegreerd wordt.


Het hele project beslaat zo’n 30.000 vierkante meter en ligt tussen de Boudewijnlaan en de Bossestraat in Heist-op-den-Berg, op de plek waar vroeger voetbalterreinen lagen. Het gebied staat bekend als ...​
 

·
Registered
Joined
·
2,611 Posts
Zo hoort het! Wel nog duimen dat de supermarkt en de woningen ook energetisch aan elkaar gekoppeld zijn - iemand daar info over? (ik kan het volledige artikel niet lezen)
Er bestaan geweldige mogelijkheden om restwarmte van de koeling van de supermarkt te gebruiken voor de verwarming van de huizen bvb.
 

·
regaistrd usr
Joined
·
675 Posts


Bouw zwembad gaat al van start tijdens paasvakantie

Gemeente wacht niet af tot beroep omwonenden behandeld is

Heist-op-den-Berg - De bouw van het nieuwe zwembad aan de Lostraat in Heist-op-den-Berg zal van start gaan tijdens de tweede week van de paasvakantie. Opvallend, want er wordt niet gewacht op de uitspraak van de juridische zaak die vier omwonenden hebben opgestart.
In de officiële communicatie van de gemeente staat dat de bouw van het nieuwe zwembad door Sportoase van start zal gaan op 9 april.
https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20180330_03440618
 

·
Registered
Joined
·
19,863 Posts
Discussion Starter · #9 ·
gva.be

Oude school ruimt plaats voor 85 appartementen in groene omgeving

Vandaag om 02:00 door Kristof Van Rompaey

HEIST-OP-DEN-BERG - Projectontwikkelaar DCA Woonprojecten is zopas gestart met de afbraak van het vroegere Heilig-Hartcollege op de Heistse berg. De oude school in de Kloosterstraat ruimt plaats voor 85 wooneenheden verspreid over vier gebouwen. 36 luxe-appartementen gaan vanaf volgende maand al in verkoop.


Het woonproject Park Op Den Berg komt op een oppervlakte van 14.420 vierkante meter. De voormalige schoolsite, ooit nog een ‘externaat voor meisjes, staat sinds vorig jaar leeg. Nadat er eerst nog ...​
 
1 - 9 of 9 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top