SkyscraperCity Forum banner
1 - 20 of 52 Posts

·
Registered
Joined
·
18 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Fotoserie centrum Hengelo:


1. Waterstaatskerk


2. Lambertusbasiliek vanaf het CS gezien


3. Nieuwbouw O-kwadraat


4. Ander gedeelte van O-kwadraat


5. CS Twente


6. Europatunnel


7. WC De Brink


8. Het Wapen van Hengelo


9. Nieuwe bibliotheek met appartementen


10. Enschedesestraat


11. Appartementen langs de Oldenzaalsestraat/Thiemsbrug


12. Pakhuis aan de Veldbeekstraat


13. Buststation en CS


14. Cafe het Neutje aan de Pastoriestraat


15. Pastoriestraat


16. Pastoriestraat


17. Naast veel oude gebouwen ook fraaie nieuwbouw aan de Pastoriestraat
 

·
|/|/|\/|
Joined
·
7,721 Posts
Hela, dat ziet er een stuk beter uit als de vorige Hengelo serie die hier voorbij is gekomen. Ziet er toch allemaal wel aardig uit :yes:

Zijn het eigenlijk allemaal eigen foto's? Omdat het verschillende kwaliteit foto's, formaten en seizoenen zijn die ik voorbij zie komen.
 

·
Registered
Joined
·
387 Posts
Van foto 17 wordt ik niet echt enthousiast, zeker niet omdat 't in de Pastoriestraat staat. Het doet bijna afbreuk aan de charme.

Foto 5: Hahahahaha. Wel 'n leuke serie overigens.
 

·
Registered
Joined
·
1,330 Posts
Mooie serie Roy. Ik vind het toch en klein verassend stukje tussen de Pastoriesstraat en Politiebureau. Daar ligt de oorsprong van Hengelo toch?
Foto 11 geeft een heerlijke stedelijke kijk op Thiemsland. Dat pakhuisje was me al eens opgevallen. Erg verassend ook, zo tussen de wederopbouw.
 

·
Wereldburger
Joined
·
847 Posts
Juist! Dit was nodig op dit forum... zo krijgen de mensen eindelijk eens een beeld over Hengelo. Met mijn mobiele telefoon van 2 megapixel schoot het niet op! Dus heb ik Roy netjes gevraagd op eens wat foto's te posten. Deze verschijnen in delen! Nogmaals bedankt Roy, goede en duidelijke foto hoor!
 

·
Registered
Joined
·
1,979 Posts
Go on Roy! Propageer er maar flink op los!

@ RobertK: CS Twente, nog geen feit idd. Maar mocht het er van komen, dan zeker in Hengelo en niet in Enschede... Hengelo is immers de centrumgemeente van Twente ;)
 

·
Hoogbouw terrorist
Joined
·
2,887 Posts
Lichtstad said:
Hela, dat ziet er een stuk beter uit als de vorige Hengelo serie die hier voorbij is gekomen. Ziet er toch allemaal wel aardig uit :yes:
Dat was ook wat ik dacht. Dit ziet er goed uit
 

·
Wereldburger
Joined
·
847 Posts
Dit post ik niet om dit topic te verpesten maar duidelijk te maken dat Hengelo de centrale stad van Twente is. Kijk naar dit kaartje dan is alles duidelijk.

 

·
Registered
Joined
·
9,016 Posts

Prachtige foto, of komt dit nu door de straat :) ;) ?

Nee even serieus dit is een wat betere serie van Hengelo .
Mooie foto's .
 

·
Registered
Joined
·
18 Posts
Discussion Starter · #14 ·
@ Invisible: Die straatnaam is puur toeval. Ik had het ook Burgemeester Jansenplein of Brinkstraat kunnen noemen want de Enschedesestraat houdt daar eigenlijk op he ;)

Het is wel 1 van de betere plekjes in het centrum. Met de komst van het horecaplein zal dat nog beter worden hopelijk.
 

·
Registered
Joined
·
4,042 Posts
Hoi Roy, dus ook lid van het hhf geworden. :wave: Deze serie laat Hengelo er toch wel wat aantrekkelijker uitzien. De pastoriestraat is toch wel een van de mooiste straatjes van de stad.
 

·
Registered
Joined
·
18 Posts
Discussion Starter · #19 ·
@Ramses: Tja het moest er maar een keer van komen he. :horse:

@Errik: Ben ik het totaal niet mee eens (zal ook eens een keer niet he :blahblah: ). De Randstad lijkt ook wel een beetje op onze Netwerkstad. De hele regering en ambassades (de meeste) zitten in Den Haag, Utrecht is de centrale stad (landelijk knooppunt), Rotterdam de haven en Amsterdam tja.... ze zeggen dat het de hoofdstad is....., waarom zit de regering daar dan niet?.....het is niet eens een miljoenen stad....oja Schiphol zit er nog.... Voor de rest gebeurt daar ook weinig internationaals. Nee Berlijn, Brussel, Londen, Parijs, Rome... DAT zijn echte hoofdsteden waar HET gebeurt! Toch niet dat Amsterdammetje :dunno:

Zie Hengelo maar als het Utrecht van Twente en Enschede als het eeeeehhh oje het provinciebestuur zit in Zwolle..... eeeehhh het Zaanstad van Twente. :)
 
1 - 20 of 52 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top