SkyscraperCity Forum banner
901 - 917 of 917 Posts

·
.......
Joined
·
7,737 Posts
Po merrem me 4 flamujt e mbetur te diaspores:

– Flamuri i shoqerise "Drita" e Bukureshtit (1884)
– Flamuri i shoqerise "Deshira" e Sofjes (1893)
– Flamuri i shoqerise "Djelmosha" e Stambollit (1919)
– Flamuri i bandes kombetare "Vatra" e Bostonit (1918)
 

·
.......
Joined
·
7,737 Posts
@7t
Kam gjet nje imazh origjinal te vitit 1914 te Emil Doepler te stemes se Vidit. Imazhi nuk ndryshon shume nga ky qe ke punuar ti, madje besoj se linku qe ke vene ti nga atje e ka marre.


Great Arms of Prince Wilhelm of Wied

Vectorized by Kj1595, Public domain, via Wikimedia Commons

Tek autori duhet ta vesh edhe Emil Doepler.
:ROFLMAO:
Kam gjet burime te shtypit te kohes qe e vertetojne qe kjo ka qene stema origjinale e Vidit.Por nuk mbaron ketu. Do behet edhe vula qe perdorte ne shkresat zyrtare:
 

·
.......
Joined
·
7,737 Posts
Nuk mund te perdoren ato ngjyra sepse nuk jane te Doepler-it.
Kete argument e dhashe edhe per flamurin e Vidit. Kur i fut ngjyra te perzgjedhme nje imazhi historik, ja ul menjehere vlerat atij imazhi.
Prandaj isha kategorikisht kunder ngjyrosjes se stemes se Schiros.
 

·
.......
Joined
·
7,737 Posts
Nenshkrimi i piktoreve zakonisht merret nga piktura qe pikturon. Ky shembull zbatohet ne pergjithesi.
Kolë Idromeno i shenjonte pikturat e tij si me poshte:


N eshte shkronja e pare e emrit te tij Nikoll. Komunizmi i dha emrin e sajuar tosk Kolë.
Tjeter shembull i demit te madh qe i ka bere historise ai sistem i qelbur ka qene pervetesimi i vazhdueshem i emrave, sidomos atyre geg.
 

·
.......
Joined
·
7,737 Posts
Ndoshta flamujt e diaspores do jene gati nga fundi i javes. Flamujt kane nje qepje komplekse dhe nuk mund te behen thjeshte me nje vizatim te sheshte.

Fillimi i majit me draftin e dy sporteve qe une ndjek me mori shume kohe:cool:
 

·
.......
Joined
·
7,737 Posts
Flamurin e Mercurio Buas qe iu shtua artikullit e kam pas prej shume kohesh ne dosjen e punes por kam qene i pavendosur nese duhet t'i shtohet artikullit.
Kam model me cilesor se ai qe gjendet ne Commons.
 

·
.......
Joined
·
7,737 Posts
Hija e kuqe e flamujve te Isa Boletinit dhe atij te Deciqit nuk i pershtatet flamujve te nje periudhe te hershme.
Pavaresisht se nuk kemi fakte se si dukeshin pelhurat origjinale, t'i vendoset nje e kuqe e zakonshme nuk i ben nder ketyre flamujve.
Duhet perdor nje e kuqe e pjekur, e vjeteruar nga koha dhe elementet mjedisore.
 
901 - 917 of 917 Posts
Top