Skyscraper City Forum banner
1 - 20 of 21 Posts

·
Banned
Joined
·
957 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Prima ediţie a Târgului European al Castelelor va fi organizată la Hunedoara, în 2015

Prima ediţie a Târgului European al Castelelor va fi organizată la Castelul Corvinilor din Hunedoara, în perioada 1-3 mai 2015, până în prezent confirmând participarea administraţiile a şapte palate, cetăţi şi castele din Spania, Ungaria şi România.
http://www.realitatea.net/prima-edi...-organizata-la-hunedoara-in-2015_1488919.html

Bravo ! Ar trebui sa incercam sa promovam acest eveniment si sa stabilim sediul organizatiei undeva in Romania.
 

·
Registered
Joined
·
6,734 Posts
Iniţiativă unică: un sat dacic autentic se ridică lângă Hunedoara

Un grup de tineri din Deva, iubitori de istorie, au toate șansele să reușească să pună județul Hunedoara pe harta turistică a lumii, grație unui proiect unic pe care l-au inițiat. Ei s-au apucat să construiască un sat dacic sută la sută autentic. Acesta va fi ridicat pe un teren ce le aparține din Ohaba Sibișel, la poalele Retezatului. Așezarea va conține bordeie, locuințe de suprafață a nobililor, dar și diverse ateliere, care vor arăta exact așa cum erau pe vremea dacilor. Prima casă a început deja să prindă contur
O idee excelenta, sigur voi fi unul dintre turisti daca se va realiza proiectul:

Satul va avea și o piață centrală, un loc în care strămoșii daci organizau ceremonii, și va fi împrejmuit cu gard din lemn și piatră. Așezarea va putea fi vizitată de turiștii doritori, dar și folosite temporar pe post de locuințe. „Ne-am gândit, ca la final, o parte din locuințele cuprinse în așezare să le și închiriem turiștilor doritori
 

·
Registered
Joined
·
6,734 Posts
Chiar ma gandeam in trecut ca un sat medieval ar fi tare de construit langa castel, si sper ca se umple si santul cu apa:


Autoritățile locale vor să construiască în jurul castelului un sat medieval, tot cu ajutorul fondurilor europene, în valoare de 21 de milioane de euro. Să construim efectiv un sat medieval, să construim niște clădiri medievale în zona respectivă, să realizăm un muzeu al țăranului, din Pădureni, pentru că Hunedoara este poarta de intrare în ținutul Pădurenilor.
 

·
Registered
Joined
·
6,734 Posts

·
Registered
Joined
·
2,056 Posts
Cred ca din cladirile vechi ale combinatului se puteau face niste reconversii reusite, desi acum vad pe G Maps ca sunt rase de pe fata pamantului... Chiar si cosurile vechi aratau bine, dar naiba stie cat de sigur mai era tot ansamblul?!

In ceea ce priveste hotelul asta nou (care arata destul de bine) l-as fi pozitionat aproximativ oriunde in afara unor locatii care ar atrage condamnari penale (de exemplu rezervatiilor naturale) sau alte locatii, si anume - zonele protejate generate de monumente istorice de interes national, care ar trebui sa atraga condamnari penale intr-o Romanie dintr-un univers paralel ceva mai sanatos. In universul nostru nu avem asemenea reglementari.
 
1 - 20 of 21 Posts
Top