Skyscraper City Forum banner
1 - 20 of 80 Posts

·
Registered
Joined
·
867 Posts
Discussion Starter · #1 · (Edited)
Ovaj vikend sam napravio izlet u Hrvatsku domacin mi je bio X-type sa foruma.

22.6.2007 krenuo sam iz Beograda... na granici je sve proslo bez problema, sem sto me je hrvatski carinik pitao kod koga idem, tacno ime i prezime, i koliko novca nosim, ali racunam to je normalno. U Zagreb stizem u popodnevnim satima, X-type me je docekao. Nastavljamo jos 50-tak km do Bjelovara.

23.6.2007... obilazak Hrvatskog primorja... mission imposible... no way
Rano ujutru smo se probudili, i oko 8.00h krenuli put od Bjelovara prema Zadru... isli smo lokalnim putem preko Cazme do izlaska na autoput A3, par desetina km. pre naplatne rampe "Ivanja Reka". Put je uglavnom u ok. stanju, ali ima nekoliko deonica koje su u katastrofalno losem stanjuJedina neprijatnost koja se desila uz put je sto je X-typa upecala policija sa radarom (35 km/h iznad ogranicenja u naseljenom mestu) ali 50 kn je resilo sve (mislio sam da je tako nesto moguce samo kod nas... mislim na "resenje problema" bez kazne uz novcanu naknadu, ali kao sto vidimo to i kod komsija lepo funkcionise:))
Izlazimo na A3, on je u dobrom stanju uglavnom, a to uglavnom kazem, zbog toga sto ponegde ima kolotraga, mada u sustini to ne smeta, daleko su blazi od onih na losijim deonicama autoputa BG-Nis.
Stizemo na naplatnu rampu Ivanja Reka


Posle Zagrebacke obilaznice ukljucujemo se na autoput A1. Blizu Karlovca nas hvata guzva, bio je neki udes. Ono sto sam primetio je da na autoputevima stoje znakovi za radio HR2 koji na svakih sat vremena objavljuje stanje na putevima, sto nam je dobro doslo da se pripremimo za velike guzve ispred tunela Mala Kapela i Sv.Rok. Na petlji Bosiljevo odvajaju se autoput A6 i A1, mi idemo na A1 prema Splitu. Stajemo na benzinsku pumpu Tifon, to je lokalni privatni Hrvatski lanac benzinskih pumpi. Sam kompleks, znaci benzinska pumpa, parking, prateci sadrzaji (WC,kafic) je na najvisem nivou (znaci EU standard). Parking je prepun, 90% automobila su na strane tablice, Hrvatski jezik se uopste ne cuje, gotovo sve su stranci u pitanju.Autoput mi se svidja, prolazi kroz brdovite predele, mislim da se razumemo nije sigurno najlepsi autoput u Evropi kako se pisalo, ali je sigurno u TOP 20 najlepsih. Tuneli nisu tako cesti kao na Italijanskim autostradama u brdsko-planinskom podruciju, vec na svakih nekoliko kilometara.

Guzva nas ponovo hvata... i to pred tunelom Mala Kapela. Kolona je bila dugacka 16km... to nam oduzima sigurno sat vremena. Kolona je krenula tek kada su u tunelu pustili obe trake za pravac ka moru, vozila sa suprotnog smera preusmerili na sporedni put.Posle tunela Mala Kapela dolazi lep predeo sa brdima koji me malo podesca na Sumadiju.Polako dolazimo i do Lickog Polja, ravnica je u pitanju, ali okruzena brdima, kojima dominira planina Velebit, ovde vec pocinje mediteranska vegetacija, i kameni krsh tipican za Jadransko primorje.

Na radiju je upozorenje da je guzva i kod tunela Sv.Rok, nadamo se da nije kao na Maloj Kapeli... kolona je bila dugacka 4km, ali posto je cev tunela dvosmerna kolona se mnogo sporije kretala, i tu smo isto izgubili jedno 45 minuta.

Prolazimo tunel Sv.Rok poprilicno sporo, po izlasku iz tunela pruza se prelep pogled, sa po mojoj proceni oko 500-600m visine. Vidi se more i ravnica oko Zadra, verovatno je po bistrom vremenu pogled jos bolji. Zaustavili smo se na vidikovcu posle tunela da bi uzivali u pogledu koji je spektakularan. Preporucujem svakom da se zaustavi ovde posto je ovo sigurno najlepsi deo na A1 a verovatno i na svim Hrvatskim autoputevima.

U roku od nekoliko minuta spustamo se u podnozje Velebita, prizor iza nas je fantastican, tacno se vidi kako se autoput penje na Velebit, vide se vijadukti i tuneli...

Taj deo autoputa je izgradjen 2002 i primecuje se da je za nijansu stariji od novijih deonica, ali to nije nista posebno, ne postoje nikakva ostecenja asfalta ili bilo sta slicno, jednostavno na oko deluje stariji.
Posle Maslenickog mosta je ravnica... iskljucujemo se sa autoputa na prvom izlazu za Zadar. Putarina iznosi 20 eur, i moze se platiti u eurima kao i na svim naplatnim rampama u Hrvatskoj.

Oko 14h smo stigli u Zadar... poprilicno kasnije nego sto smo planirali... mislili smo da ce nam to poremetiti planove, i da necemo sve stici da obidjemo.
U Zadru smo se zadrzali sat ipo... obisli smo stari grad, uzivali u mirisu mora, zvuku morskih orgulja, bilo je toplo oko 30-tak C. Zadar mi se svideo, stari grad je tipicno dalmatinski, ali mi se cini da je Split ipak uredjeniji od Zadra i da se to oseti najvise u infrastrukturi, i generalno uredjenju grada. To me je malo razocaralo, posto sam ocekivao vise... recimo mnoge ulice u Zadru, pa cak i one glavne su u losem stanju, mada ipak necu da generalizujem, posto sam ipak obisao mali deo grada. Takodje ono sto mi je smetalo su neke ruzne zgrade, kojih cak ima i u starom gradu, kao recimo ova mediteranska commie gradjevina:U Zadru nije bilo puno turista, ocigledno letnja sezona jos nije pocela, tako da je grad relativno prazan.

Sto se tice gradskog prevoza u Zadru voze stari Mercedesi iz 80-tih i novi Mercedes Citaro... na ulazu u Zadar nalazi se i kompleks hipermarketa medju kojima su Metro, Mercator centar, i Interspar.
Oko 15.30h krecemo za Rijeku, idemo Jadranskom magistralom, nismo znali koliko nam vremena treba do Rijeke, na putokazima pise da je Rijeka udaljena 220 km... sto bi znacilo oko 2 i po 3 sata voznje... ali ipak je bilo mnogo duze u odnosu na ono sto smo ocekiali.
Stali smo kod crvenog Maslenickog mosta, posto je panorama na rukavac, stari i novi Maslenicki most i Velebit odlicna.Kako smo dosli u podnozije Velebita i kako smo se kretali prema Rijeci, shvatio sam da je ovo najlepsi deo Jadranske magistrale, put je krivudav, tako da nikakva jurnjava ne dolazi u obzir, jednim delom ide potpuno u nivou mora, a jednim delom ide i do 100-200m iznad mora po mojoj slobodnoj proceni.


Jadranska magistrala u delu od Zadra do Rijeke je uglavnom u odlicnom stanju, vidi se da je sveze obnovljena, ima vrlo malo delova koji su u losem stanju.

Kako smo se priblizili ostrvima prema Rijeci, pogled postaje fantastican, vide se ostrva, Ucka u daljini, na par mesta smo stali da uzivamo u pogledu.Inace ono sto me je zacudilo je to sto taj deo Hrvatske uopste nema razvijenu turisticku infrastruktru, uopste nema letovalista.Na radiju slusamo Radio Pulu, i emisiju Super G, koja mi je bila bas interesantna, posto voditelj prica malo hrvatski, malo italijanski, i potpuno je u italijanskom fazonu, i muzika je dobra, uglavnom strani pop. Sa jadranske magistrale mogu da se "uhvate" i italijanske radio stanice, mi smo nasli Radio Lattemiele i Super Plus. Kako se priblizavamo Rijeci lepe prizore netaknute prirode zamenjuju prizori fabrickih dimnjaka i industrije.

Naravno obisli smo i Krcki most.Stizemo u Rijeku predvece, oko 19.30h posle oko 4 sata voznje, dosta duze nego sto smo ocekivali.Rijeka jeste lepa, ali ne kao na fotkama. I tu primecujem losiju infrastrukturu nego sto sam ocekivao, ima dosta fasada koje treba srediti, more je ne mirise onako na more, ima onaj miris zagadjenosti (za razliku od Zadra) nadam se da je u Opatiji sve to lepse i uredjenije, za Opatiju ovaj put nismo imali vremena. Korzo mi se svideo, podseca na Knez Mihajlovu u Beogradu samo sto je dosta manji. Rijeka me ponegde dosta podseca na Trst, da nema "commie blokova" bila bi jos lepsa. Ti commie blokovi neverovatno ruze grad sa takvom arhitekturom kao sto je Rijeka.U Rijeci smo ostali par sati. U Rijeci pored modernih Man lion's city i Mercedes conecto voze i dalje i stari Sanosi iz 80-tih, i to me je bas iznenadilo, posto su ti autobusi vozili i u Beogradu i Ljubljani do pre nekoliko godina. Polako krecemo prema Zagrebu i Bjelovaru. Posto se smrklo imam utisak da je Rijeka slabije osvetljena nego sto bi trebalo, i da je malo mracna, medjutim X-type misli da je u pitanju to sto smo ceo dan bili na Suncu, pa nam se tako cini. Izlazimo prvo na Rijecku obilaznicu, pa se onda ukljucujemo na A6. Na usponu se pruza lep pogled ka Opatiji, i ostalim turistickim mestima, steta sto je noc pa se vide samo svetla grada. Pretpostavljam da je danju to isto atraktivno kao spust sa Velebita na A1. Vrlo brzo dolazimo na deo autoputa u profilu poluautoputa i ta deonica dugacka je oko 40 km, i posle je sve pun profil do Zagreba
S obzirom da nije bilo guzve na autoputu, do Zagreba stizemo vrlo brzo i nastavljamo za Bjelovar. A6 je celom duzinom puta u dobrom stanju.
Danas smo presli 860 km, ali nije bilo naporno.

24.6.2007 sever Hrvatske i Zagreb
Bio je plan da obidjemo Varazdin, Cakovec i Zagreb... ali smo Cakovec izbacili, kako bi imali vise vremena za Zagreb.
Krecemo oko 14h za Varazdin. Idemo lokalnim magistralim putevima. Njihovo stanje varira od perfektnog (ravni kao pista) do katastrofalnog, ali recimo da je uglavnom put solidnog kvaliteta, sem nekih deonica koje traze pod hitno presvalcenje asfalta. Ulazimo u Varazdin, kao i obicno prvo prolazimo kroz industrijsku perifernu zonu, tu su u proteklih par godina nikle mnoge fabrike, hipermarketi i slicno. Varazdin je bio sablasno pust, sve je bilo potpuno prazno. Ali i pored toga grad mi se svideo, zbog te interesantne arhitekture i zbog toga sto je svaka fasada u centru grada sredjena.

Kao i svaki grad u EX YU i njega ruze commie blokovi, koji su na svu srecu van istorijskog centra. Grad u sustini podseca na Vojvodjanske gradove, ali ipak vidi se da je imao jaci uticaj austrougarske. Grad je cist i nasminkan, pod tim podrazumevam kao sto sam rekao to da je svaka fasada sredjena i dovedena u savrseno stanje.
Posle nekih sat vremena krecemo za Zagreb. Zagreb je udaljen 60 km i stize se za oko pola sata posto se ide autoputem.
Autoput A4 ide uglavnom kroz ravnicu, medjutim negde na pola puta do Zagreba prolazi kroz brdovit predeo, koji je istina kratak, ali dovoljan za 2 tunela i nekoliko vijadukata. Brda su sumovita i pitoma, s tim da ima i brda sa jako strmim padinama. Blizu Zagreba pocinju mestimicno da se pojavljuju kolotrazi na autoputu, ali nije nista strasno jos uvek.
Ulazimo u Zagreb. Ulaz u Zagreb podseca na ulaz u svaki veci grad u ovoj regiji, sto znaci puno reklama, puno bilborda, i tako to.
Danas je u Zagrebu bio neki politicki skup, cak su i Putin i Tadic dosli, tako da je policije u gradu bas mnogo, narocito oko hotela Westin i u okolnim ulicama.
Parkirali smo se blizu centra, ali nismo znali da li je tu dozvoljeno parkiranje... obisli smo centar, Trg Bana Jelacica, popeli smo se na stari grad, obisli Katedralu (u kojoj je bila misa pa nismo mogli unutra) i pravoslavnu crkvu u centru Zagreba.
Ulice Zagreba me podsecaju ponegde na Bec, ponegde na Budimpestu, a ponegde na Beograd. Ono sto me je iznenadilo je to sto Zagreb ima bas puno pesackih zona u centru grada. Kako je vreme odmicalo grad je bio puniji, ali ne kao Beograd, inace kada smo stigli u Zagreb bio je bas pust kao Varazdin, recimo Beograd nikad nisam video da je tako pust, ni nedeljom ni praznicima. Bili smo i na Jarunu, bas me je interesovalo kako on izgleda, lici definitivno na Adu Ciganliju, ali je dosta manji, i primetno slabije je uredjen, ali ono sto mi je lepse na Jarunu nego na Adi je to sto je Jarun "razudjen" ima to malo jezero, i ima nekoliko ostrva unutar jezera.Svidelo mi se sto Zagreb ima svoj smek, koliko god licio na gore navedene gradove, to je ipak jedinstveni Zagreb a ne njihova kopija. To mi se recimo bas svidelo u Zagrebu. Svideo mi se i park Zrinjevac, koji me podseca na neki park, ali ne mogu da provalim na koji...

U gradu postoje 3 trzna centra, Kaptol i Improtane kao klasicni trzni centri sa buticima i kaficima, i Muller u koji nisam usao, ali X-type mi kaze da je uredjen po zapadnom principu, sto znaci recimo prvi sprat muska garderoba, drugi sprat zenska garderoba, i tako to...

Obisli smo i zeleznicku stanicu. Ceo taj kompeks pre lici na one stanice u EU nego u Srbiji. Recimo mene je onaj podzemni prolaz gde izlazimo na stajaliste gradskog prevoza podsetio malo na stanicu Roma Termini, zbog nekih detalja.

Na stanici bio parkiran jedan nagibni vozBiti u Zagrebu a ne provozati se u Crotramu :) tako da sam i to uradio.Moj utisak je... tramvaj je dobar, takav tramvaj treba Beogradu definitivno. Ima nekih stvari koje mi se ne svidjaju, recimo nacin na koji se iz tramvaja otvaraju vrata posto taj taster (mislim na taster i drzac) ne izgledaju lepo. Tramvaj je opremnjen LED displejima sa kojih bi trebale verovatno da se emituju korisne informacije, sada se emituju neke ZET-ove poruke.
Na bocnim displejima na plafonu pise koja je sledeca stanica.
Tramvaj ima lep zvuk, koji je potpuno drugaciji od BG Katica. Voznja je udobna, nisam primetio da se tramvaj ljulja, i tokom ovih letnjih meseci prija to sto je tramvaj u potpunosti klimatizovan. Sto se tice samih Zagrebcana, ovde na forumu sam citao da su hladni i sterilni, ali ja nisam imao takav utisak. Zagrebcani i Zagrebcanke oblace se isto kao i Beogradjani i Beogradjani, stim da u Beogradu ima vise onih extra montiranih cica. Kafici su slicni onima u Beogradu, a ono sto me je definitivno iznenadilo, i sto nikad nisam procitao na SSC je da Zagreb ima mnogo pesackih zona. To mu je definitivno veliki plus.

Uvece krecemo iz Zagreba.

25.6.2007 popodne krecem za Beograd.
Za razliku od dolaska, kada sam se vracao put mi ni malo nije bio dosadan, cak mi je bio i interesantan. Na A3 se na nekoliko mesta rade popravke, tako da se cesto jedna traka koristi u oba smera, tako je bilo i 2005 kada sam isao za Split, ista prica za A3.
Postoje delovi sa kolotrazima koji su jaci nego na A4 i drugim mestima, ali ponovo to nije strasno. Benzinske pumpe, parkinzi i moteli na A3 nisu verovatno renovirani 15 godina ako ne i vise. Mnoge pumpe su stare, i moteli izgledaju socijalno (susta suprotnost od A1), parkinzi su neuredjeni i slicno.
Medjutim kako se priblizavamo nasoj granici stanje je bolje. Pojavljuju se moderne pumpe sa pratecim sadrzajima i sve mnogo lepse izgleda. Trebalo bi da ima 3-4 takve pumpe na A3 prema srpskoj granici, a najbolja je INA neposredno pred granicu na strani prema Zagrebu. Naplatna rampa pred granicu sa Srbijom deluje mi najmodernije od svih CRO naplatnih rampi kroz koje sam prosao. Nova deonica do granice izgleda poprilicno lepo, asfalt je jako taman, i sve odaje fin utisak. Inace sto se tice svetlosnih znakova, ili dinamicke signalizacije, to osim sto lepo izgleda i daje taj smek hvatskim autoputevima to je i vrlo korisno, s'obzirom da na njima pise trenutna temperatura, upozoerenja ako dolazimo u deo sa guzvom ili slicno, znaci pored toga sto je to sminka za autoput, to je i korisno za vozace.

Stizem na granicu, nema guzve, sve se prolazi u roku od 5 min. Dobrodoslicu u Srbiju pozelela mi je mlada i izuzetno lepa devojka-carinik, svaka cast na izboru kadra, eh kada bi sve bile takve na granici...
Hrvatski granicni prelaz deluje ozbiljnije od naseg iako je nas noviji. Nas je suvise mali, i pre stoji za neku granicu sa Rumunijom, ili nekom drugom koja nije toliko prometna, posto je nas prelaz zaista mali, sigurno upola manji od Hrvatskog, ali cini mi se da je prosirenje lako ostvariti. Parking za kamione na hrvatskom prelazu je ogroman, i daleko veci od naseg.

Ulazak u Srbiji bi trebao da bude bolji. Ovako kako je sada bas se oseca prelaz, nema onog neosetnog prelaska u drugu drzavu. Autoput do Sida je u katastrofalnom stanju, prakticno svake godine stanje je sve gore. Tu pod hitno, ali pod hitno treba nesto uraditi. Takodje pred sam granicni prelaz onu staru tablu gde pise "dobrodosli u Srbiju" pod hitno treba promeniti i staviti neki veseli srpski logotip sa veselim slovima, a ne sa slovima kao ispred policijske stanice, to mora lepse da izgleda nego sada.
Takodje onaj duty free shop na granici (koji ne radi) treba pod hitno srusiti, posto nam vise ocigledno ne treba.
Ubrzo dolazimo na naplatnu rampu Sid, koja je renovirana, postavljene su nove kucice, nova rasveta, i sve deluje mnogo lepse nego ranije, ali to je jos uvek losije od naplatnih rampi u Hrvatskoj. Konacno dolazimo na sredjen deo autoputa. Cini mi se da je nijansa asfalta svetlija nego u Hrvatskoj. Cini mi se da autoput Sid-Beograd treba jos sredivati, posto jos ima deonica kojima treba obnova, sto je narocito bitno na pravcu od Dobanovaca pa dalje kroz grad.

Benzinske pumpe kod nas su ok. postoje moderne kao sto su OMV, MOL, Lukoil, Nis petrol, ali postoje i one matore Beopetrol koje jos nisu dobile Lukoil "styling", kao i stare NAP pumpe, i neke socijalne kafane i moteli.

U sustini jedan aktivno proveden vikend u inostranstvu, jeste bilo naporno, i po mom proracunu oko 1820 km predjenih za 4 dana, vredelo je definitivno.

Nadam se da vam se reportaza svidela, zahvaljujem se X-type-u na gostoprimstvu.
 

·
zloderator
Joined
·
2,893 Posts
lepo izgleda :)
 

·
Registered
Joined
·
362 Posts
Hrvatska je prelijepa,po meni jedna od najljepsih zemalja u Europi...
I nikad nisam imao niti jedno neprijatno iskustvo i zbog toga mi je strasno drago!!!
Super reportaza!!!
 

·
Registered
Moralni pigmej
Joined
·
3,275 Posts
Svaka čast! Ono što me oduševilo je to što u nijednom dijelu teksta nisam primjetio "navijanje" nego iskreni prijenos doživljaja i dojmova. Objektivno, bez dodvoravanja ili naglašavanja loših strana.
 

·
con los terroristas
Joined
·
14,490 Posts
evo da se i ja javim kao glavni organizator događaja :)

dakle, sve ovo što Stefan piše najvećim dijelom stoji. meni je bilo interesantno kako su ga impresionirale neke stvari koje su meni bile najnormalnija pojava, a one koje su ga kao trebale oboriti s nogu bile su mu, ono, ok. :D npr, najviše ga je impresionirao centar Zagreba zatvoren za promet (osim tramvajskoga) i vožnja Podvelebitljem. a trebale su ga više impresionirati stvari poput zadarskog starog grada ili neke poznate građevine u Zagrebu (Mimara, HNK...).

ja dosta dugo nisam tako "lutao" Hrvatskom pa mi je dobro došlo da si malo osvježim dojmove. dakle, meni je jedna od najimpresivnijih stvari "novi-stari" Maslenički most (onaj crveni) i općenito Maslenički kanal. ono što je loše je cesta od Koprivnice prema Varaždinu (do iza Ludbrega). u Rijeci je zaista bilo neobično mračno, ali i Stefan je napisao da se meni čini da je to zbog toga što smo cijeli dan bili na izrazito jakom suncu. gledao sam malo jučer osvjetljenje po Bjelovaru i nema šanse da Rijeka bude slabije osvjetljena, kako se činilo.

o autocestama - konačno je netko dao pravu sliku A1. dakle, ja isto nisam neki pretjerani obožavatelj. pojedine dionice su vrlo atraktivne, pa su tu dugi tuneli, ali ništa to ne obara s nogu (osim spuštanja s Velebita). šteta što smo A6 prošli noću jer je njezin okoliš puno interesantniji, a i objekti se vežu jedan na drugi (veća je koncentracija objekata). ono što Stefan nije napisao je katastrofalna privremena signalizacija na dionicama A6 koje se pretvaraju u puni profil autoceste. naime, u pojedinim trenucima me uhvatila panika da nisam uletio u krivi smjer zbog loše signalizacije.

također me iznenadila D8 (Jadranska magistrala) koja je u fantastičnom stanju, osim par dionica između Senja i Novog Vinodolskog.

i jedna ispravka - na A3 nismo sreli kolotrage (iako smo prošli zapravo dosta kratku dionicu), već na A4 na samom ulazu u Zagreb te na A1 do Karlovca (ili Bosiljeva).

također me iznenadilo Stefanovo zaprepaštenje da Zagreb u centru zapravo ne liči mnogo na Beograd. to me zaista iznenadilo. recimo, rekao je za Palmotićevu da izgleda kao tipična beogradska ulica.

i za kraj jedna opaska za one koji ne znaju ili ne prepoznaju - na jednoj od slika koje su gore stavljene je zloglasni Goli otok :D
 

·
otišao i neće se vratiti
Joined
·
6,736 Posts
Odlična reportaža! :eek:kay:

Što se tiče pješačkih zona, mi ovdje mislimo da ih Zagreb definitivno ima premalo. Valjda zato i nismo naglašavali da ih ima puno :D
 

·
Out of time
Joined
·
11,922 Posts
Hrvatska je prelijepa,po meni jedna od najljepsih zemalja u Europi...
I nikad nisam imao niti jedno neprijatno iskustvo i zbog toga mi je strasno drago!!!
Super reportaza!!!
Thanx man. :cheers1:

Odlična reportaža! :eek:kay:

Što se tiče pješačkih zona, mi ovdje mislimo da ih Zagreb definitivno ima premalo. Valjda zato i nismo naglašavali da ih ima puno :D
To je istina ;)...
 

·
Super Moderator
Grad Oblakodera
Joined
·
38,628 Posts
Super reportaza.

Meni su u Zagrebu najlepsi park Zrinjevac, Mimara i ona neka pesacka ulica koja vodi ka trgu bana Jelacica.

Mislim da je srpska crkva na nekom lepom trgu ali to nisam video svojim ocima.

Ova ulica deluje jako lepo
 

·
con los terroristas
Joined
·
14,490 Posts
Singi, to ti je ulica uz park Zrinjevac ;)

SPC se nalazi kod Cvjetnog trga, u neposrednoj blizini Trga, dakle u strogom centru

edit: ta pješačka ulica prema Trgu je Ilica, a s druge strane je to Jurišićeva (koja je Stefana oduševila)
 

·
Registered
Joined
·
7,716 Posts
Prekrasno ekipa , hvala na trudu i fotkama ;)
Zbilja sam jako zadovoljan sa reportazom i smatram je vise nego objektivnom !!!
Josh jednom hvala :master: :bow: :eek:kay: :cheers1:
 

·
Registered
Joined
·
4,920 Posts
Fantastično, hvala na trudu! :cheers:

Inače, ja sam u ponedjeljak išao od Glavnog kolodvora do Trga Jelačića, i od možda dvadesetak ljudi koji su prošli samo 2-3 su bili Hrvati (ostalo turisti)... Izgleda da je cijeli Zagreb otišao na more ovaj vikend... Zato je i djelovalo sablasno pusto, slažem se. No to je više iznimka.
 

·
con los terroristas
Joined
·
14,490 Posts
e a u Varaždinu je zaista bilo apsolutno prazno! u Zagrebu je još i bilo kolko tolko ljudi, ali Varaždin... par slovenskih turista, autobus Mađara i 10 Varaždinaca na ulicama! meni je to posebno šok bio jer sam uglavnom u Varaždinu na Špancirfestu kad sve vrvi
 
1 - 20 of 80 Posts
Top