SkyscraperCity banner

721 - 740 of 764 Posts

·
Registered
Joined
·
7,856 Posts
Magna danes tudi uradno odpira lakirnico v Hočah


Avtomobilska multinacionalka Magna bo danes v Hočah tudi uradno odprla svojo lakirnico, v kateri sicer že od marca poteka poskusna proizvodnja. Tovarna trenutno zaposluje nekaj več kot 200 ljudi.

Za prihod Magne je že prejšnja vlada Mira Cerarja sprejela poseben zakon, s katerim so pospešili postopke za naložbo, investitorjem pa nato dodelila še skoraj 19 milijonov evrov finančne spodbude. S skoraj 150 milijonov evrov vredno prvo fazo naložbe naj bi Magna v skladu s pogodbo do leta 2022 zaposlila nekaj več kot 400 ljudi, v desetih letih pa naj bi ustvarila najmanj tisoč novih delovnih mest.

Za zdaj še ni znanega veliko o nadaljnjih načrtih širitve podjetja v Hočah, torej proizvodnje celotnega avtomobila z nekaj tisoč zaposlenimi, saj v Magni na to že nekaj časa odgovarjajo, da je vse odvisno le od prihodnjih naročil. Prve karoserije, ki jih lakirajo, so namenjene avtomobilu znamke Jaguar E-Pace H540.

Magnina lakirnica je po nekaj zapletih s pridobitvijo pravnomočnega okoljevarstvenega dovoljenja sredi marca z rahlo zamudo začela s poskusno proizvodnjo. Po stopnjevanju proizvodnje v naslednjih tednih so redni zagon takrat napovedali do konca maja. Podjetje ima za uvedbo redne proizvodnje časa leto dni. (STA)


https://live.finance.si/8950351/Magna-danes-tudi-uradno-odpira-lakirnico-v-Hocah?src=live
 

·
SLovenia.
Joined
·
79 Posts
Določeni informacije o prihajajočem širjenju Magne. Po besedah gospodarskega ministra že leta 2020. :)

Magna, njeno investicijo v lakirnico v Hočah podpirate od čistega začetka. Sedaj o njej govorite tudi kot o nekakšnem vzorčnem primeru.
Ponosen sem na to, da smo v preteklem obdobju (v času prejšnje vlade) realizirali prve tri prave greenfield investicije v samostojni Sloveniji. To so pomembni mejniki. Gre za Magno, Yaskavo in Lonstroff v Logatcu, ki je sicer brownfield investicija. Jaz sem alergičen na vaše novinarske ocene, da gre za lakirnico in to lahko povem čisto odkrito. To je prva faza ogromnega projekta. Ta faza je stala nekaj čez 40 milijonov in zavezuje lastnika, da do konca oktobra 2022 zaposli 404 ljudi v Hočah in jih mora imeti zaposlene pet let. V nasprotnem primeru morajo vsa sredstva, ki smo jih odobrili za prvo fazo, to pa je 18 milijonov, od česar so dobili že okoli 12 milijonov, vrniti z obrestmi. Posel imamo zavarovan in jamčen z bančno garancijo.

Mi moramo vzpostaviti pogoje za izvedbo 2. in 3. faze, ki se bosta začeli izvajati spomladi prihodnje leto. Vrednost teh dveh faz je približno 540 milijonov evrov, za 2950 dodatnih zaposlenih in za proizvodnjo 160.000 avtomobilov na lokaciji v Mariboru.

Prišli smo samo do tega, da so državni uradniki delali hitro. In to je standard za katerega pričakujem, da bo uporabljen pri vseh, ne samo pri posameznih investitorjih. Danes imamo na ARSO preko 300 zahtevkov za investicije v Sloveniji, se pravi zahtevkov za okoljevarstvena soglasja. To je velika garancija, da je Slovenija postala investicijsko zanimiva za domače in za tuje investitorje.

Pri okoljevarstvenih soglasjih ne smemo preveč hiteti …
Državni uradniki morajo ukrepati in dajati odgovore v okviru rokov, ki so v zakonih zapisani. Pred nami je strahovit izziv, saj želimo na eni strani imeti v Sloveniji razvoj, na drugi strani pa mora biti ta razvoj okoljsko odgovorno naravnan.

Rekli ste, da ste alergični na besedo lakirnica. Pri besedah se hitro zgodi, da se ne razumemo povsem in si moramo kaj razložiti ali se kdaj celo opravičiti. Spomnim se, da ste se za nekaj izrečenih besed v povezavi z Magno opravičili, pa se ne spomnim, ali za močvirnike ali za ekoteroriste.
Govoril sem o ljudeh, ki so zavirali razvoj tega projekta, predvsem zato, ker so se bali in se še bojijo, da se bo v Mariboru in okolici zgodil premik, da bo treba delovno silo bolje plačati. Magna je prinesla v ta prostor velik veter s plačo 1250 € neto. Če ne bodo ostali podjetniki temu sledili, se bo ta prostor neodvisno od Magne izpraznil in se bodo vsi preselili preko severne meje. Kdor tega ne razume, mu ne moramo jaz in podobno misleči pomagati.
V primeru Magne je bilo potrebno zbuditi Maribor in okolico v tistem času. Takrat sem ostal sam s sodelavci v tem projektu, ker so vsi modro molčali. V Mariboru imajo navado, da jim je za vse kriva Ljubljana. Po tisti moji provokativni izjavi, ki je bila namenjena točno določenim ljudem. Ta dva človeka nista iz tega konca, sta poturici. Ta izraz sem takrat uporabil.

Celoten intervju:
https://www.rtvslo.si/gospodarstvo/minister-pocivalsek-najprej-skoci-potem-reci-hop/502311#
 

·
Gradimo življenje
Joined
·
3,728 Posts
Discussion Starter · #730 ·
Zemljišča za širitev Magne in Yaskawe so pod streho
https://www.delo.si/gospodarstvo/novice/zemljisca-za-siritev-magne-in-yaskawe-so-pod-streho-257760.html

Ljubljana – Občina Hoče je od lastnikov zemljišč pridobila vseh potrebnih 92 hektarov zemljišč za širitev Magne. V ponedeljek pa bo občina Kočevje z japonsko Yaskawo podpisala pogodbo za prodajo zemljišča za gradnjo nove tovarne. V sredo je še zadnji lastnik podpisal pogodbo za prodajo zemljišča, pravijo na ministrstvu za gospodarstvo. Temu pritrjuje župan Hoč Marko Soršak: »Vsa zemljišča so pridobljena oziroma bodo formalno v kratkem. Tudi zadnji lastnik bo prodal.« Gre za 92 hektarov zemljišč, ki jih za širitev potrebuje Magna. Njihov kupec je občina, ki je za to dobila denar ministrstva za gospodarstvo.
 

·
Banned
Joined
·
526 Posts
Samo vprašanje časa kdaj bodo krčili in odpuščali, ker je Evropa kot nekakšna oaza ki edina tone, tik pred recesijo. Glede na to da je vodilna ekipa napovedala da bo Evropa še bolj solidarna in zelena se nam piše še slabše. Magna bo tole investicijo v Hočah po moje premaknila za nedoločen čas, nekam v prihodnost.
 

·
Registered
Joined
·
3,283 Posts
Ubistvu prodaja avtov najbolj upada na Kitajskem. Zato je tudi Nemcija na udaru, Francija pa lepo fura svoje.
 

·
Registered
Joined
·
7,856 Posts
Magna omenja možnost selitve v Slovenijo

Graška družba Magna Steyr nasprotuje davku na izpuste ogljikovega dioksida, ki ga napoveduje nova modro-zelena avstrijska koalicija. Opozorili so, da bi lahko proizvodnjo v tem primeru preselili v bližino Maribora, kjer od lani že obratuje njihova podružnica.


Za avtomobilsko industrijo so lahko višji okoljski davki usodni, zato jim graška družba Magna Steyr odločno nasprotuje, je dejal predsednik Magne Europe Günther Apfalter. Opozoril je, da bi lahko v skrajnem primeru tudi zapustili Avstrijo.

"Ne gre pozabiti, da smo v bližini Maribora že zgradili partnersko tovarno, ki je vsekakor sposobna prevzeti dodatno delo," je dejal. Poudaril je sicer, da ne želi, da so njegove izjave razumljene kot grožnje: "Ne gre za grožnjo. Je pa slovenska tovarna od Gradca oddaljena le 75 kilometrov. Vmes je le geografska meja."

Davek na izpuste ogljikovega dioksida podjetij, kot je Magna, v resnici ne bi neposredno prizadel. To med drugim dokazujejo primeri iz drugih držav. Tovrstne dajatve se namreč osredotočajo na izpuste v prometnem sektorju, ki nastanejo ne glede na lokacijo proizvodnje vozila.

Avstrijsko industrijsko združenje je predlaganim vladnim ukrepom naklonjeno, saj med drugim prinašajo 21-odstotni upad davka od dohodkov pravnih oseb in za delavce ugodnejšo obdavčitev nižjih plač. "Seveda prihajajo tudi ukrepi na področju ekologizacije, kar pa vidimo kot del rešitve in ne težave. V tem ne vidim nevarnosti za industrijo," je dejal predsednik štajerske podružnice združenja Georg Knill.

Nova avstrijska vlada, ki je prisegla v torek, je za glavno področje dela izbrala okolje in napovedala ekologizacijo Avstrije. Podrobni načrti sicer še niso določeni, šlo pa naj bi predvsem za to, da bi se davčne obremenitve na splošno sicer znižale, a okrepile za okoljske onesnaževalce.

V tem smislu namerava nova avstrijska vlada aktivno podpirati prizadevanja EU na tem področju in pri tem postati vodilna članica povezave. Prizadevala si bo tudi, da bo Avstrija dosegla ogljično nevtralnost do leta 2040, deset let pred ciljem EU.


https://www.24ur.com/novice/gospodarstvo/magna-omenja-moznost-selitve-v-slovenijo.html
 

·
Registered
Joined
·
3,283 Posts
Ne nasedaj propagandi.

Jocejo da bi dobil kak davcni odbitek. Edini razlog za vecjo selitev bi bili polovicni stroski dela, ko sedaj vidiji da je kvaliteta in prilagodljivost identicna.
 

·
Registered
Joined
·
497 Posts
Saj Pipi Strel je isto izsiljeval državo s takimi forami. Ne bo prišlo do selitve proizvodnje. To lahko potrdijo tudi moji kolegi, ki delajo tam gori v Magni. Čisto kapitalistično izsiljevanje države.
 
721 - 740 of 764 Posts
Top