SkyscraperCity Forum banner
901 - 920 of 1764 Posts

·
.......
Joined
·
7,788 Posts
Perderisa tabela ndodhet ne Wikipedian anglisht, nuk ka kuptim te perkthehet ministria ne gjuhen shqipe. Aq me teper kur perkthimi ndodhet brenda logos. Nuk ka kuptim te shtohet nji rresht per te pershkrujt emertimin e ministrit te ministrise ku llogjikisht kuptohet se cfare ministri eshte, duke pa ministrine qe drejton. Nuk eshte e nevojshme te kete nji rresht te vecante per dy shkronja qe tregojne partine. Ato dy shkronja mund te vendosen poshte emrit te ministrit.
 

·
Semi-Retired
Joined
·
7,499 Posts
Ok, ne shqip i bere saepse ashtu ishte ajo e vjetra dhe nuk doja ta ndryshoja sepse mendova se do ta vendosnin prap te tjere.

Edhe akronimi i partis ishte, un shtova vetem ngjyren

Ps. Mendoj se duhet dhe rreshti i funksionit (minister) sepse po flasim per keshillin e ministrave dhe ai eshte rol kushtetues. Ministria ne vetvete eshte vec nje zyre

Ps. X2

Ndersa ai rreshti i fundit duhet per me vone kur shkarkohet njeri dhe riemerohet ne tjeter gjat mandatit aktual
 

·
.......
Joined
·
7,788 Posts
Ai rripi ngjyre vjollce nuk dukej mire per mendimin tim dhe nuk eshte i nevojshem. Ka tabela te ngjashme qe e perdorin kete lloj dizajni por zakonisht i shikon anas tabeles, jo ne qender si ishte. Prape nuk duket i nevojshem. Te jep pershtypjen sikur e ka kriju nji militant i flakte qe do ti tregoje lexuesit ngjyrat e partise se vet;)
 

·
Semi-Retired
Joined
·
7,499 Posts
Mendoj se eshte ca i egzagjeruar ndryshimi... jemi duke fol per nje organ kushtetuaes qe ne vetvete eshte i komplikuar. Nje tabele e detajuar (sado jo e bukur) lexuesit i hyne ne pune. Nuk mund te bohet nji tabele me tre rreshta per ket oragan sepse nuk ka as kuptim as nuk kryen funksionin. Emri tek ky organ eshte me i parendesishmi
 

·
.......
Joined
·
7,788 Posts
Tabela tashi eshte me e thjeshte dhe me e kuptueshme. Menjehere ta kap syrin logo majtas dhe poshte e kupton lehte cfare lloj ministrie eshte. Ka vetem informacionin qe i duhet lexuesit.
 

·
.......
Joined
·
7,788 Posts
Mendoj se eshte ca i egzagjeruar ndryshimi... jemi duke fol per nje organ kushtetuaes qe ne vetvete eshte i komplikuar. Nje tabele e detajuar (sado jo e bukur) lexuesit i hyne ne pune. Nuk mund te bohet nji tabele me tre rreshta per ket oragan sepse nuk ka as kuptim as nuk kryen funksionin. Emri tek ky organ eshte me i parendesishmi
Ca rreshtash te tjere i mungojne?
 

·
Semi-Retired
Joined
·
7,499 Posts
Eshte me kryesori... dmth detyra qe ka nje person ne Keshill, minister filan apo fistek. Ai djali Leof (nese nuk gaboj) po bon i punte te mire me krijimin e faqeve. Pastaj mandati eshte 4 vjecar dhe nje emer mund te ndrrohet 2 deri ne 10 here dhe ai rreshti i fundit sherbete per ket pun.

Kur te kthem ne Pc mund ti jap me shembuj
 

·
Semi-Retired
Joined
·
7,499 Posts
Per mu, problemi me ate artikull fillon qe tek emri "Cabinet of Albania" qe nuk ka lidhje fare me emrin kushtetues, por sic ndodh shpesh ne huazojme fjale dhe me pas i perdorim pa kriter. Emri duhet te ishte "Council of Ministers (Albania)" por nuk kam dashur ta nderroj per momentin sepse i di qe per disa duket bukur dhe do ta rikthenin... Pa hapur nje diskutim per te ne wikipedia do ishte e kote.

Dhe per te qene i sinqerte ne ate artikull nuk ka nevoje fare per logot dhe emrat e ministrive duhet perdorur pa egzagjerim. Keshilli perbehet nga Kryeministri, Zevendes-Kryeministri, Ministrat dhe Sekretari.

Duhet perdor faqe si keto dhe jo faqet e ministrive... pro duke pa qe faqet jane te pa zhvilluara (stub sic quhen ne wiki) un vendosa ti ve te dyja ne tabele qe njerzit qe kane iniciative ti zhvillonin.

Kur e bera pash shume shembuj, kryesisht europian dhe skandivav si:

https://en.wikipedia.org/wiki/Council_of_State_(Norway)

https://en.wikipedia.org/wiki/Cabinet_of_Iceland

https://en.wikipedia.org/wiki/Cabinet_of_the_Netherlands

https://en.wikipedia.org/wiki/Government_of_Sweden

https://en.wikipedia.org/wiki/Swiss_Federal_Council

Gjithmone duke pas parasysh qe te jete edhe pak unike dhe te sherbej gjithmone edhe ne te ardhmen, jo duke pa vetem qeverine aktuale nje ngjyreshe. Prandaj i shtova dhe ngjyren
 

·
.......
Joined
·
7,788 Posts
Logot e bejne te hijshme tabelen. Duket zyrtare ashtu. Ato tabelat e siperme s’me pelqyen. Suedia dukej pak interesante por ata kane tjeter strukture qeverisese si c’ka Shqiperia. Rripat me ngjyra duken te shemtute dhe aspak serioze.
Ne mund te krijojme nje lloj tabele qe perfshin institucionet ne varesi te cdo ministrie. Kjo do kishte me shume kuptim.
 
901 - 920 of 1764 Posts
Top