SkyscraperCity banner

3941 - 3949 of 3949 Posts

·
Registered
Joined
·
11,724 Posts
Мрежата в Унгария към настоящия момент. Червеното се изгражда, а жълтото са тендъри в различна фаза. Някои за инженеринг, други за строителство, а трети чакат екологични оценки.

 

·
Registered
Joined
·
11,724 Posts
Мостове (съществуващи и бъдещи) в Унгария на Дунав южно от Будапеща. Последният планиран при Калоча с подходите е на цена от 265 млн. евро. За подобна цена се прави който и да било нов мост между България и Румъния, че даже и с жп линия.

11,2 km út építése + 1,5 km felújítása: nettó 14,9 Mrd Ft...Building of a new Danube bridge between the cities of Paks and Kalocsa was awarded today. Apart from the bridge the project also includes building 11,2 kms of new roads and refurbishing of 1,5 kms. This will be the 8th bridge over the Danube south of Budapest.

1, Deák Ferenc bridge (M0)
2, Taksony vezér bridge (to Csepel island only)
3, Ráckeve bridge (to Csepel island only)
4, Pentele bridge (Dunaújváros)
5, Beszédes József bridge (Dunaföldvár)
6, Paks-Kalocsa bridge (u/c)
7, Szent László bridge (Szekszárd)
8, Türr István bridge (Baja)
9, Mohács bridge (planned)
 

·
Registered
Joined
·
11,724 Posts
Ето как изглежда унгарско- румънската граница близо до Орадея. От румънска страна е А3. Не разбирам защо България и Гърция още не са направили същото нещо на Кулата/Промахон. България не е в Шенген и колите ще минават през кабинките, а когато влезе - просто продължават направо по магистралата. Няма да се минава през настоящата мизерия на Кулата.

M4/A3 Hu/Ro border crossing

Source and more pix:
 

·
Registered
Joined
·
2,038 Posts
"Обилазницата" на Белград, видео на възложителя (Путеви Србиje):


Най-сетне довършиха моста над р. Сава. Това дето се вижда на клипчетоо е износващия слой.
Можеше и по-рано, но как да няма купон непосредствено преди парламентарните и местните избори.
Така че очаквам лентички да се режат след едни 10-ина дни, може пак ББ да е гост, че това е част от Бургас-Мюнхен, нали...
Забавиха го с почти 2 години (Щрабаг и сръбската Мостоградня), тъй като ги било страх в реката да няма НАТО бомби от 1999 и вместо от дъното на реката качиха стоманените части (70-100м) от кораби и набутваха от бреговете!?
От строителна гледна точка, това са малко над 2 километра нова АМ, тоест дублиране на настоящия мост.
Оповестиха, че ще има ремонт на пътното платно по стария мост, което наистина е много разбито, на пълен магистрален габарит над Сава ще се кара чак от септември.
Магистралния габарит в посока Ниш оттогава ще приключва след ПВ Остружница, пред тунел Липак.
В продължение, китайците сериозно се справят с доизграждането на лявото платно до тунела Стражевица. Тези 11 километра се очаква да бъдат пуснати до края на тази година, а със сигурност ще пуснат първия участък от 7км до ПВ Орловача (сектор Б4).
В края на сектор 5 е тунел Стражевица, на който до изборите очаквам да бъде официално пробита лявата тръба, може и като част от купона по повод пускането на новия мост.
След тунела е новия 10-километров участък до А1, сектор Б6, който няма да е готов преди 2022-ра година.

obilaznica-mapp-01bbm.jpg
 
3941 - 3949 of 3949 Posts
Top