In 2028?
- Ja ik geloof best dat in december, zoals post #5 van Jan laat zien, de bomen nog groen kleuren: Rotterdam krijgt steeds warmere zomers te verduren. Maar goed, dat krijgen alle andere steden ook.
- In 2028 zie ik dat er een langzame doch gestage groei is geweest van torens in Rotterdam. Ze concentreren zich vooral in gebieden waar:
* of geen Nimby's wonen
* of door een extreem overkookte woningmarkt vanuit de politiek maatregelen zijn genomen om Nimby's de mond te snoeren, omdat het huizenzoekende volk in de meerderheid is én vastgoedontwikkelaars hiervoor hebben gepleit. Tot die maatregelen is gekomen nadat Leefbaar/FvD/Weetikveelwie, de grootste partij, desondanks in de oppositie terechtkwam na de verkiezingen in 2022.
- De Zalmhaven is nog steeds de hoogste toren maar doordat de vraag nauwelijks is ingekakt blijft de Zalmhaven niet lang op eenzame hoogte.
- In 2028 rijdt er geen metro via Delft naar Den Haag en ook niet via Barendrecht naar Dordrecht. De RET is teruggefloten omdat dit reizigersonvriendelijke geldverspilling zou zijn, zeker na het fiasco met de Hoekse Lijn. In plaats daarvan wordt onder druk van een gefuseerde gemeente Barenkerkwaard (of welke andere combinatie dan ook) een metro verlengd naar Ridderkerk. De lijn wordt geheel gefinancierd door bedrijven en Chinezen.
- De gemeente heeft moeite met de naoorlogse wijken en buurten: de vooroorlogse buurten zijn nu allemaal dure wijken, maar zelfs in het centrum worden de grijze bouwwerken uit de jaren '60 verguisd en afgetrapt. De stad raakt erover verdeeld maar uiteindelijk wordt toch besloten tot sloop van een aantal lagere flats omdat de vraag naar woningen simpelweg te groot is en er hogere torens moeten komen.
- Waar komen die inwoners dan vandaan? Overal: uit grote steden wereldwijd, om ironisch genoeg toevlucht te zoeken in goedkopere woningen, maar desondanks centraal in de stad kunnen wonen en (2

25(u) minuten later met koffers de oceaan over te kunnen steken. En vluchtelingen. Een heleboel, omdat een of andere gigantische ramp hun gebied onleefbaar heeft gemaakt.
- Sportief kunnen er twee dingen gebeuren: Feyenoord City brengt de club veel wind mee en de club is plotseling het nieuwe Europese sympathieke wonder, omdat het een schone club is die niet tot de inmiddels verguisde Champions League-clubs, die is verworden tot een besloten club voor eliteclubs uit maar vijf landen, behoort. En het voetbal dat ze spelen is om van te stralen. Niks zit tegen. Behalve bij Sparta en Excelsior
- Feyenoord City is nog steeds een idee waarover geen enkel akkoord is bereikt en is een splijtzwam binnen de raad. Feyenoord kwakkelt weg, maar dankzij een Rotterdammer die tegenwoordig voor de Chinese overheid werkt gloort hoop op een zeer snel te bouwen stadion. Maar tegenspraak is verboden... en dat zint de burgemeester, een gekozen Feyenoorder in hart en nieren (en onafhankelijk) niet...
- In Rotterdam spreekt men nog wel met de harde G, maar door de toenemende invloed uit het zuiden en de toenemende vraag naar festivals in de winterperiode komen grote carnavalsfestivals in de stad waarbij de inmiddels 60+'er Paul Elstak de hoofdact is die jongeren aan het stampen weet te krijgen. Op een of andere manier krijgen house-dj's die in de jaren 10 populair werden dat niet voor elkaar. De nieuwe generatie eist keiharde muziek zoals ze dat van hun ouders (in 1996 zelf tieners) van kinds af aan hebben meegekregen. Ook kennen de Rotterdammers minder typische carnavalskneiters.