SkyscraperCity banner

1 - 19 of 19 Posts

·
Registered
Joined
·
482 Posts
Langs de E313 in Herentals wordt momenteel gebouwd aan ‘Frame 21’. Dat is een bedrijfsgebouw ontworpen door het Antwerpse bureau B-Architecten voor Drisag, een Belgische fabrikant van kantoormeubilair.

Met een imposante nieuwbouw die momenteel verrijst langs de E313 in Herentals, toont Drisag, specialist in zitmeubilair voor kantoren, dat 2008 een keerpunt wordt. Frame 21 wordt mede dankzij de zichtlocatie en het gedurfd ontwerp hét uithangbord van Drisag dat in 2008 zijn dertigste verjaardag viert. De verhuis kadert in een totaalproject waarbij niet alleen de huisstijl en het logo maar ook het productenassortiment volledig vernieuwd worden. Designed to feel good at work wordt de nieuwe baseline van Drisag en die vertaalt perfect de core business en de ambities van het Herentalse bedrijf dat momenteel in volle groei is.

Drisag ontwikkelt en produceert professioneel zitmeubilair, zowel onder eigen Drisag-label als onder diverse private labels. Hiervoor doet Drisag een beroep op getalenteerde ontwerpers uit binnen- en buitenland. Daarnaast is Drisag ook actief in de kantoorinrichting waarbij eigen binnenhuisarchitecten en projectadviseurs de klanten begeleiden vanaf het werkplekonderzoek tot en met de oplevering en de dienst na verkoop. Voor deze kantoorinrichting zet Drisag niet alleen zijn eigen producten in, maar ook kwaliteitsvol en fraai meubilair van diverse strategische partners.

Zichtlocatie
De frisse en grensverleggende aanpak die Drisag nastreeft, krijgt nu ook zijn verlengstuk in de huisvesting van het bedrijf. Samen met Groep Heylen ontwikkelde Drisag het nu al spraakmakende project Frame 21 dat een oriëntatiepunt zal worden voor iedereen die Herentals passeert. De ontwerpopdracht werd toevertrouwd aan het jonge, getalenteerde bureau B-architecten uit Antwerpen dat op de proppen kwam met een creatief ontwerp dat perfect inspeelt op de zichtlocatie. De ontwerpers laten de grenzen tussen binnen en buiten, tussen werken en ontspannen op intrigerende wijze vervagen. Aannemer van dienst is industriebouwer Willy Naessens.

© B-Architecten
Het project wordt 104 meter lang, 21 meter hoog en 31 meter breed. Het zal bestaan uit drie bouwlagen van telkens zeven meter die elk hun eigen functie hebben, maar dankzij patio’s en buitentrappen toch sterk met elkaar verbonden worden en zo samen één entiteit vormen. De onderste laag in beton zal de productie en de cash & carry-afdeling huisvesten. De middelste bouwlaag, bereikbaar via monumentale trappen, is volledig transparant en zal fungeren als showroom. Hier zal het zitmeubilair van Drisag perfect tot zijn recht komen en dat zal ook het voorbijrijdend verkeer langs de E313 niet ontgaan. De bovenste laag, uitgevoerd in een warme baksteen, biedt aan weerszijden plaats aan kantoren met daartussen een buitensportcomplex en een daktuin met zelfs een tennisterrein. De ideale setting voor teambuilding en ontspanning.

De werken schieten goed op. Wellicht zal de productieafdeling einde maart al verhuizen naar Frame 21. De showrooms en de kantoren zullen nog voor de zomervakantie hun intrek nemen in het nieuwe complex.

Drisag wordt de grootste gebruiker van Frame 21, maar zal ook enkele andere bedrijven uit de regio huisvesten. Voor de verdere invulling ontwikkelden Drisag en Groep Heylen het flexikantoren-concept. Bedrijven met een acute nood aan kantoorruimte kunnen hier voor korte of middellange termijn een plek huren met alle mogelijke faciliteiten. Mede daardoor zal Frame 21 net als Link 21 een uitvalsbasis én een ontmoetingsplek worden voor bedrijven uit de hele economische regio. 

·
...
Joined
·
1,316 Posts
In Herentals staat zelfs hoogbouw langs de E313!
 

·
Registered
Joined
·
482 Posts
Discussion Starter · #10 · (Edited)
meer foto's :) !
op het dak, de pylonen waaraan het gele netwerk tussen de rode baksteenblokken wordt vastgemaakt, zijn al geplaatst


dat zie je hier nogmaals


wow !


gevonden op www.drisag.be, trots op hun nieuwe gebouw
met reden, zou ik zo zeggen

geweldige snelwegarchitectuur :)
 

·
Registered
Joined
·
232 Posts
Als ik naar de laatste foto kijk heb ik het gevoel dat de verhoudingen in dit gebouw niet echt kloppen. Ik had daarom de buitenste volumes in baksteen graag wat hoger gezien (iets van een 5 verdiepingen). Dit zou de imposante sokkel wat compenseren denk ik... Als ik even terugkijk naar de eerste foto's zie ik dat er nog glas komt in het middengedeelte, misschien zal dit nog zorgen voor enige compensatie?
 

·
Registered
Joined
·
345 Posts
Vandaag zat er bij de zondag een bijlage van de firma Vansweevelt vastgoed. In die bijlage stonden nog wel enkele interessante ontwerpen en geplande appartementsgebouwen etc. Even een klein overzichtje (alle afbeeldingen komen vanop de site van Vansweevelt vastgoed):

C-well in Herentals


Colours fase A in Herentals (al bijna opgeleverd)


Colours fase B in Herentals
 

·
Moderator
Joined
·
19,842 Posts
Een ideetje uit het mobiliteitsplan van Herentals:

Het station verplaatsen naar de Belgiëlaan en de bestaande overweg vervangen door een ondertunneling (zeker nodig in het licht van de IJzeren Rijn) zodat een vervoersknooppunt ontstaat waar trein en bus mooi op elkaar aansluiten en het station een centralere plaats krijgt binnen de stad. 

·
Moderator
Joined
·
19,842 Posts
gva.be

Stad legt straten rond station opnieuw aan

Vandaag om 16:08 door Hans Otten

HERENTALS - Bij de heraanleg van enkele straten in de Herentalse stationsomgeving schudt de stad ook de huidige circulatie flink dooreen. Door het omdraaien van de rijrichting in de Kapucijnenstraat knipt ze een doorgaande route door.


Samen met studiebureau Arcadis maakt de stad Herentals plannen op om volgend jaar de Goudbloemstraat, Collegestraat en de as Kapucijnenstraat/Sint-Magdalenastraat grondig onder handen te nemen. Niet alleen het straatbeeld krijgt er een totaal nieuw uitzicht, ook de huidige verkeerscirculatie krijgt een nieuw jasje aangemeten.

“De problemen in deze oude en dicht bebouwde centrumstraten zijn bekend”, zegt de Herentalse burgemeester Jan Peeters (sp.a). "Zo kennen ze door de nabijheid van het station een hoge parkeer- en verkeersdruk.”

Bij de heraanleg van de straten herschikt Herentals vooral op drastische manier de bestaande verkeerscirculatie. De belangrijkste ingreep is dat de stad de rijrichting in de Kapucijnenstraat simpelweg omkeert. Dat betekent dat deze populaire verbindingsroute van Belgiëlaan naar Zandstraat finaal wordt doorgeknipt.​
 

·
Moderator
Joined
·
19,842 Posts
gva.be

Grondige facelift Hofkwartier maakt tabula rasa met oude stadsbeeld


Een bizar zicht: een doorkijkgevel in het Hofkwartier. Foto: Joren De Weerdt

Vandaag om 13:43 door Marc Helsen

HERENTALS - Immobedrijf W.L. Immo laat er in het Hofkwartier geen gras over groeien. Daar wordt een resem nieuwe handelszaken gebouwd. Het oude, vertrouwde aanzicht van de straat verdwijnt.


Een bakstenen trapgevel van een voormalige dokterswoning is het enige dat straks zal herinneren aan het oude straatbeeld van dit stuk van het Hofkwartier. Vandaag staat de typische gevel er in zijn blootje bij: het achterliggende huis is al gesloopt.

Zakenman Rik Wouters uit Herenthout bouwt hier een nieuw imperium uit. Wouters verwierf een tijd geleden zowat de helft van één kant van het Hofkwartier. Met een uitgekiende mix van nieuwe handelszaken, bewoning en extra parkings, wordt een van de belangrijkste handelsstraten van Herentals op die manier nieuw leven in geblazen.​
 

·
Moderator
Joined
·
19,842 Posts
gva.be

“Station Herentals moeilijk toegankelijk voor rolstoelgebruikers”

Vandaag om 15:36 door doro

HERENTALS - N-VA parlementslid Yoleen Van Camp vraagt een betere doorgang voor rolstoelgebruikers in het station van Herentals. Op dit moment kunnen andersvaliden enkel onder begeleiding van een NMBS-medewerker de sporen oversteken.


Wie in station Herentals op sporen 2, 3 of 4 de trein wil nemen, moet noodgedwongen ondergronds de trappen nemen. Voor mensen met rolstoelen, buggy’s of (zware) bagage vormt dit een vervelend obstakel. Omzeilen kan alleen onder begeleiding van een NMBS-medewerker. Niet klantvriendelijk en onveilig, oordeelt federaal parlementslid Yoleen Van Camp (N-VA). De Herentalse kaartte het probleem aan bij minister van Mobiliteit François Bellot (MR) en stelt een eenvoudige en goedkope tussenoplossing voor, in afwachting van de renovatie van station Herentals.

“Op een deel van de trappen kan een helling verwezenlijkt worden. Op die manier kunnen mensen met hun zware bagage via de helling vlot naar boven en beneden en kunnen ook mensen met buggy’s en rolstoelen vlot naar de juiste perrons. De gevaarlijke bovengrondse overgang wordt dan overbodig. Hoger gebruiksgemak voor onze pendelaars, veiliger en ontlasting van NMBS-personeel”, aldus Van Camp, die de oplossing voorlegt aan minister Bellot en aan de NMBS en Infrabel.​
 

·
Registered
Joined
·
345 Posts
Deze week kwam ik dit project in Herentals nog tegen via linkedIn:
Architectuur is van POLO, ik ben over het algemeen minder cynisch naar de architectuur van POLO toe dan de gemiddelde forummer hier, maar hier lijkt de architectuur toch eerder middelmatig. Stedenbouwkundig gezien is het wel een heel mooie verdichting.

1384500

Render via de website van POLO-architects via: Start werken De Heern Herentals - POLO Architects
 
1 - 19 of 19 Posts
Top