SkyscraperCity Forum banner
1 - 20 of 35 Posts

·
Registered
Joined
·
12,995 Posts
Ik vind het erg mooi voor een administratief centrum. Meestal hebben die een blokkendoosontwerp en daarin verschilt deze sterk. Ik wist trouwens niet dat Heusden-Zolder zo'n grote gemeente was.
 

·
Registered
Joined
·
482 Posts
Discussion Starter · #5 ·
Op 1 januari 2005 telde Heusden-Zolder 30 648 inwoners (15 306 vrouwen en 15 342 mannen). De gemeente telt 573 inwoners per km² (329 is het Limburgs gemiddelde) en is de vierde dichtst bevolkte gemeente in limburg na Genk, Hasselt en Leopoldsburg.

er staat een webcam op het gebouw gericht !

men is duidelijk in afbouwfase op dit moment, de glazenbuitenwand is zo goed als klaar dus...ga kijken.

http://www.heusden-zolder.be/webcam/2698/default.aspx?_vs=0_N
 

·
Registered
Joined
·
482 Posts
Discussion Starter · #17 ·
in de ramen zit een speciale film, die reageert met andere stoffen gebruikt bij de constructie. zodat er her en der zwarte vegen verschijnen op de witte ramen. nogal goed zichtbaar vanaf het aangrenzende plein.
 

·
D S - 15 05 2009
Joined
·
373 Posts
zopas hier nog eens langs gepasseerd.

Dat ding staat nog steeds leeg, de oplevering nog altijd niet aanvaard door de gemeente, waarschijnlijk omwille van de zwarte vlekken in de ramen en de vogels die de silicone uit de voegen van de uitstulpingen komen halen.

Naar verluid liggen ze nu allemaal in proces met elkaar.

"Vernieuwende architectuur" die nu al meer dan een jaar leeg staat, ..... leuk als je hier als gemeente miljoenen aan gespendeerd hebt....
 

·
Registered
Joined
·
482 Posts
Discussion Starter · #20 ·
1,3 miljoen extra voor administratief centrum

HEUSDEN-ZOLDER - Het gemeentebestuur heeft een overeenkomst bereikt met Dexia-bank over het nieuw administratieve centrum. Om de problemen met oververhitting van gevels en condensatieproblemen op te lossen, zal 1,3 miljoen euro meer nodig zijn dan voorzien.
Deze som zal niet enkel door de gemeente worden opgehoest. Ook de ontwerper en het ingenieursbureau zullen een duit in het zakje moeten doen. Midden vorig jaar werden een aantal ernstige tekortkomingen vastgesteld aan het nieuw administratieve centrum. De timing kon niet slechter vallen want de verkiezingen stonden voor de deur en een oplossing op korte termijn was er niet. Daarom begon de nieuwe burgemeester Sonja Claes (CD&Vplus) in januari reeds met overleg om tot een totaaloplossing te komen.

'Er waren in feite drie grote problemen', zegt Sonja Claes. 'De oversteek van de derde verdieping koelt 's nachts flink af en wordt overdag blootgesteld aan een sterke opwarming. Dat veroorzaakt condensatieproblemen in de dakconstructie. Een tweede probleem is dat van de oververhitting van de gevel. Hierdoor begint de bitumineuze kleeflaag tussen de isolatie en de ramen te smelten. En tenslotte loopt de temperatuur in de lokalen merkelijk hoger op dan was vooropgesteld. Om al deze problemen op te lossen zal bijkomende isolatie worden geplaatst, de niet-doorzichtige geveldelen worden voorzien van gelakte geperforeerde metaalplaten en statische koelbalken moeten zorgen dat de temperatuur in de lokalen onder controle blijft. De kostprijs hiervan wordt geraamd op 1,3 miljoen euro. Het openbaar onderzoek is reeds gestart waardoor wij hopen tegen het einde van dit jaar het nieuwe gemeentehuis te kunnen openen', aldus Sonja Claes. (vjl)

bron: het nieuwsblad 8-05-2007
 
1 - 20 of 35 Posts
Top