SkyscraperCity Forum banner

Hercegovina (Kamen, Krs i Maslina...)

2300 Views 14 Replies 4 Participants Last post by  Boyledd
Mislim da i ova divna regija zasluzuje posebnu dretvu. Posto sam vidio raspravu o fortifikacijama sam trazio pravo misto da ubacim slike Stoca. Bila je jedna krzova dretva koja je vec nekoliko godina zatvorena, ako sam dobro vidio radi politickih zvadjalica. Ovdje imamo novi pocetak :)
1 - 15 of 15 Posts
  • Like
Reactions: 1
  • Like
Reactions: 2
  • Like
Stolac 4

Nekropola Radimlja

See less See more
4
  • Like
Reactions: 3
  • Like
4
4
  • Like
Sta se vrela Bune tice, ja vam preporucim da ovo misto posjetite u 5 ili 6 mjesecu. Ovo gore je bilo kraj 5 mjeseca i kako mozete po slikama vidit, skoro nema nikoga. U 8 mjesecu je ovo misto prenatrpano i nemozete ni nac misto za nesto popit, a o parkingu da ne pricam... Jedina steta ako idete "van sezone" da nema likova koji vas voze s camcem u spilju....
See less See more
Vrelo Bune

Ima li ljepšeg mjesta za ručak? :D

Nisam znao za ovo iskreno, imat ću na umu ako ikada budem išao preko Hercegovine do Dalmacije.
See less See more
  • Like

Nisam znao za ovo iskreno, imat ću na umu ako ikada budem išao preko Hercegovine do Dalmacije.
Imas jos bolje misto, nekoliko metara dalje i cisti pogled na spilju. :)

Cuj ima hrpu zanimljivih mista u Hercegovini, sigurno ti krz moze nekoliko jos navest.
See less See more
Evo nasao sliku

See less See more
  • Like
Prekrasna Hercegovina :cheers2:

Da su povijesne okolnosti bile malo bolje, Dalmacija i Hercegovina bi bile jedna prirodna regija.
  • Like

Imas jos bolje misto, nekoliko metara dalje i cisti pogled na spilju. :)

Cuj ima hrpu zanimljivih mista u Hercegovini, sigurno ti krz moze nekoliko jos navest.
Po Hercegovini ovakvih i sličnih mjesta ima na desetine, pa i stotine.

Kraj svake rijeke su popularne male bašte i restorani, kupališta, plaže, vikendice, terase, ribogojilišta ...

Neretva, Drežanka, Radobolja, Buna, Bunica, Trebižat, Bregava, Kravice, Koćuša, Čeveljuša, Hutovo blato, Karaotok, Vitina, Blidinje itd .....itd

Velika je šteta što još većina ljudi iz susjedstva (Hrvatska) misli da je Hercegovina siromašna i kamena surova pustopoljina.

No, medijsku sliku koju kreiraju mediji je jako teško razbiti i opovrgnuti.
See less See more
  • Like
Prekrasna Hercegovina :cheers2:

Da su povijesne okolnosti bile malo bolje, Dalmacija i Hercegovina bi bile jedna prirodna regija.
Pa Dalmacija i Hercegovina i jesu jedna prirodna regija, odvojene vještačkom granicom kroz povijest spletom povijesnih okolnosti. Komplementarne su reljefno, klimatološki, demografski, nacionalno, kulturološki, gospodarski, prometno itd.

Dalmacija i Hercegovina su dvije daleko najsličnije i najbliskije regije, ako se gleda i prekogranično. Puno više sličnosti i podudarnosti imaju Dalmacija i Hercegovina već, primjerice, Dalmacija i Međimurje, dalmacija i Istra ili Dalmacija i Slavonija.

I sustav planinskih lanaca od te dvije regije pravi jednu prirodnu cjelinu, gdje ih od Bosne odvajaju visoki planinski lanci Prenja, Makljena, Raduše, Dinare i Cincara.

U tu prirodnu cjelinu "niske Hercegovine" se još mogu dodati planinski dijelovi regije: Livno, Tomislavgrad, Kupres, Rama-Prozor.

See less See more
3
  • Like
1 - 15 of 15 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.