SkyscraperCity Forum banner
861 - 880 of 949 Posts

·
.......
Joined
·
7,789 Posts
Duhet te kuptohet dicka ketu ne lidhje me stemat mesjetare. Te vetmet imazhe te ketyre "stemave" jane mbetjet arkeologjike te gdhendura ne gur qe gjenden ne muzeun historik qe mendohet se i perkasin asaj periudhe. Kjo nuk do te thote se vete "principata" perdorte kete imazh "zyrtarisht".
Per kete arsye, riprodhimi i stemave mesjetare me duket i pakuptimte.
Stema me e hershme heraldike qe kemi te dokumentuar ne trojet shqiptare eshte imazhi i Statuteve te Scutarit.
 

·
.......
Joined
·
7,789 Posts
Do kisha deshire te punoja flamurin e Kongresit te Permetit por me mungon pamja e plote e ketij flamuri. Ky flamur gjendet tek muzeu i luftes ne Permet. Nese dikush do shkoje ne Permet dhe i bie rasti me pa muzeun, mund te beje nje foto te plote te flamurit.
 

·
.......
Joined
·
7,789 Posts
Stema e Shtetit ne sallen e Kuvendit – Prill 1997


Vijezimi poshte stemes ka nje pjerrezim te ceket. Nuk e di nese ky ishte dizajni standart i stemes apo eshte prere ashtu vetem per sallen e kuvendit????
 

·
.......
Joined
·
7,789 Posts
Ky dizajn i shqiponjes qe perdor qeveria e sotme eshte shume i ngjashem (pothuajse identik) me shqiponjen qe perdorte fletorja zyrtare ne fillimin e viteve '20, para periudhes se Zogut. Kam lexu dikur qe dizajni eshte kryer nga nje anglez.
 

·
.......
Joined
·
7,789 Posts
Jo. Nuk eshte e sakte.
Ky dizajn eshte perdor per here te pare tek Fletorja Zyrtare, rreth viteve 1922–1923.
Leku hyri ne qarkullim ne vitin 1926. Edhe tek paraja qe perdorej para Lekut une se kam pare asnjehere kete forme shqiponje.
 
861 - 880 of 949 Posts
Top