SkyscraperCity banner

1 - 20 of 3939 Posts

·
lol
Joined
·
2,733 Posts
Аз не визирах само моста, както се вижда са виадукти и напред, но и Мийо си е як, да :)
 

·
Registered
Joined
·
1,786 Posts
Колеги, качвам малко снимки от реконструкцията на магистрала 405 в Калифорния! Снимките са от ЛА и съм ги правил в движение, за което се извинявам за качеството! Впечатленията си ми невероятни.. работи се изключително бързо. Основните ремонти действия се извършват през нощта, защото това е най-натоварената магистрала в САЩ! В момента има по 5 или 6 ленти, но проектът е за разширяването на всяко платно с 1 или 2 ленти в зависимост от терена! Това, което знам е, че досега са взривили някои от хълмовете покрай магистралата, за да се разшири, а вече правят и подпорните стени. Изграждат се мостове и детелени. НАдявам се да добиете дори малка представа за този огромен проект.
 

·
·!¦[· (17:50) ·]¦!
Joined
·
7,630 Posts
Благодарности за репортажа! Най-големите задръствания, които съм виждал през живота си са били точно на тази магистрала. Похвално е, че я разширяват!
 

·
Moderator
Joined
·
19,011 Posts
Discussion Starter #10
За България това много, много не важи, заради мащабите, но в САЩ важи със сигурност - колкото повече разширяваш, толкова повече коли ще има. Като искат по-лесно предвижване да бяха направили скоростна железница, която да отнеме трафика от магистралат.
 

·
Meditate on this, I will
Joined
·
6,382 Posts
За България това много, много не важи, заради мащабите, но в САЩ важи със сигурност - колкото повече разширяваш, толкова повече коли ще има. Като искат по-лесно предвижване да бяха направили скоростна железница, която да отнеме трафика от магистралат.
Какви са тези социалистически изказвания? Общественият транспорт е за загубеняци. Всеки иска трактор да кара! :lol:
 

·
Registered
Joined
·
1,786 Posts
Да...ЛА е известен със срванително лошата организация на градския си траспорт. Но доколкото успях да питам хората, местните не желаят да го ползват и той едва ли не се ползва или от нелегалните, или от по-бедните! Дори при сегашните цени на бензина - 3,80 за галон, хората предпочитата само и единствено колите! Калифорнийци какво да ги правиш :) В Чикаго беше точно обратното-изключително много хора ползват местните траспортни връзки :)
 

·
lol
Joined
·
2,733 Posts
За един месец има огромен прогрес, направо не спират да строят навсякъде в САЩ се разширява, достроява....
 

·
Registered
Joined
·
916 Posts
Ето няколко снимки и от мен от строежа на US31 в северна Индиана. Страницата на проекта не се обновява много често, но за сметка на това има график и полезна информация. Като цяло се строи по-бавно от магистралите в България и също така отсечката не е разделена на лотове, а специфичните елементи (строеж на отделни мостове, полагане на асфалт и т.н.) са възложени на отделни фирми с отделни срокове. Част от магистралата беше построена преди година и още не е отворена за движение.
http://www.us31plysb.com/

Доколкото знам цялото финансиране идва от щата и няма федерално участие. $221 за 32км, от които 24км са ново строителство и 8 км са ъпгрейд на скоростен път. Общо $6.9 млн/км. Този проект е много близък по характеристики с това, което се строи в България (дължина, колкото на един лот, по 2 ленти за движение и авараийна лента във всяка посока и география, подобна на трасето на АМ Тракия) и с него могат да се правят директни сравнения.

1. Тези греди ги положиха за един ден.


2. Декоративните prefab плочи се използват при всички мостове.


3.


4. Добре направената бетонна настилка няма нужда от ремонт поне 30-40 години, но пък е доста по-скъпа. Затова, аварийните ленти, по които има значително по-малко трафик са асфалтирани.


5.


6.


7. Направи ми впечатление, че работата стигне ли до стълб, енергото го премахва за ден-два без протаквания.
 

·
Registered
Joined
·
8,197 Posts
Много ми допадат релефните елементи по стените на естакадата. Вкарва някакъв артистичен елемент, не са просто гладки скучни стени.
 

·
Registered
Joined
·
2,238 Posts
Снимки преди и след осъществяването на един от най-скъпите проекти в Мадрид: вкарването под земята на около 6 километра от най-вътрешното околовръстно на града (М-30) както и на част от съседните булеварди и пътни възли, и цялостно преустройство на района около реката, която не е била достъпна за жителите години наред, затворена между двете платна на магистралата. 

·
Moderator
Joined
·
19,011 Posts
Discussion Starter #19
Проектът е разкошен, но ако не ме лъже паметта точно той беше оскъпен многократнбо най-предварително планираните разходи + това има много дефекти и гафове, като например посадени дървета като само на половин метър по-надолу е бетон..
 

·
Registered
Joined
·
5,044 Posts
Ей, тъкмо си помислих че Мадрид са решили да премахнат автомобилния път и да го заменят с паркове и пътеки, а то какво било - просто са вкарали трафика под земята...
 
1 - 20 of 3939 Posts
Top