SkyscraperCity Forum banner
1 - 20 of 144 Posts

·
De hoogte in...
Joined
·
1,524 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Hier het update-topic voor het van der Valk Hotel dicht langs de A27 in Houten. Hoogte 60 meter.

Hier het oorspronkelijke Nieuws-topic: http://skyscrapercity.com/showthread.php?t=196659

En wat plaatjes:

Impressie:


Status 17-03: Precies op tijd om het bord neergezet te zien worden ;)


Uitzicht op het andere pandje (hoogste kantoor van Houten) vanaf dezelfde plek:


Update 19 maart: Het bord staat er (en meteen een nieuwe impressie)


Status 15 april 2006: De grondwerken zijn begonnen dus de boel is nu echt gestart :)


Nieuwe updates komen dus in dit topic :)
 

·
My train goes everywhere!
Joined
·
2,792 Posts
Niet onaardig op zich.... heeft wel iets weg van onze Duitse vrind Kolhoff....
 

·
Registered
Joined
·
5,985 Posts
Hoera, den eerste paal! :eek:kay:

www.ad.nl

Hoogste Van der Valk van het land

Door ANOUK MIDDELKAMP

HOUTEN - Het wordt het hoogste gebouw van Houten en tegelijk ook het hoogste Van der Valk-hotel in Nederland.
Met 16 verdiepingen torent Hotel Houten straks boven alle gebouwen uit. Gisteren werd de eerste paal geslagen op de bouwlocatie aan de Hoofdveste, langs de A27.
Het hotel was er bijna niet gekomen. De familie was al een eind op weg met de plannen, toen bleek dat er drie windmolens van 150 meter hoog in de buurt van het hotel zouden komen. Een van de windmolens zou het zicht op het hotel vanaf de snelweg belemmeren. ,,We hebben ons toen serieus afgevraagd of we het wel moesten doen,’’ zegt Martin van der Valk, die ook directeur is van Hotel Vianen. ,,Maar uit tekeningen bleek dat de windmolens redelijk slank worden en dus niet veel zicht zullen belemmeren. Daarnaast meldden onderzoeken naar de geluidsoverlast dat het geluid te vergelijken is met dat van de snelweg. Daar gaan we dan maar vanuit.’’
Het hotel, dat 164 hotelkamers krijgt, wordt zestig meter hoog. ,,De kavel was hier niet zo groot, dus om aan het benodigde aantal kamers te komen, moesten we wel de hoogte in. Maar het kwam prima uit, want de gemeente wilde op dit punt graag een hoog, opvallend gebouw. En wij vinden het ook wel mooi, om zo’n modern gebouw neer te zetten.’’
De directeur verwacht niet dat het nieuwe hotel veel concurrentie zal opleveren voor de andere Van der Valk-hotels in bijvoorbeeld Vianen.
,,In het begin wel, als het hotel net is geopend. Dan is het een kwestie van nieuwsgierigheid. Maar dat trekt vanzelf weer bij, dat hebben we in andere hotels ook gezien. Bovendien is er genoeg vraag in deze markt. Hotel Vianen en De Biltsche Hoek zijn heel druk.’’
Van der Valk richt zich op zowel zakelijke als particuliere gasten.
Er komen 21 multifunctionele ruimtes voor vergaderingen en congressen. Op de begane grond komt een à la carte restaurant en een terras.
Het hotel opent begin 2008.
 

·
Registered
Joined
·
5,063 Posts
Vanuit hilversum langs utrecht rijdende (A27) zie je de kraan op de Pythageruslaan, dan die 2 joekels bij stadion galgenwaard en tot mijn verbazing staat er nu een behoorlijke kraan bij......houten :scouserd: . Leuk kranen paradijs aan het worden dat stukje snelweg. :)
 

·
De hoogte in...
Joined
·
1,524 Posts
Discussion Starter · #15 ·
De kraan bij Houten is ook meteen een hoge. Hoeft voorlopig (of misschien helemaal niet) verhoogd te worden.

Stond gisteren en vandaag ook een enorme (ingeklapte) mobiele kraan, maar misschien was deze om de andere kraan op te bouwen.
 

·
De hoogte in...
Joined
·
1,524 Posts
Discussion Starter · #17 ·
Update per vandaag... nog net niet boven maaiveldDe kraan is van heel veel plekken zichtbaar trouwens... vanuit het zuiden wordt dit hotel een flink landmark.
 
1 - 20 of 144 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top