SkyscraperCity Forum banner

How To Build A Wooden House - Ahşap Ev Nasıl Yapılır

8051 Views 12 Replies 4 Participants Last post by  Arkitekt Wars
Ahşap, kütük ev çalışan oldu mu aramızda? Ben kendim yapmak istiyorum hiç tecrübem yok bu konuda.

See less See more
1 - 13 of 13 Posts
abi kayak merkezlerinde var öyle yerler, belki onlara danışabilirsin.
abi kayak merkezlerinde var öyle yerler, belki onlara danışabilirsin.
Videolar izliyorum geçen Finlandiyalı bir ekibin yaptığı evi izledim. Genel mantık şu temelin iyi atılması gerekiyor ki tomruklar toprağa değmesin ve nemlenmesin. Sonrasında birbirine geçmeli tomruklar dört bir yana diziliyor ve ev yükseliyor.

Oldukça meşakkatli bir iş. Çok zaman ve çok enerji gerektiren aynı zamanda el becerinizin de iyi olması gereken bir olay.

Kaç gün önce izlemiştim. Dikkatimi çekmişti.
Yok Valla öyle bir çalışmada bulunmamıştım. Güzel, eğlenceli ve neticesinde huzur veren bir çalışmaya benziyor..
Taşkula bunu da izledim. Adam çok temiz çalışıyor.

Vallahi kafaya koydum. Orman arazisine yapmak yasakmış. Muhtemelen arazi satın almam gerekecek. Çünkü 30lu yaşlarda yaşam stilim istediğim gibi olsun istiyorum. İstanbul, Bodrum ve Dağ evi üçgeninde gitmek gelmek hayalim. Bakalım gerçekleştirebilecek miyim göreceğiz..

Burada bu konuyu iyice irdeleyelim bilgilerimizi paylaşalım istiyorum. Değişik şeyler bulursanız veya eğitim videoları paylaşırsak çok sevinirim :)
4
çok farlı bilgilere ulaşamadım ama okulların ders notlarına baktım. bu tür bilgiler var:

AHŞAP YAPILARDA DUVAR ÇEŞİTLERİ

https://i.hizliresim.com/QVl5vy.png

BAĞLANTI ŞEKİLLERİ

https://i.hizliresim.com/RnVAd7.jpg
See less See more
Taşkula teşekkürler sanırım bana en uyan çandı tekniği olacak. Anadolu'da bir çok yerde de yüzlerce yıldır ayakta olan kütük yapılar hep çandı tekniğiyle inşa edilmiş. Çandı birbirine geçen tomruklarla yapılıyor ve görseli de çok hoş.
baybars, hic isin cizim kismina, teknik malzeme kismina falan girmicem, bunlar universite konusu ama basit kulube yapmak icin 4 yil okumaya gerek yok tabii ki, trt'de doga programlari yapan odtu'lu serdar kilic'i bilmem taniyor musun, tam bizim kafadan doga duskunu bir adam, hatta insallah bir gun kendisiyle tanisirsin, adam bu doga programinin belli bir bolum araligini tam senin tarif ettigin tarzda bir ev yapmaya ayiriyor, o bolumleri bir izle derim, tam olarak senin aradigin sey olabilir..

Köylü ben de senin konuya dahil olmanı istiyordum muhabbetini seviyorum biliyorsun. Bunları izledim. Serdar abiyle henüz yolumuz kesişmedi. Bir gün yaban topraklarda karşılaşırız belki.

Her neyse bazı detaylar atlanmış bölümlerde ama genel yapıyı anladım ben tam olarak. Cesaret isteyen bir iş. Tomrukları araziye koyduktan sonra temeli attın mı gerisi daha kolay geliyor. İyice kafayı koydum gelecek ay arabalardan birini satıyorum, parayı bir arazi alarak değerlendirme kafasındayım. Olur mu olmaz mı bilemem ama deneyeceğim en azından :)

Kartepe, Sapanca, Bolu, Yalova bu taraflara niyetlendim. Çok heyecanlıyım :)
Yağış alacağı bir alana yapacaksanız, Norveç'te çatılar su almasın diye çatılara çim (tohumu) serpiyorlarmış sonra da gördüğümüz yeşil çatılı evler ortaya çıkıyor.
Kadıköylünün dediği gibi, iş ustalıkta bitiyor. Yaparsanız; hem doğayı dinlemiş (doğayla baş başa) olursunuz hem de yatırım yapmış olursunuz. Olursa hayırlısı olsun, olmasa da can sağlığı olsun...
Köylü ben de senin konuya dahil olmanı istiyordum muhabbetini seviyorum biliyorsun. Bunları izledim. Serdar abiyle henüz yolumuz kesişmedi. Bir gün yaban topraklarda karşılaşırız belki.

Her neyse bazı detaylar atlanmış bölümlerde ama genel yapıyı anladım ben tam olarak. Cesaret isteyen bir iş. Tomrukları araziye koyduktan sonra temeli attın mı gerisi daha kolay geliyor. İyice kafayı koydum gelecek ay arabalardan birini satıyorum, parayı bir arazi alarak değerlendirme kafasındayım. Olur mu olmaz mı bilemem ama deneyeceğim en azından :)

Kartepe, Sapanca, Bolu, Yalova bu taraflara niyetlendim. Çok heyecanlıyım :)
valla baybars sen baya buyuk bir ise girisiyorsun ama bir yandan da heyecan verici.. bu baslikta butun surecleri burda konusuruz, sen de projenin nasil gittigini anlatirsin, ama bu is icin illa arazi mi almak gerekiyor, yani dogal parklar gibi ozel mulkiyette olmayan yerlerde gerekli izinleri alip yapilamiyor mu bu? Mesela Serdar Kilic oyle bir yerde yukardaki evi yapiyor anladigim kadariyla..
arazi almak illa gerekiyorsa nereleri dusunuyorsun, ne kadar buyuklukte bir alan olucak ve nedir fiyatlar?
Keşke orman arazisine yapabilsem ama bildiğim kadarıyla böyle bir şey yasak. Serdar Kılıç izin almış ama nasıl almış detayını bilmiyorum. Ayrıca onun tanınmış bir kişi olması ve yaptığı program da bunda etkili olmuştur. Herhangi birine böyle bir izni vereceklerini sanmıyorum ama bunu da araştıracağım.

Arazi almak illa gerekiyorsa en az bir dönüm almak istiyorum bolu, sapanca, yalova tarafları olabilir İstanbul'a yakın olsun istiyorum. Fiyatlar inan bana çok değişken. Emlakçı ve internetteki fiyatlara aldanmamak lazım. O bölgelere gidip köylülerle konuşmak istiyorum. Satma fikri olmasa bile sen sorduğunda satmaya niyetlenebilir yerel halk.
1 - 13 of 13 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.