Jaja. De szerintem ebben a települések összevonása is szerepet játszhatott.Hát gondolom akkor a helységnév változtatás volt a menő. Most meg a terek,hidak. :lol:
1. Zalaegerszeg nemcsak a XIX. századtól létezik.Egy fenét, már bocsánat.
Zalaegerszeg már a XIX. századtól is Zalaegerszeg. Nincs itt semmiféle kommunista átnevezés.
Az elsőként említett sem latin név, csak latinos írásmóddal néha furcsán jelennek meg a magyar helységnevek. Egyszerűen arról van szó, hogy a magyar neveket nem lehet egy az egyben átültetni a latin betűkészletre (akkor a latin volt az adminisztráció nyelve).
Ami a poros kisvárost illeti...
Ebből a poros kisvárosból a kommunisták csináltak „várost”. Ezért is gúnyos ragadványneve: „csináltváros”.
Nem mondtam ezzel ellentéteset.1. Zalaegerszeg nemcsak a XIX. századtól létezik.
2. Már az 1900-as évek elején város volt.
Bankban nem azt állította, hogy Zalaegerszeg nem létezett 19. század előtt, csak hogy azt hogy te azt írtad hogy idézem: "Egerszegből a második világháború után lett Zalaegerszeg, azt viszont nem tudom, hogy miért."1. Zalaegerszeg nemcsak a XIX. századtól létezik.
2. Már az 1900-as évek elején város volt. A kommunisták csak építettek gyárakat, amik lassan megszűnnek, tehát nem ők csináltak várost, hanem megnőtt a városba költözések száma. Már ekkor Észak-Zala megye legnagyobb városa volt, ami JÓCSKÁN túlszárnyalta a többit ( PL.: Keszthely, Lenti).
U.i.: Azért írtam, hogy sok a zöld terület, mert a belvárosban egyáltalán nincsenek gyárak + sok a parkosított Zöld övezet. A város szélén, illetve a hozzájukcsatolt településeken (Pózva,Ságod,Zalabesenyő stb.) vannak nagyobb cégek, gyárak (PL.: Tungsram + Flextronics)
Nem vitaképpen, de ezt sem mondta senki.De az, hogy "kommunisták által csinált város" ezzel nem értek egyet az biztos.