SkyscraperCity banner

21 - 40 of 1823 Posts

·
Veritas filia temporis
Joined
·
199 Posts
La façana encara, també penso que no s'integra pero ja n'hi ha molts d'aquest estil a l'eixample. El que trobo de jutjat de guardia és la entrada.
 

·
J
Joined
·
843 Posts
Avui fas vaga de català? XDD A mi la façana m'agrada però l'entrada no...
La façana encara, també penso que no s'integra pero ja n'hi ha molts d'aquest estil a l'eixample. El que trobo de jutjat de guardia és la entrada.
I com voleu que sigui l'entrada d'un hotel de 4 estrelles? Ha de ser molt ampla i diàfana! Us convido a anar i entrar-hi, us agradarà. ;)
 

·
Veritas filia temporis
Joined
·
199 Posts
^^
Precisament per això. En primer lloc, el logo en verd jo em recorda més a un establiment de cosmètics que no un hotel, però deixant de banda els gustos de colors, l'entrada jo la veig petita per ser un hotel de 4 estrelles.

Pero bé, és una foto, hi aniré un dia d'aquests per veure les dimensions en directe.
 

·
...
Joined
·
1,643 Posts
Es que no es un hotel tradicional al us. Es un aparthotel i aquest tipus d'hotels tenen una altre configuració de vestíbul mes estil a una porteria amb servei que a un hotel amb grans espais diàfans per al transit de persones.
 

·
ZERO
Joined
·
15,732 Posts
Discussion Starter #28
El nou edifici d'apartaments que comenta Xussep, el vaig descobrir fa un parell de setmanes em va agradar i atreure a nivell de disseny y compossició de façana. Però a nivell d'encaix amb l'entorn com comenteu en altres casos, tambè és cero. Tampoc penso que calgui, exceptuan casos molt puntuals.

El que es veu com una tònica es l'aparició de complexes d'aparthotels y de apartaments turístics en edificis sencers. Imagino que més adaptats amb la normativa municipal i més controlables per les administracions.
 

·
...
Joined
·
1,643 Posts
Aquest edifici del carrer casp i passo gairebé a diari. Visc a 3 illes d'ell.

Va estar molts anys amb les obres parades. I crec que al principi era una promoció tradicional de pisos.

Sempre m'he preguntat que feia una noia o un noi en un dels locals que hi ha sentat rere una taula les 24 hores del dia. A vegades he passat per davant tornat de festa a les 4 de la matinada i sempre hi havia algú impolut rere la taula. xDD

Ara ja ho sé. No sabia que eren aparthotels.
 

·
ZERO
Joined
·
15,732 Posts
Discussion Starter #37
Clos defensa més hotels de qualitat a Ciutat Vella.

Els hotelers volen que el pla d'usos permeti obertures en edificis històrics.

L'actual pla d'usos de Ciutat Vella segueix pendent de la sentència de l'ajuntament, que presumiblement flexibilitzarà algunes activitats actualment restringides i n'endurirà d'altres. Però mentre no es pren una decisió en ferm, totes les parts en discòrdia afilen propostes i interessos. Si els últims dies han estat els veïns els que han reclamat que es mantingui el veto a noves activitats turístiques, ara són els hotelers els que demanen que s'obri l'aixeta a noves llicències, però amb cautela. La seva demanda formal és que s'autoritzin noves obertures d'allotjaments sempre que es tracti d'hotels superiors a quatre estrelles, de petit format i que a més a més recuperin edificis històrics en desús i en perill de degradació o ocupació il·legal.

Les recents queixes veïnals sobre la proliferació d'apartaments turístics il·legals a la zona (no registrats i que a més no compleixen la normativa que indica que s'han d'agrupar en edificis destinats a aquesta finalitat) han tornat a situar l'assumpte turístic al centre del debat sobre el pla d'usos. Una norma aprovada en la recta final de l'ajuntament socialista i que l'alcalde Trias ha volgut ajustar al seu gust des que va arribar al seu despatx de la plaça de Sant Jaume. No obstant, els interessos enfrontats -veïns i empresaris- són tan difícilment conciliables que el districte segueix sense prendre una decisió.
El Gremi d'Hotels de Barcelona vol buscar ara un punt de conciliació, amb l'argument que l'activitat turística no sempre equival a soroll i sobreocupació de l'espai. «Ciutat Vella té un valor afegit i som els primers a voler que funcioni», explica el seu president, Jordi Clos.

CRITERIS / L'hoteler admet que la zona no pot obrir la màniga indiscriminadament a grans hotels ni infraestructures de tota mena. Però a la vegada està convençut que l'hostaleria d'alta qualitat és una eina per dinamitzar carrers i barris. Com a exemple cita algunes petites joies del districte: l'Hotel Neri, que va ressuscitar un immoble històric i va donar ús a la plaça de Sant Felip Neri; el Bagués, que ha portat el turisme de luxe a la Rambla; el més recent DO, de només 18 habitacions i autèntic motor de turisme de qualitat a la plaça Reial... Sobre tots ells han fet un informe relatiu a l'impacte positiu que generen, i han començat a elaborar una «guia d'hotels exquisits».

El gremi demana per aquest motiu a l'ajuntament que permeti noves llicències sempre que compleixin aquesta funció reactivadora a nivell social i econòmic. Clos afirma que solament entrarien en el paquet edificis històrics i en desús o en perill d'utilització amb finalitats il·legals, de petit format i dirigits a un turisme tranquil, que és el que determina el preu dels hotels de màxima categoria. Assegura que la seva presència seria més preventiva que problemàtica per al districte.
Enlace El Periódico

A10
 

·
ZERO
Joined
·
15,732 Posts
Discussion Starter #38 (Edited)
Un clàssic en versió 2012

L'Hotel Majestic acaba de completar la renovació total de les seves habitacions i afronta la resta d'espais S'han invertit 24 milions en una reforma silenciosa durant dos anys

Mentre es tanquen botigues de barri, es posen en traspàs discoteques i els restaurants canvien de nom per inventar fórmules rendibles, crida l'atenció que a Barcelona els hotels segueixin la seva imparable progressió, amb contínues estrenes i renovacions integrals. El turisme ha animat a obrir una dotzena d'establiments aquest any, amb la no menys meritòria rehabilitació completa d'alguns pesos pesants, dels quals ja ha informat aquest diari, com el Hilton, el Diplomatic convertit en Renaissance i el luxós Claris. Però si alguna posada al dia mereix notorietat pública i exhibició és la del Majestic, no només per ser un hotel gairebé centenari, ni per haver-se gastat 24 milions d'euros, ni per la seva ubicació estratègica al passeig de Gràcia. En especial, perquè ha estat un hotel pioner a exercir de punt de trobada social per a molts barcelonins: el seu bar ha estat testimoni dels esmorzars i els pactes d'empresaris i polítics d'ampli espectre, i els seus salons de banquets, de molts casaments enlluernadors.

Un altre element que el desmarca, ja ficats en matèria rehabilitadora, ha estat la manera com s'ha fet. La reforma, en comptes d'intensiva (com la del Hilton, que va tancar durant sis mesos), ha durat dos anys i ha estat discreta, a penes percebuda per la majoria d'hostes. L'operatiu s'entén al saber que l'hotel l'integren tres edificis, el primer del 1918, en ple passeig. Després se n'hi va incorporar un altre que fa cantonada el 1940, i finalment un altre, que dóna al carrer de València, el 1970.

Aquesta estructura és la que ha permès tallar i enganxar sense presses però sense parar. «Primer va ser la part de València, amb un any d'obres, i després van seguir les altres», explica un portaveu. Cada vegada es tancava amb discret pladur un passadís, com si al darrere no hi hagués més hotel, i es deixaven dues habitacions sense ús com a amortidores dels sorolls. I així fins al final, que s'acaba de rematar pel que fa a les habitacions. Tot i això, la família Soldevila, la propietària, ha decidit finalment transformar també els espais comuns, com ara el seu llegendari bar i els vestíbuls, que quedaran enllestits el 30 d'octubre vinent.

¿Que com és el nou Majestic? «S'ha eliminat el mobiliari fosc i s'ha apostat pel blanc i pels tons clars», explica un responsable, que mostra el resultat a aquest diari. L'objectiu era «mantenir l'estil tradicional de la casa però donant-hi un aire més contemporani», afegeix. La reforma interior ha anat a càrrec d'Antonio Obrador, de Denario Diseño y Arquitectura, que ha buscat un estil eclèctic i atemporal, elegant i bastant diferenciat de la competència. Set tipus de tapisseria fan que cada estança tingui un segell propi. Com a signe que la casa és la de sempre, les llargues alfombres de llana als passadissos, ara en color cru, i amb obres d'art del patrimoni familiar aquí i allà.

Els propietaris han renunciat a la part de vivenda que conservaven a la planta alta. D'aquí que l'hotel hagi guanyat suites (42 en comptes de les 32 prèvies a la reforma), juntament amb les quatre que s'han creat a l'espai que va ocupar el liquidat restaurant (estrellat) Drolma. Al Majestic ara perfilen un nou format per al restaurant que hi haurà als baixos.

El lífting no ha passat per alt els banys, ara en marbre blanc, ni els nous sistemes antiincendis. I posats a canviar coses, la redistribució d'espais. En lloc de 303, ara el total d'habitacions són 275, «per guanyar en amplitud i confort». Comencen en la deluxe estàndard i acaben en supersuites per somiar. ¿Qui? Un 47% dels clients són nord-americans, addictes al classicisme i a les maneres de la casa, de cinc estrelles gran luxe. Com a mercat més emergent, el rus. Ja són tercers en el seu llistat i sempre demanen les millors habitacions. Al barceloní li quedarà estrenar salons, el bar i tornar a pujar (ja està oberta la temporada estival) a la seva terrassa panoràmica.
Enlace El Periódico

Enlace Hotel Majestic

A10
 

·
ZERO
Joined
·
15,732 Posts
Discussion Starter #39
L'ampliació dels 70 si que és un veritable atemptat. Quan van començar la reforma d'aquesta façana vaig pensar que hi hauria un projecte de millora del seu aspecte... pero es van limitar a netejar-la, asegurar aplacats i renovar tancaments finestrals.Tambè és l'hotel més convergent del mundo mundial.


Antiga foto dels anys 40 aprox.

A10
 
21 - 40 of 1823 Posts
Top