SkyscraperCity Forum banner
1681 - 1700 of 1764 Posts

·
.......
Joined
·
7,788 Posts
Shqiponja dykrenare e pare si steme ne llojin zyrtar e perdorur ne trojet shqiptare ne fakt nuk eshte ajo e Konices por duhet te jete patjeter stemi i perdorur nga Kolegja Saverjane e themeluar ne vitin 1887. Se ne c'vit eshte kriju stemi kjo nuk dihet me saktesi por ajo qe dihet eshte se vula e shkolles ka dale ne qarkullim para vitit 1900.

 

·
.......
Joined
·
7,788 Posts
Ndoshta artikulli me i rendesishem qe kam ndermend te krijoj eshte ai rreth historise se perdorimit te shqiponjes dykrenare ne fillesat e shtetit shqiptar. Ky artikull eshte mjaft i rendesishem sepse ben dallimin e simboleve te shqiponjes qe perdorte vendi yne, simbole qe sot e kesaj dite ngaterrohen sikur te ishin pjese e grafikes se flamujve te shtetit.

Nje pjese ne artikull do ze shqiponja e Kolonise Shqiptare te Bukureshtit. Kjo shqiponje, me karakteristika teper te vecanta, perdorej jo vetem nga kolonia qe permenda por edhe vete shteti shqiptar ne dhenien e certifikatave te nenshtetesise, ne librin e qarkoreve dhe si simbol logoje ne gazetat atdhetare te kohes.
 

·
.......
Joined
·
7,788 Posts
Arsyeja ka te beje me faktin se ma hoqen logon e Partise se Punes nga Commons me pretendimin se eshte logo e nje partie politike. Me mire qe te gjitha logot e partive te grupohen ne wikin lokale.
 

·
.......
Joined
·
7,788 Posts
Po merrem me 4 flamujt e mbetur te diaspores:

– Flamuri i shoqerise "Drita" e Bukureshtit (1884)
– Flamuri i shoqerise "Deshira" e Sofjes (1893)
– Flamuri i shoqerise "Djelmosha" e Stambollit (1919)
– Flamuri i bandes kombetare "Vatra" e Bostonit (1918)
 

·
.......
Joined
·
7,788 Posts
@7t
Kam gjet nje imazh origjinal te vitit 1914 te Emil Doepler te stemes se Vidit. Imazhi nuk ndryshon shume nga ky qe ke punuar ti, madje besoj se linku qe ke vene ti nga atje e ka marre.


Great Arms of Prince Wilhelm of Wied

Vectorized by Kj1595, Public domain, via Wikimedia Commons

Tek autori duhet ta vesh edhe Emil Doepler.
:ROFLMAO:
Kam gjet burime te shtypit te kohes qe e vertetojne qe kjo ka qene stema origjinale e Vidit.Por nuk mbaron ketu. Do behet edhe vula qe perdorte ne shkresat zyrtare:
 

·
Semi-Retired
Joined
·
7,498 Posts
:ROFLMAO:
Kam gjet burime te shtypit te kohes qe e vertetojne qe kjo ka qene stema origjinale e Vidit.
Por nuk mbaron ketu. Do behet edhe vula qe perdorte ne shkresat zyrtare:
E kam ne cilesi shume te mire dhe me me shume detaje. Plus eshte e firmosur nga vete autori Emil Doepler. Ndersa ngjyrat (pavarsisht se nuk eshte me ngjyra) duket se jane keto qe qarkullojne ne internet.

 
1681 - 1700 of 1764 Posts
Top