SkyscraperCity Forum banner

HUNEDOARA | Projects & Construction

10018 Views 33 Replies 9 Participants Last post by  montaniardul
Prima ediţie a Târgului European al Castelelor va fi organizată la Hunedoara, în 2015

Prima ediţie a Târgului European al Castelelor va fi organizată la Castelul Corvinilor din Hunedoara, în perioada 1-3 mai 2015, până în prezent confirmând participarea administraţiile a şapte palate, cetăţi şi castele din Spania, Ungaria şi România.
http://www.realitatea.net/prima-edi...-organizata-la-hunedoara-in-2015_1488919.html

Bravo ! Ar trebui sa incercam sa promovam acest eveniment si sa stabilim sediul organizatiei undeva in Romania.
  • Like
Reactions: 2
1 - 20 of 34 Posts
Şi ce legătură are cu "Projects & Construction"? Cred că ar fi mai potrivit un singur thread pentru întregul judeţ, incluzând şi reşedinţa de judeţ.
Şi ce legătură are cu "Projects & Construction"? Cred că ar fi mai potrivit un singur thread pentru întregul judeţ, incluzând şi reşedinţa de judeţ.
nu cred ca are rost un thread separat.
In cazul in care demografia Hunedoarei s-ar revigora, Piata Libertatii ar fi cea mai potrivita pentru a fi transformata in piata pietonala din orasul vechi.

Sursa: gmaps

See less See more
8
  • Like
Defrişări nemiloase în Parcul Naţional Retezat: 35 de hectare de pădure vor fi tăiate treptat

Potrivit directorului PNR, şi în anii 1950 în Retezat s-a defrişat o suprafaţă impresionantă, circa 10.000 de hectare de pădure din aria protejată
Iniţiativă unică: un sat dacic autentic se ridică lângă Hunedoara

Un grup de tineri din Deva, iubitori de istorie, au toate șansele să reușească să pună județul Hunedoara pe harta turistică a lumii, grație unui proiect unic pe care l-au inițiat. Ei s-au apucat să construiască un sat dacic sută la sută autentic. Acesta va fi ridicat pe un teren ce le aparține din Ohaba Sibișel, la poalele Retezatului. Așezarea va conține bordeie, locuințe de suprafață a nobililor, dar și diverse ateliere, care vor arăta exact așa cum erau pe vremea dacilor. Prima casă a început deja să prindă contur
O idee excelenta, sigur voi fi unul dintre turisti daca se va realiza proiectul:

Satul va avea și o piață centrală, un loc în care strămoșii daci organizau ceremonii, și va fi împrejmuit cu gard din lemn și piatră. Așezarea va putea fi vizitată de turiștii doritori, dar și folosite temporar pe post de locuințe. „Ne-am gândit, ca la final, o parte din locuințele cuprinse în așezare să le și închiriem turiștilor doritori

See less See more
3
  • Like
Reactions: 4
Muzeul de arheologie,istorie si etnografie Hunedoara a fost deschis :)
As fi recunoscator daca mi-ar explica cineva cum sa fac sa pot pune direct video-ul:)
http://www.digi24.ro/regional/martisorul-aduce-un-muzeu-nou-la-hunedoara-680549
  • Like
Dacă-i găzduit (hostat) pe website-ul digi24 nu cred că poți să-l adaugi aici direct.
Doar dacă ar fi fost găzduit pe youtube, vimeo...

Eventual, îl poți prelua pe contul tău de youtube (dacă ai unul), cu precizarea sursei.
  • Like
Reactions: 1
In cazul in care demografia Hunedoarei s-ar revigora, Piata Libertatii ar fi cea mai potrivita pentru a fi transformata in piata pietonala din orasul vechi.

Sursa: gmaps

Concepul de Piata Libertatii, care ar putea deveni pietonala

359292

359293

359296

359295

359298

359302

359303

359305
See less See more
16
Castelul Simeria

mai mult un conac decat un castel

613210

613212
See less See more
2
  • Like
Conacul si Bastionul Roșu din Ilia, Hunedoara

856954

856998

857028

857048

857060

alt monument istoric, Biserica Sfintii Arhangheli (1792)

857093

857083
See less See more
7
  • Like

• Like
Chiar ma gandeam in trecut ca un sat medieval ar fi tare de construit langa castel, si sper ca se umple si santul cu apa:

Autoritățile locale vor să construiască în jurul castelului un sat medieval, tot cu ajutorul fondurilor europene, în valoare de 21 de milioane de euro. Să construim efectiv un sat medieval, să construim niște clădiri medievale în zona respectivă, să realizăm un muzeu al țăranului, din Pădureni, pentru că Hunedoara este poarta de intrare în ținutul Pădurenilor.
See less See more
  • Like
Pana la satul medieval vederea principala ar fi asta...

See less See more
  • Like
Pana la satul medieval vederea principala ar fi asta...

View attachment 1640107

Eu cand am fost, era imaginea distopiana cu castelul si furnalele comuniste de la combinat....dar asta ??!

1640225
See less See more
  • Like
Prea modernist pt. locatie...
Cred ca din cladirile vechi ale combinatului se puteau face niste reconversii reusite, desi acum vad pe G Maps ca sunt rase de pe fata pamantului... Chiar si cosurile vechi aratau bine, dar naiba stie cat de sigur mai era tot ansamblul?!

In ceea ce priveste hotelul asta nou (care arata destul de bine) l-as fi pozitionat aproximativ oriunde in afara unor locatii care ar atrage condamnari penale (de exemplu rezervatiilor naturale) sau alte locatii, si anume - zonele protejate generate de monumente istorice de interes national, care ar trebui sa atraga condamnari penale intr-o Romanie dintr-un univers paralel ceva mai sanatos. In universul nostru nu avem asemenea reglementari.
See less See more
  • Like
Ooo, eu am crezut ca e vorba de asta... dar e alta clădire... poate asta e noul concept de sat medieval.

1642425
See less See more
1 - 20 of 34 Posts