SkyscraperCity banner

1021 - 1037 of 1037 Posts

·
Registered
Joined
·
34 Posts
Čekam da vidim kako će to na kraju izgleda. Kako god da završi bit ću zadovoljan da onako kako je do sad izgledalo godinama da više neće.
 

·
Moderator
Joined
·
48,458 Posts
Promjena prostornog plana u Novom predviđa gradnju hotela i apartmana u zoni Zagori 1
Usvojeni UPU predviđa izgradnju hotela i apartmana na područja Zagori 1 te rekonstrukciju postojećeg turističkog naselja. Predviđena je i izgradnja pratećih sazdržaja te uređenje plaže

 

·
.
Joined
·
141 Posts

·
Moderator
Joined
·
48,458 Posts
Velika investicija: Novi boutique hotel niknut će u centru CrikveniceRadovi na budućem hotelu, u koji će se moći smjestiti 82 osobe, počeli su 15. listopada, a planiran je njihov završetak u idućoj godini. Pred finalizacijom je i investicija u novi sjaj hotela Miramare


CRIKVENICA – Prošlog tjedna Crikevničani su na glavnom gradskom trgu mogli posvjedočiti neobičnom prizoru – u jedan dan bageri su srušili postojeću zgradu. Na njezinu mjestu kreće gradnja novog boutique hotela s četiri zvjezdice čiji je investitor tvrtka MBM Commerce iz Sesveta, jedna od vodećih u Hrvatskoj u montaži i servisiranju rashladnih i klimatizacijskih uređaja.

Samim time ovdje će se ponovo nastaviti turistička tradicija s obzirom na to da je na tome mjestu još 1904. godine otvoreno prenoćište.

Kako doznajemo od Marine Baketić Kruhek, voditeljice projekta, budući bi boutique hotel imao kapacitet 39 soba plus jedan apartman, što će omogućiti smještaj 82 osobe, Crikvenica će ovim novim objektom sigurno dobiti na atraktivnosti s obzirom na to da će hotel osim smještajnog dijela i recepcije imati i niz drugih sadržaja. Tako su u projektu i restoran s 96 sjedećih mjesta u zatvorenom prostoru i 40 mjesta na terasi, gostima će na usluzi biti i lounge bar s 19 sjedećih mjesta u zatvorenom prostoru i 20 na terasi, a tu su i wellness sadržaji. Boutique hotel imat će wellness s masažom, saunom i relax zonom te atraktivan bazen na najvišoj etaži s terasom i jacuzzijem.

Planirano je uređenje krovne terase, kao i teretane na najvišoj etaži s izlazom na terasu i health bar. Gostima će na raspolaganju biti i podzemna garaža s 13 parkirnih mjesta, a osim što će u ponudi imati wellness sadržaje, boutique hotel će biti pogodan i za održavanje kongresa i seminara s obzirom na to da su pojedini prostori opremljeni dodatnom opremom i multifunkcionalni su pa se jednostavno mogu pretvoriti u prezentacijske prostore, ovisno o potrebama.


Mediteranski okoliš


– Prostori će biti tako uređeni da se odabirom boja, materijala i opreme u interijeru što bolje uklope u mediteranski okoliš, a hotel će biti izgrađen domaćim snagama, naravno primjenjujući domaće proizvode, ali i materijale dostupne na europskom tržištu kako bismo postigli planirani efekt – kazala je Marina Baketić Kruhek, dodajući da su radovi na budućem hotelu počeli 15. listopada, a planiran je njihov završetak u idućoj godini, jasno, ako epidemiološke mjere to dozvole.


– Mi smo počeli s gradnjom hotela nakon ishođenja potrebne dokumentacije za gradnju i nakon završetka turističke sezone, ali ovo je projekt koji se prilično dugo planira. Prve studije započeli smo 2015. godine, ali zbog specifičnosti lokacije i pronalaženja optimalnog rješenja koje bi zadovoljilo sve strukture, postupak se odužio. Mislimo da moramo biti spremni s hotelom kad počne oporavak turizma – dodala je naša sugovornica, navodeći da investitori vide Crikvenicu kao turističko mjesto s dobrim geografskim položajem, dobrom cestovnom povezanošću i stoljetnom tradicijom turizma koji ima namjeru povećanja razine usluge.

– Sukladno ostvarenim noćenjima u Hrvatskoj, a tako i u okruženju Crikvenice, vidimo da postotak hotelskog smještaja zaostaje za konkurentskim mediteranskim zemljama i za prosjekom EU-a te zato smatramo da je svaka hotelska investicija dobrodošla, pogotovo greenfield investicija kao što je i naša, gdje se stvaraju nova radna mjesta i nova količina raspoloživih soba. Vjerujemo da ćemo s našim boutique hotelom unaprijediti ponudu okruženja Crikvenice te dostići cilj cjelogodišnjeg rada hotela i zbog ulaganja u wellness centar koji će biti dio ponude našeg objekta – zaključila je Marina Baketić Kruhek.


Uskoro i Miramare


Ako sve bude po planu, Crikvenica će, dakle, nagodinu dobiti još jedan moderan, visokokvalitetan hotelski objekt. I to na mjestu gdje je nekad bilo prenoćište. Isto tako, pred samom je finalizacijom još jedna velika hotelska investicija, i to ona u hotel Miramare, koji je, također nakon više od stoljeća, ponovo zasjao novim sjajem.

Jasno, ovdje je riječ o puno većem hotelskom kapacitetu koji će biti kategoriziran s pet zvjezdica, no zajednički će dva nova hotelska objekta sigurno preobraziti samo središte grada. Damir Rukavina, gradonačelnik Crikvenice, istaknuo je stoga da ga veseli svjedočiti velikim investicijama u kvalitetan hotelski smještaj.– Pri kraju je renovacija i izgradnja hotela Miramare, koji će nakon godina propadanja uskoro zasjati sjajem kakav taj objekt, ali i naš grad, zaslužuje. Veseli i nova investicija u boutique hotel u centru Crikvenice. Ovakva ulaganja značajno mijenjaju nabolje kvalitetu smještaja i turističke ponude naše rivijere, a upravo je to ono što će dovesti i do našeg najvažnijeg cilja, produljenja turističke sezone, odnosno smanjivanja izrazite sezonalnosti turizma. Pokazalo se ispravnim ulagati u kvalitetu komunalne infrastrukture i javnih prostora jer smo danas svjedoci toga da privatni investitori prepoznaju vrijednost i potencijal Crikvenice i ulažu u naš grad – istaknuo je crikvenički gradonačelnik.

 

·
Moderator
Joined
·
48,458 Posts
Novi Vinodolski: novi Dom zdravlja, dostupniji građanimaŽupan Zlatko Komadina je sa suradnicima obišao novu zgradu Doma zdravlja u Novom Vinodolskom. Na dvije etaže uređene su nove ordinacije i laboratorij. Investicija Doma zdravlja je vrijedna 11 i pol milijuna kuna.

U novom objektu veličine 762 četvorna metra, četiri su ordinacije obiteljske, dvije dentalne medicine, jedna pedijatrije, turistička ambulanta, dentalni laboratorij i patronažna soba s popratnim prostorijama. Uz objekt je i otvoreno parkiralište s 22 mjesta.


Ravnatelj Doma zdravlja PGŽ Vladimir Mozetič istaknuo je da se o toj investiciji počelo razgovarati prije šest godina, a financiranje se osiguralo kreditnim zaduženjem Doma zdravlja PGŽ koje se planira zatvoriti realizacijom prihoda od prodaje postojeće zgrade. Razliku u pokriću troškova građenja snositi će grad Novi Vinodolski i Dom zdravlja PGŽ.


Na tom području je oko pet tisuća stanovnika kojima se pruža zdravstvena zaštita, a tijekom sezone se ta brojka višestruko povećava.


 

·
Registered
Joined
·
9 Posts
Da, nestvarno je da je nakon toliko godina riješeno. Ima tu još problema, ali barem turisti neće više pitati ''da li je to od rata?''
 

·
Registered
Joined
·
4,262 Posts
Grad Bakar dobio oko milijun kuna za uređenje šetnice i parka posvećenih tunolovu
Gotovo milijun kuna dodijeljeno je Gradu Bakru za projekt “Obalni park s edukativnim stazama za promociju i prezentaciju povijesne tradicije ribarstva u Bakru”

Projekt “Obalni park s edukativnim stazama za promociju i prezentaciju povijesne tradicije ribarstva u Bakru”, vrijedan 1,3 milijuna kuna, Grad Bakar je početkom godine prijavio na prvi FLAG natječaj.

Uprava ribarstva pri Ministarstvu poljoprivrede Bakru je, za spomenuti projekt, odobrila bespovratnih, maksimalnih 981.110,00 kuna, iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo.

Projektom će se urediti obalni pojas, šetnica i park u Bakru. Kroz interaktivnu edukativnu stazu naglasak će biti stavljen na tradicionalni tunolov, a sve s ciljem stvaranja novog turističkog sadržaja.

Uredit će se zelene površine, posaditi mediteranska vegetacija i postaviti sustav za navodnjavanje. Među zelenim će otocima prolaziti pješačke staze, obložene slojem dekorativnog betona s utisnutim uzorkom od inox ploča u obliku tuna.

Staze će obalnu šetnicu povezivati s parkom, u kojem će se postaviti urbana oprema kao što su edukativni info panoi, interaktivni elementi u obliku rotirajućeg stupa s kockama, koševi za smeće te kamene strukture (kocke za sjedenje).

Kako bi se podigla svijest o bioraznolikosti mora i potrebi za čuvanjem okoliša i prirode izradit će se i promidžbeni letak o edukativnoj stazi, na četiri jezika i Brailleovom pismu.
770417

Grad Bakar dobio oko milijun kuna za uređenje šetnice i parka posvećenih tunolovu
 

·
Registered
Joined
·
9 Posts
Unutrašnjost Miramarea, trenutno stanje


 
1021 - 1037 of 1037 Posts
Top