Skyscraper City Forum banner
301 - 320 of 2228 Posts

·
Moderator
Joined
·
26,995 Posts
Köszi a képeket windblower!

Magyarországon kb 3-ból 2 építkezést tilos fotózni. "If I had a nickle..." ugyebár ahányszor én ebbe belefutottam az elmúlt 6 (?) SSC-s évem alatt... :lol:
 

·
Moderator
Joined
·
10,044 Posts
Azért ez a mai győzelem komoly fegyvertény ám! A Sporting tavaly az Európa Liga elődöntőjében játszott...

Vidi-Sporting: 3-0 :banana: :banana: :banana: ---> :cheers:
 

·
Moderator
Joined
·
10,044 Posts
Se köpni, se nyelni nem tudok...Félreértés ne legyen, abszolút támogatom a Puskás Akadémiát (Sándor Károlyt, Honvéd, Debrecen, Szombathely), mert a jövőbe kell invesztálni - de a TAO olyan pénz, amelyet közvetlenül a látványsportokra áldozva a nagy cégek adójukat csökkentik - azaz az állam adóbevételeit. Ebben a formában azért ez durva. Ez lekenyerezési kísérlet a résztvevők részéről. Úgy gondolkoznak, hogy "ha OV kedvenc hobbijára/akadémiájára költök, biztos kérhetek majd tőle valamit"... És persze az egész önkéntesen megy.
 

·
Registered
Joined
·
5,507 Posts
Se köpni, se nyelni nem tudok...Félreértés ne legyen, abszolút támogatom a Puskás Akadémiát (Sándor Károlyt, Honvéd, Debrecen, Szombathely), mert a jövőbe kell invesztálni - de a TAO olyan pénz, amelyet közvetlenül a látványsportokra áldozva a nagy cégek adójukat csökkentik - azaz az állam adóbevételeit. Ebben a formában azért ez durva. Ez lekenyerezési kísérlet a résztvevők részéről. Úgy gondolkoznak, hogy "ha OV kedvenc hobbijára/akadémiájára költök, biztos kérhetek majd tőle valamit"... És persze az egész önkéntesen megy.
Jó reggelt! Mintha ez a Vidinél máshogy menne...

Egyébként 3500-as stadion épül majd' 3 milliárd közpénzből egy kevesebb mint 1800 lakosú faluba, de a többségnek még mindig a soha el nem kezdődő (teljesen jogtalan pffff) debreceni stadionprojekt szúrja a szemét...

Az, hogy támogassuk az utánpótlásképzést teljesen pozitív dolog. Az, hogy támogassuk nagynyereségű állami, félállami és állami bevételekből élő cégek nyereségéből a versenysportot szintén pozitív a szememben. De az, hogy kiválasztunk 2-3 klubot (elsősorban Videoton-Felcsút) és beléjük pumpáljuk jóformán az összes ilyen pénzt az teljesen elfogadhatatlan és felháborító. Ez felborítja a fair playt. Ha egyes klubok kimeríthetetlen forrásokkal rendelkeznek a közösből, akkor a maradék piaci alapon működő klub és tulaja hamar elgondolkodik azon, hogy van-e értelme feneketlen kútba szórni a pénzét. Ezzel többet árt a sportnak mint használ. De ha az agyontámogatott állami futballklub így is képtelen megnyerni a bajnokságot vagy a kupát, akkor húzzuk ki a fő rivális tulájának lába alól a talajt és nemzetbiztonsági érdekekre hivatkozva tiltsuk be egyik percről a másikra játékgépeket! Na jó, be is fejeztem mert szétvisz az ideg...:bash:
 

·
Registered
Joined
·
5,507 Posts
Csak hogy rakjunk rá még egy lapáttal:

24 milliós szakvélemény az új FTC-stadionról

A közigazgatási tárca 45 napot adott az IMG Kft.-nek.

Nettó 24 millió forintért készít szakvéleményt és prezentációt a közigazgatási tárca megbízásából az International Management Group Kft. a Ferencvárosi Torna Club új labdarúgó-stadionjának felépítése elnevezésű projekt megvalósítása érdekében – derül ki a kormányzati portálon közzétett szerződésből.

A szeptember végén aláírt megállapodás hirdetmény közzététele nélküli tárgyalásos eljárás eredményeként köttetett. A feladat „nemzetközi referenciával rendelkező sporttechnológiai szakértői” tanácsadás. A cégnek a szerződés aláírásától számított 45 napon belül szakvéleményt és rövid prezentációt kell készítenie a kormány számára.

A szakvéleménynek tartalmaznia kell egy általános leírást a labdarúgásról, és az azzal összefüggő szórakoztatásról, az ebből fakadó piaci helyzetről, a piacon lévő szükségletekről – olvasható a feladatok részletezésében, amely szerint az elemzésnek ki kell térnie a labdarúgással kapcsolatos speciális kérdésekre, illetve a futball kereskedelmi környezetére.

– Fel kell mérni a stadion más célokra való hasznosítását, de az International Management Group Kft. feladatul kapta azt is, hogy elemezzen egy általa választott nemzetközi labdarúgó-versenyt a műszaki követelményektől, a látogatottsági adatokon át a bevételekig és kiadásokig.

http://www.nb1.hu/hirek/24-millios-szakvelemeny-az-uj-ftc-stadionrol
2 lehetőség van, illetve 3:

1. Még tényleg csak itt járnak, akkor viszont itt semmit nem kezdenek építeni jövő év elején.

2. Az egész egy lenyúlás. 24 millió forint egy ilyen tanulmányért? Ez irreális összeg és hogy-hogynem éppen 25 millió forint a hirdetmény közzététele nélküli tárgyalásos eljárás alsó értékhatára.

3. Az első és a második pont kombinációja.

Mindenki döntse el maga.

Jah és ráadásként itt egy újabb látványterv:

http://ulloi129.files.wordpress.com/2010/03/fradi-stadion100331.jpg

Így pár hónappal az állítólagos építkezés elkezdése előtt illene már eldönteni, hogy mégis hogyan fog kinézni a stadion. Ez a 4. látványterv amit látok. Ha még végleges látványtervek sincsenek, akkor mikor lesz itt engedélyes építési terv, tenderterv, kivitelezési terv, közbeszerzés stb...? VAgy ezek rég megvannak, csak azt nem tudják, hogy fog kinézni a stadion, meg mire fogják használni? Naneeeeeee
 

·
Moderator
Joined
·
26,995 Posts
^^"a Beruházás megvalósításához szükséges építési beruházási közbeszerzési eljárás" ... "a beruházás 2014-es befejezési határidővel összhangban történő lefolytatásának" határideje 2013. febr. 1.
 

·
Moderator
Joined
·
26,995 Posts
"A Beruházás megindításához szükséges jogerős bontási és építési engedély rendelkezésre áll. Az építési engedély kis mértékű módosítása szükség, alapvetően a stadion telken belüli telepítését illetően, valamint az építési engedélyes tervet 2011. decemberében támogatásáról biztosító Központi Építészeti-műszaki Tervtanács ajánlásainak lehetőség szerinti átvétele érdekében."
 

·
Moderator
Joined
·
26,995 Posts
Világszínvonalú sport- és szabadidőpark épül Budapesten

Több mint tíz létesítményből álló, Európában is különlegesnek számító sport- és szabadidőpark létrehozásáról döntött a kormány. A jelenlegi Puskás Ferenc Stadion körül felépülő létesítményeket az élsportolók mellett a szabadidő-sportolók és a gyerekek is használhatják. Az építtető Nemzeti Sportközpontok magyar építészekkel tervezteti meg az épületeket, köztük a 65 ezer fős új nemzeti stadiont is. A tervezésre és az új sportpark kialakításának előkészítésére 2013-ban közel 1,4 milliárd forintot költ az állam, a munka néhány héten belül elkezdődhet.

A kiemelkedő magyar sikereket hozó londoni olimpia és paralimpia után néhány héttel egy világszínvonalú sport- és szabadidőpark felépítéséről döntött a kormány. A jelenlegi Puskás Ferenc Stadion körüli területen több mint tíz új létesítmény és a hozzájuk kapcsolódó parkolóház épül fel a következő években. Ezek közé tartozik például az új nemzeti labdarúgó-stadion – ahogy erről már korábban döntés született –, egy úszó- és vízilabda komplexum, egy multifunkcionális sportcsarnok, egy edzőcsarnok a labdajátékok számára, valamint egy tornacsarnok, de megújul a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok és a Millenáris Velodrom is. A létesítményeket nem csak az élsportolók használhatják majd.

„Legalább 30 éves adósságát törleszti az ország ezzel a beruházással, ekkora a lemaradásunk a sportlétesítmény-fejlesztéseknél. A legeredményesebb magyar sportágak versenyzői, az olimpiai és világbajnok példaképeink, valamint a jövő bajnokai megérdemlik, hogy világszínvonalú körülmények között készülhessenek a nemzetközi viadalokra. De az új sportparkot nem csak nekik, hanem a budapesti és vidéki embereknek, a szabadidő-sportolóknak és természetesen a gyerekeinknek is építjük. Azért, hogy láthassanak valódi példaképeket, kedvet kapjanak a sportoláshoz, és legyenek olyan csarnokok, pályák, uszodák, ahova levihetik őket mozogni, edzeni a szüleik” – mondta Vígh László kormánybiztos, aki hozzátette, hogy a beruházás több ütemben valósul meg. 2013-ban a tervezésre és az új sportpark építésének előkészítésére összesen 1,4 milliárd forintot költ az állam.

A tervezőmunka heteken belül elkezdődik, az építkezések első üteme 2016-ban zárulhat – a korábbi terveknek megfelelően ekkor adhatják át az új nemzeti stadiont –, a beruházás második üteme 2020-ra készülhet el.

Magyar építészek tervezhetik a sport- és szabadidőparkot, valamint az új nemzeti stadiont

A kormány döntött arról is, hogy a Nemzeti Sportközpontok álláspályázatán kiválasztásra kerülő saját építészcsapat tagjai készíthetik el a terveket. A több mint 100 tervezőből álló csapat feladata lesz a 65 ezer fős nemzeti stadion mellett a teljes sport- és szabadidőpark megtervezése.

„Az elmúlt hónapokban értékeltük a július elején lezárult építészeti ötletpályázatot, konzultáltunk az építészszakma képviselőivel, és úgy döntöttünk, hogy saját, közalkalmazotti jogviszonyban foglalkoztatott tervezőkkel vágunk bele az utóbbi évtizedek legfontosabb sportlétesítmény-fejlesztésébe. Ez ésszerűbb, hatékonyabb és olcsóbb megoldás, ráadásul garantálja, hogy munkához jussanak a gazdasági válság miatt egyre nehezebb helyzetbe kerülő magyar építészek” – mondta Vígh László.

„A több mint 100 tagú csapat tudatosan, lépéről-lépésre haladhat majd, minden apró részletkérdést egyeztethet, így végül egy egységes, minden funkciójában tökéletes sportpark jöhet létre” – folytatta a kormánybiztos.

A tervezőket közalkalmazotti jogviszonyban foglalkoztatja a Nemzeti Sportközpontok, a pályázatokat a tervek szerint novemberben írják ki.

Az új sport- és szabadidőpark területén tervezett fejlesztések:
- az új nemzeti labdarúgó-stadion felépítése
- egy új nemzetközi úszóversenyek és vízilabda-mérkőzések megrendezésére alkalmas létesítmény létrehozása
- a Millenáris Velodrom felújítása és átépítése
- a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok korszerűsítése
- a Kisstadion felújítása, hogy alkalmas legyen nemzetközi jégkorong-mérkőzések megrendezésére és legalább 10000 néző befogadására
- új multifunkcionális sportcsarnok építése, amely alkalmas 2500 fő befogadására
- új fedett atlétikai bemelegítő-pálya és edzőcsarnok építése
- új csarnok építése, amely megfelel a terem-labdajátékok és a torna sportág edzéseinek megtartására
- kiszolgáló létesítmények megépítése
- a sportparkhoz kapcsolódó parkoló létrehozása

http://mnsk.hu/sportpar-epul-budapesten/
 

·
Registered
Joined
·
5,507 Posts
^^
Hajrá! Viszont az nem derül ki a hírből, hogy akkor az új nemzeti stadion a Puskás mellett, vagy helyén épül?! Mintha cikk direkt kerülné ezt a kérdést. Lehet mégis fontolóra veszik az utóbbi megoldást?
 

·
Registered
Joined
·
1,569 Posts
^^
Azt írják, hogy a Puskás stadion körül épülnek fel ezek az új épületek, közte a focistadion is, tehát nem helyett.

Én nagyon örülök a hírnek, és különösen annak, hogy egy egységes építészgárda fogja EGYSÉGES elképzelés alapján megtervezni ezt, nem mindenki a saját elképzelésére formálja és lenne belőle egy katyvasz.

Jó ilyet hallani, de én megmondom őszintén, szkeptikus vagyok azt illetően, hogy ez a közeljövőben megvalósulhat.
 

·
Moderator
Joined
·
26,995 Posts
Azt hiszem ezt nem kell magyarázni:

M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y • 2012. évi 146. szám

A Kormány 1482/2012. (XI. 6.) Korm. határozata a budapesti Istvánmezõ rehabilitációs programja, kiemelten a Budapesti Olimpiai Központ integrált rekonstrukciója programhoz kapcsolódó egyes feladatokról

A Kormány

1. egyetért „a budapesti Istvánmezõ rehabilitációs programja, kiemelten a Budapesti Olimpiai Központ integrált rekonstrukciója” címû program (a továbbiakban: Program) kapcsán bemutatott új megvalósítási konstrukcióval;

2. egyetért azzal, hogy a Program I. ütemében 2012 és 2016 között

a) egy új 65 000 férõhelyes, az UEFA minõsítési rendszerében legmagasabb kategóriájú labdarúgó stadion épüljön meg a jelenlegi Puskás Ferenc Stadion és a Papp László Budapest Sportaréna közötti területen,
b) a Programhoz tartozó – a budapesti Istvánmezõ rehabilitációs programjáról, kiemelten a Budapesti Olimpiai Központ integrált rekonstrukciójáról szóló 2012. évi LXXV. törvény 1. §-a szerinti – fejlesztési területen (a továbbiakban: fejlesztési terület) a szükséges számú parkoló épüljön meg,
c) a jelenlegi Puskás Ferenc Stadion felújítása oly módon valósuljon meg, hogy alkalmas legyen minimum 57 000 fõ befogadására és nemzetközi atlétika versenyek – ideértve a világ- és Európa-bajnokságot – megrendezésére, illetve további, sporttal szervesen összefüggõ funkciót is kapjon;

3. egyetért azzal, hogy a Program II. ütemében 2016 és 2020 között a fejlesztési területen

a) nemzetközi úszó, és vízilabda versenyek lebonyolítására alkalmas létesítmény épüljön meg,
b) a Millenáris Velodrom felújításra és átépítésre kerüljön,
c) a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok korszerûsítése megtörténjen,
d) a Kisstadion felújításra kerüljön oly módon, hogy alkalmas legyen nemzetközi jégkorong mérkõzések megrendezésére és legalább 10 000 nézõ befogadására,
e) egy 2500 fõ befogadására alkalmas multifunkcionális sportcsarnok kerüljön kivitelezésre,
f) fedett atlétikai bemelegítõ pálya és edzõcsarnok épüljön meg,
g) a terem labdajátékok és a torna sportág számára megfelelõ edzõcsarnok létesüljön,
h) a Program I. és II. üteméhez kapcsolódó sportingatlanokat kiszolgáló létesítmények épüljenek meg;

4. egyetért azzal, hogy a 2. és 3. pontban szereplõ létesítmények tervezési munkálatait a Nemzeti Sportközpontok (a továbbiakban: NSK) alkalmazásban álló tervezõk, szakemberek végezzék el, egyúttal a Kormány felhívja az emberi erõforrások miniszterét az NSK közalkalmazotti létszámának biztosítására;

Felelõs: emberi erõforrások minisztere
Határidõ: azonnal

5. az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény (a továbbiakban: Áht.) 33. § (1) bekezdésében biztosított jogkörében 2012. évre a jelenlegi Puskás Ferenc Stadion felújítása és a Program I. ütemének forrásbiztosítása érdekében 398,8 millió forint 1. melléklet szerinti egyszeri átcsoportosítását rendeli el a Magyarország 2012. évi központi költségvetésérõl szóló 2011. évi CLXXXVIII. törvény (a továbbiakban: Kvtv.) 1. melléklet XLIII. Az Állami vagyonnal kapcsolatos bevételek és kiadások fejezet, 2. Az Állami vagyonnal kapcsolatos kiadások cím, 1. Felhalmozási jellegû kiadások alcím, 1. Ingatlan beruházások, ingatlanvásárlás jogcímcsoport, 3. Stadionfejlesztés jogcím elõirányzat terhére, a Kvtv. 1. melléklet XX. Emberi Erõforrások Minisztériuma fejezet, 13. Sportintézmények cím, 2. Nemzeti Sportközpontok alcím javára;

Felelõs: emberi erõforrások minisztere
nemzeti fejlesztési miniszter
nemzetgazdasági miniszter
Határidõ: azonnal

6. az Áht. 33. § (1) bekezdésében, valamint az államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról szóló 368/2011. (XII. 31.) Korm. rendelet 152. § (5) bekezdésében biztosított jogkörében a kötelezettségvállalással nem terhelt maradványok további intézkedésig fel nem használható összegébõl a Nemzetgazdasági Minisztérium fejezetnél 253,5 millió forint felhasználását engedélyezi és a 2. melléklet szerinti átcsoportosítást rendeli el;

Felelõs: nemzetgazdasági miniszter
Határidõ: azonnal

7. egyetért azzal, hogy a Program I. és II. ütemének megvalósításához szükséges mérnöki, tervezési feladatok, valamint a jelenlegi Puskás Ferenc Stadion felújítási munkálatai elvégzésére a 2013. és 2014. években összesen legfeljebb 6341,9 millió forint keretösszegben kerüljön sor, és felhívja a nemzetgazdasági minisztert, hogy – a kiemelt sportlétesítmény fejlesztésekkel, sportberuházásokkal összefüggõ kormányzati feladatok ellátásáért felelõs kormánybiztos bevonásával – gondoskodjon a források ütemezett rendelkezésre állásáról az egyes költségvetési években;

Felelõs: emberi erõforrások minisztere
a kiemelt sportlétesítmény-fejlesztésekkel, sportberuházásokkal összefüggõ kormányzati feladatok ellátásáért felelõs kormánybiztos
nemzetgazdasági miniszter
Határidõ: folyamatos

8. a 2012. és 2013. évi költségvetési hiánycél biztosításához szükséges további intézkedésekrõl szóló 1036/2012. (II. 21.) Korm. határozat 6. pontjában foglaltak alól mentesíti az NSK-t az 5. és 6. pont szerint biztosított elõirányzatok tekintetében;

9. felhívja a nemzeti fejlesztési minisztert és a kiemelt sportlétesítmény fejlesztésekkel, sportberuházásokkal összefüggõ kormányzati feladatok ellátásáért felelõs kormánybiztost, hogy az arra jogosult szervezetek útján a fejlesztési terület vonatkozásában tegyék meg a Program megvalósulását lehetõvé tevõ tulajdonosi és vagyonkezelõi jogállás kialakításához szükséges intézkedéseket.

Felelõs: nemzeti fejlesztési miniszter
a kiemelt sportlétesítmény-fejlesztésekkel, sportberuházásokkal összefüggõ kormányzati feladatok ellátásáért felelõs kormánybiztos
Határidõ: azonnal

Orbán Viktor s. k.,
miniszterelnök
 

·
Moderator
Joined
·
26,995 Posts
22 ezres Fradi-stadion épülhet

Épülhet az új Fradi-stadion, legalábbis a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő ZRt. kiírta a ferencvárosi futballstadion építési tenderét [1]. A pályázat meghívásos.

A pályázóknak a meglévő FTC-stadion bontását és az új stadion generál-kivitelezését kell vállalniuk. Az új, legalább 22 ezer ülőhelyes (jelenleg 18 000 ezres), fedett lelátójú stadionnak meg kell felelnie a FIFA ajánlásainak, és az UEFA előírásainak. Az új létesítményt a jelenlegi Albert Stadionhoz képest 90 fokkal elforgatják.

...

http://sportgeza.hu/futball/2012/11/15/kiirtak_az_ftc-stadion_epitesi_tenderet/

http://ted.europa.eu/udl?uri=TED:NOTICE:362301-2012:TEXT:HU:HTML&src=0
 
301 - 320 of 2228 Posts
Top