SkyscraperCity banner

16541 - 16560 of 16745 Posts

·
Registered
Joined
·
3 Posts
^^ Pár napja volt téma az M34. Szorgoskodtam kicsit az ügyben. Beregiek pontosítását kérem.


https://i.imgur.com/ctvWHf5.png

Jelmagyarázat:

Saját ötlet Záhony - Kisvárda - Nyíregyháza - Debrecen és az M35 összekötése nagyrészt a meglévő vonalon a magyar nagyváros és (lényegében) Ungvár között új korridort létrehozva a nagykerülős, szerintem felesleges M34 helyett, hisz sokkal közvetlenebb.. A szakasz lila színe jelzi a meglévő főútvonalat, pirossal az új nyomvonalat ami szükséges lenne hogy itt is meglehessen a 110 km/h végig. Elsősorban a 67, 21 mintájára.

A második zölddel egy Bereg főút. Ledöbbentően nincs a helyi városok között főút, csakis a megyeszékhely (vagy még arra se) és Kárpátalja között van. Egy Kisvárda - Namény - Mátészalka főút elkerülőkkel hiánypótló volna a vidéknek.

A világoskék az M3 (szigorúan autóútként!) befejezése ezen az egyszerűbb módon Beregszász felé és az M49-en is változtattam mert így a fehérgyarmati környék is jobban részesül a fejlesztésből, és az északról jövő főutat is egyenesen bele lehetne kötni. Mátészalka pedig ugyanúgy jól jár. A 471-esre egy nyugati elkerülőt lekötöttem, hogy Debrecen felől is átjárható legyen.

Utólag még Nagykárolyig meghosszabbítanám Mátészalkáról a főutat.

A 354-4 Debrecen és Nyíregy között nem bővíteni 2x2-re bűn lenne. Két ekkora város ilyen közel, a jelenlegi nyomvonalon még 30ezer lakos és közelükben több 10ezer feletti város is... Az Újfehértó-403 új szakaszt nem erőltetném, a forgalom nagyobbik részét még mindig a két nagyváros adná és nem a tranzit vagy a megyéken belül utazók. Egy kis szakasz a jelenlegi M3-on max 5km-rel lenne hosszabb ahelyett hogy azonnal egy 15-20km új utat építünk. Vagy legalább várjuk meg a BMW és egyéb debreceni üzemek beindulását, meglátjuk ezek mennyivel növelik forgalmat. Egy kevés nyomvonalkorrekcio mindenképp kellene, már most is beleharap Hajdunánás, Téglás és Újfehértó szélébe a 4-es.

M3-ast még kb 5-6km-rel 2x2 továbbvinném VNamény-nyugatig, onnan ágazhatna Kisvárda és Beregszász felé.

Kisvárdát inkább a déli ipari uton keresztül kellene bekötni az új zöld főútba egy kicsit délebbi vonalon (vagy esetleg városon kivül közvetlen a 4-esbe), onnan jobban elérhető lenne. A város keleti és északi részén nem sok minden van. Igy Namény is 1-2km-rel közelebb lenne.

Mátészalka ugyanez, észak és kelet csupa lakoterület, nem hiszem hogy erre kellene vinni az M49-et. A városban áthalado 49-es ezt amugyis feltárja. Én maradnék a déli kerülö terveinél, ez közvetlen elérést adna az ipari park, kórház, stb és a 3 déli bevezető útra.

A Szalka-Namény új út már kicsit luxus meglévő M3-mal párhuzamosan. Persze amaz hosszabb lenne a nyugati kanyar miatt Őrnél de ha 130-cal lehetne az M3-M49-on járni a két város között talán a főút nem hiányozna senkinek. Az M49 kerülőből azért lehetne egy kisebb folytatás észak felé ami legalább Ópályit kikerüli.

ha még maradt forrás
-471-es felújítás folytatása...
-403/338 északi hosszabítás Nagyhalász/Ibrányig (pénzégető módban + egy Tisza-híd és mehet tovább Sárospatakig)
-Nyírbátor 471-es déli elkerülő. (igazából ez lehetne egy 20km hosszú új szakasz a mostanitól picit délebbre végig Nyírgelse-Nyírcsászári között. Kiváltana 4 vasuti átkelőt és két kanyargos település átvezetőt Nyirbogát és Nyírbátor esetében. De mivel pár éve újították fel Nyírbátortol délre az egész 471-est ott biztosan nem lesz változás.)
-Berkesz-Baktalórántháza-Nyírbátor új főút. Kisvárdától 4-esen elindulva Berkesznél letérve közvetlen déli összeköttetést adhatna.
 

·
Registered
Joined
·
889 Posts
M4-es tábla most sincs még túl sok az M0-n. Csak az M5 csomópontjában és közvetlenül az M4-nél láttam jelezve.

Ami még feltünt mint érdekesség: az M2 csak ilyen kicsi táblákkal van jelölve, nem a szokásos sávokat átérő nagy táblával. Vajon miért?

https://www.google.hu/maps/@47.5930169,19.1397104,3a,75y,21.35h,92.06t/data=!3m6!1e1!3m4!1so5AbF4rwLIt1OdOUuWvdVA!2e0!7i13312!8i6656
Az M2 kihajtónál van logikus magyarázat, a 800 és 400 m előjelzőnél teljes portáltábla van a sávokat átérő nagy táblával, pontosabban több táblával. A kihajtó közelében viszont középen pont egy műszaki átjáró van egyoszlopsoros szalagkorláttal. Tehát itt nem volt hely a portáltábla tartóoszlopának vagy hátrább kellene vinni egy teljes portál kiépítéséhez. Jelenlegi megoldás szerintem megfelelő előjelző táblákon egyértelmű az egyenes irány. Érdekesség, hogy az előjelzők nem 1000 és 500 méterre vannak, mint máshol, (lehet a korábbi szabványban volt különbség az autópálya és az autóút között, vagy csak) itt van egyedi eltérés. (Lehet amúgy a 2/A és 2/B főút jelölés és besorolás maradéka is.) Jelenlegi szabályozás szerint (e-UT 04.02.11 26.2.1) gyorsforgalmira egységesen 1000 és 500 méterrel a lassítósáv előtt kell előjelezni illetve a lassítósáv elején van az útirányjelző tábla. Tehát a karos oszlopos megoldás a szabványnak megfelelő távolsági elhelyezés miatt lehet indokolt a portáltábla helyett.

Korrekció: a közelebbi előjelző táblák oka az M3-as és 2102-es utak (Külső Fóti út) gyűjtő elosztó pályája. Pontosabban a visszatérő ág és az M2 csomópont kb. 1 km-es távolsága miatt, amibe már belelóg az M2-es lassítósávja is. A másik irányban még több eltérés van, a Megyeri-hídon nincsen tábla, hanem előtte van egy 2000 m előjelző a 2-es főút csomópontjához (75) ezután egy 900 és 500m előjelző a Dunakeszi csomópontnak (73) és az M2 beszorítva 800 és 350 m előjelzőkbe, amiből már egyik sem portáltábla (71).

Műszaki átjáróhoz kapcsolódva aktuális hír M4-ről Útinform:
"Az M4-es autóút Üllőt elkerülő szakaszán a 28-as km-nél mindkét oldalon a belső sávot lezárták, mert a műszaki átjárót építik. A korlátozás várhatóan egy hétig lesz érvényben."
Másik észrevétel a 38-as km-nél lévő lezárt ki- és felhajtó, amik még sehova sem vezetnek. Tudja valaki mit terveznek ide?
 

·
Registered
Joined
·
2,302 Posts
Az Abony elkerülőn még azért van munka bőven. A Szolnok felé menő oldal jól áll, a sávok is fel vannak festve, de a Budapest felé vezető oldalt még ezután fogják felújítani majd. A 3119-es úti felüljárót (ahol a mostani csomópont megszűnik, mert bevezetik a forgalmat Abonyba) még el sem kezdték aszfaltozni. Úgy sejtem darabig még elszöszmötölnek rajta.
 

·
Registered
Joined
·
159 Posts

·
Hun Solo
Joined
·
6,281 Posts
Nem ertek egyet. Szerintem kitesznek valami tiltotablat. Ezekbol egy zsákutca tábla is kitellik az M85 végén.

Én tényleg azt nem értem a B62 menti falvak miért nem küldik már el ezeket a bánatba. Őket is szolgálná az A3.
 

·
M8 motorway's fan
Joined
·
6,243 Posts
^^ Sajna, Jack-nek lesz igaza...
 

·
Germano-Hungarian
Joined
·
2,203 Posts
Nem ertek egyet. Szerintem kitesznek valami tiltotablat. Ezekbol egy zsákutca tábla is kitellik az M85 végén.

Én tényleg azt nem értem a B62 menti falvak miért nem küldik már el ezeket a bánatba. Őket is szolgálná az A3.
Az osztrák 16-os út egy főútvonal. Ki van zárva, hogy effektíve lezárják, a személyautók legalább ömleni fognak át a határon. Legfeljebb a teherforgalmat tudják korlátozni, de ez is azt jelentené, hogy nem lehet elvinni egy kamion árut Bécsből Sopronba, ami borzasztóan extrém lenne.
 

·
Hun Solo
Joined
·
6,281 Posts
Az autóknak pedig olyan dugót okoznak hogy mindenkinek elmegy a kedve hogy erre jöjjön. És nem a rosszindulat beszél belőlem, hiszen már most is egy 90 fokos jobbkanyart, majd egy 90 fokos balkanyart kell bevenned hogy az 1 db sávra rá tudj hajtani ami jelenleg a hatarforgalmat bonyolítja Magyarország felől.
 

·
Registered
Joined
·
1,058 Posts
Halom, destruktív nyugger, aki ráér baromságokat kitalálni. A fiatalok, akiknek melóba kell menni, azok meg szenvednek. Not in my back yard syndrome again...

Mivel azt (szerencsére) nem tudják megtiltani labancék, hogy mi elvigyük a határig az M85-öst, így magukat fogják ezzel tökön szúrni. Még nem is sejtik, mennyire.
 

·
Registered
Joined
·
889 Posts
Portáltábla csere

Az M5-ön cserélik a portáltáblákat, Szolnok az eddig egyenes irány 405-ös főút megjelölés helyett valószínű a kihajtóra kerül M4 autóút előjelzéssel. Gondolom az M0 jelzése sem a 2008-as állapotokat fogja tükrözni (M3 Nyíregyháza), hanem itt is megjelenik az M0 Gyűrű Ring felirat és ábra.
Útinform: "Gyál térségében a pálya feletti portáltáblákat cserélik ki. Röszke felé a 20-as km-nél napközben, 9 órától 15 óráig egy sávot lezárnak."

 

·
Registered
Joined
·
889 Posts
^^
Lényegében sikerült eltalálni az új táblák feliratait: az egyenes irányban karcsúsítottak és nincs már Szolnok és 405-ös út jelölve. A kihajtónál itt is az M0 Gyűrű Ring megoldás látható, mint a többi új helyen az elmúlt pár évből (M1, M2 és most M4-nél is). A kihajtók táblái továbbá azt a logikát követik, hogy csak a közvetlenül elérhető települések vannak rajtuk feltüntetve a távolabbi célpontok nem. Viszont így az M0-ról elérhető összes jelentősebb autópálya, autóút és főút felsorolásra kerül. A Gyűrű Ring táblának még az is előnye, hogy mutatja merről kerüli az út a várost.

 

·
Moderator
Joined
·
3,266 Posts
Igen, lehet sok szavazatot nyerni a "free shit for all" gondolattal. Csak épp akkor jellemzően gondok kezdenek jelentkezni a minőséggel.
 
16541 - 16560 of 16745 Posts
Top