SkyscraperCity banner

581 - 600 of 2082 Posts

·
Registered
Joined
·
737 Posts
A felsoroltak nagy része még csak álmodozás, és ha meg is valósul, az összeget több évre kell elosztani (pl. a Puskás Stadiont legalább 3-4 évre)
 

·
Registered
Joined
·
1,751 Posts
A felsoroltak nagy része még csak álmodozás, és ha meg is valósul, az összeget több évre kell elosztani (pl. a Puskás Stadiont legalább 3-4 évre)
Így van, a nagy editelés közben lemaradt az, hogy ez az összeg 2013-2018 között költődik el, azaz simán kigazdálkodható.
 

·
Moderator
Joined
·
18,165 Posts
Nyugodtan javítsatok bele:)
Pl a LÁKI és a Fradika stadionja esetében nettó árakat írtál, míg a többinél bruttót. A Puskás és a Nemzeti Olimpiai Központ fejlesztését nem bontanán ketté, mert az egy program. Most nem emléxem, hogy végül 120 mrd a projet ktg vagy 135. De ennek része pl az új „Millenáris” Velodrom is, amire nemrég írták ki a nemzetközi tervpályázatot. A teljes program ktg 2014. évre eső szelete az a 20,3.

Illetve hiányzik pl a V21 úszóaréna is, vagy a teljes TAO, ha már a Puskás Akadémia stadionja benne van. De kösz, hogy elkezdted összeszedni.
 

·
Registered
Joined
·
1,751 Posts
Pl a LÁKI és a Fradika stadionja esetében nettó árakat írtál, míg a többinél bruttót. A Puskás és a Nemzeti Olimpiai Központ fejlesztését nem bontanán ketté, mert az egy program. Most nem emléxem, hogy végül 120 mrd a projet ktg vagy 135. De ennek része pl az új „Millenáris” Velodrom is, amire nemrég írták ki a nemzetközi tervpályázatot. A teljes program ktg 2014. évre eső szelete az a 20,3.

Illetve hiányzik pl a V21 úszóaréna is, vagy a teljes TAO, ha már a Puskás Akadémia stadionja benne van. De kösz, hogy elkezdted összeszedni.
Na igen, a TAO-s pénzeket szinte teljesen kihagytam, bár azok ugye nem állami források ha nagyon szigorúak vagyunk, tehát az Aranycsapat stadiont ezen az alapon ki is vehetjük a listáról. Viszont akkor akinek van türelme az kijavíthatja a nettó-bruttó összegeket. És akkor ezek szerint még alul is becsültem a végösszeget...
 

·
Registered
Joined
·
552 Posts
Számoljátok ki azt is, hogy hány lélegeztetőgép jönne ki ezekből az összegekből, az országban ez a szokás :D
Egyébként szvsz ha a gazdasági helyzetünket figyelembe vesszük, talán ennek a 2-300 milliárd Ft-nak a fele is már bőven sok lenne sport (elsősorban az eredményfelmutatásban nem jeleskedő foci) támogatására. A stadion építések sem lennének ennyire támadva, ha nem lenne előre leosztva az államközeli cégeknek, és az alvállalkozók és munkások megkapnák érte a megérdemelt munkadíjat.
 

·
Registered
Joined
·
4,793 Posts

·
Registered
Joined
·
737 Posts
Jóval több pénzt költenek a diósgyőri stadionra

http://www.origo.hu/sport/magyarfoci/20131128-joval-tobb-penzt-koltenek-a-diosgyori-stadionra.html?sec-7

A kormány 4,5 milliárd forintot fordít a diósgyőri stadion újjáépítésére, jóval többet a korábban tervezettnél - jelentette be Kriza Ákos, Miskolc polgármestere.

Kitért arra is, hogy Miskolc egyéb sportlétesítményeit is felújítják, megfogalmazása szerint harminc éve nem volt ilyen mértékű fejlesztés a településen.
 

·
Moderator
Joined
·
18,165 Posts
Kisvárdától Gyirmótig öntenek ki 21 milliárdot stadionprojektre

Újabb futballstadion-fejlesztési program koncepciójáról tárgyalt a kormány – értesült lapunk. A kabinet előtt lévő javaslat huszonhat létesítmény felújítását és kibővítését irányozza elő a 2016-ig terjedő időszakban. A projekt költsége több mint huszonegymilliárd forint lenne.

A legtöbb pénzt a Honvéd kaphatná, amelynek nyolcezer néző befogadására alkalmas stadionjára ötmilliárd forintot szánnak. Az NB I-es csapatok közül nem csupán a fővárosi klub örülhetne: a liga minden olyan résztvevője szerepel a kedvezményezettek sorában, amely eddig kimaradt az „osztásból”.


Az FTC és a Debrecen, valamint a Felcsút otthona hamarosan elkészül, szépül a Mezőkövesd miniarénája, s bejelentették már a szombathelyi, a székesfehérvári, valamint a miskolci beruházást is. E projektek több tízmilliárdos forrást igényelnek, s akkor nem számoltunk a Puskás Ferenc stadion újjáépítésével, amely – a legóvatosabb becslések szerint is – több mint ötvenmilliárd forintba kerülhet.

A lista bővülhet most tovább – a többi közt – a pécsi (egymilliárd forintos ráfordítás), a kaposvári (800 millió) vagy a paksi létesítmény (800 millió) újjáépítésével. Érdekesség, hogy a két körben összesen 800 millió forinttal megtámogatott Mezőkövesd is számolhatna még extra 120 millió forinttal. Mi több, a másodosztály tagjainak is van okuk az örömre. Az élvonalbeli múlttal büszkélkedő klubok közül a Nyíregyháza, a Zalaegerszeg és a Vasas egymilliárd forintot, a Békéscsaba 800 milliót kasszírozhat.

Ám különlegességek is fellelhetők a kormányzati lajstromban. A Cegléd, amelynek legutóbbi hazai mérkőzésére háromszázan látogattak ki, négyszázmillió forintból alakíthatná ki háromezres komplexumát. A Gyirmót, amely a tizennégyezres arénával „ellátott” Győr városrészének együttese, s amelynek hétvégi meccsére ugyancsak háromszázan voltak kíváncsiak, hatszázmilliót költhetne egy háromezres „ékszerdobozra”.A sor végén a Kisvárda és a Szigetszentmiklós áll: e két együttes sporttelepének rekonstrukciójára százhúsz-százhúsz millió forintot terveztek be.

A Népszabadság úgy tudja, nem csupán ezzel a „labdarúgóügyi” kérdéssel foglalkozik a kormány. Orbán Viktor miniszterelnök alig két hete, az MTK százhuszonötödik születésnapja alkalmából rendezett ünnepségen jelentette be, hogy a kormány stratégiai megállapodást köt az úgynevezett kiemelt fővárosi klubokkal.

A vonatkozó rendeletből kiderült: az egyletek állami tulajdonban álló ingatlanokat kaphatnak vagyonkezelésbe. Az átadás előkészítésével megbízott miniszterek nem tétlenkedtek, mert már el is készült a beadvány, amelyből kiderül: az FTC népligeti centruma és az Albert Flórián stadion, az Újpest Szusza Ferencről elnevezett létesítménye, az MTK Hidegkuti Nándor nevét viselő pályája, illetve a Vasas Fáy utcai otthona kerülhet a klubok kezelésébe.

Ezzel még aligha ért véget a „sportos” döntések sora. Részint azért, mert az elöljárók további ingatlanok sorsáról dönthetnek. Részint azért, mert a kormány – az MTK mellett – további öt klubbal köt majd megállapodást, amelynek költségvetési következményei is lesznek. Már csak azért is, mert a kiválasztottak adósságát átvállalja az állam.

Arra a kérdésünkre továbbra sem kaptunk választ, hogy a tartozások kiegyenlítése vonatkozik-e az FTC labdarúgó-szakosztályát működtető cégre, amely az egyesület tulajdonában van. Viszont több felvetésre hamarosan feleletet kaphatunk: a budapesti egyletekkel kapcsolatos határozatok előkészítésére adott határidők hamarosan lejárnak, azaz a tervezetek a kormány elé kerülnek.

Ennek nyomán nem kizárt, hogy újabb milliárdos tételekkel gazdagodik a lista.

Infó: A cikk eredeti változata a 2013.12.04-i Népszabadságban olvasható.

Cikk és táblázat forrása: http://nol.hu/lap/sport/20131204-ozonlik_a_penz_a_palyakra
 

·
Moderator
Joined
·
18,165 Posts
Ez egyebkent ha jol gondolom nem ujabb csomag, hanem ami mar benne van a koltsegvetes tervezeteben.
 

·
Registered
Joined
·
53 Posts
Szeged nincs rajta a listán. Mi folyik ott SZögeden?

2016-RA ÉPÜLHET MEG AZ ÚJ SZEGEDI STADION, HA MEGSZAVAZZÁK


Nyilvános pályázat kiírását kezdeményezi a pénteki közgyűlésen a szegedi Fidesz-KDNP frakció. A tervek szerint az új komplexumot a Felső Tisza-parti stadion helyén építenék fel úgy, hogy a jelenlegit elbontanák, helyette pedig egy teljesen új 5000 férőhelyes, de 10 ezer főig bővíthető stadiont építene a befektető, aki egyelőre nem más, mint a Szeged 2011 Kft-t üzemeltető gazdasági kör. Elvileg a nyílt pályázaton más is indulhatna, de a jelenlegi gazdasági helyzetben erre kicsi a valószínűség.

A stadionépítés ötlete már a nyáron is felmerült. A Magyar Labdarúgó Szövetségtől éppen júniusban kapott zöld utat egy 2,3 milliárd forintról szóló beruházás, aminek megkezdését idén őszre tervezték. Igaz, csapat jelenleg nincs hozzá,
http://szegedcafe.hu/2013/11/12/2016-ra-epulhet-meg-az-uj-szegedi-stadion-ha-megszavazzak/

Ilyen is volt nemrég.
„Már a tervek elfogadásánál tart a dolog, megvan a terület, az anyagi háttér és a város is támogatja a projektet – mondta Gálhidi György, a Szeged 2011 télen kinevezett trénere a Digi Sport Reggeli Start című műsorában. – Nagy probléma, hogy nincs saját stadionja a csapatnak és nem tudunk füves pályán készülni. Úgy tudom, hogy már a nyáron elkezdődnek az építkezések, így 2014-ben megtörténhet az átadás. 11-12-13-14 ezer férőhelyes stadionunk lehet, amelyre nagy szükségünk van.”
http://www.nemzetisport.hu/labdarugo_nb_ii/nb-ii-jovore-uj-stadiont-adhatnak-at-szegeden-2218931

Vetődik a püspök

Új stadiont építene a Szeged-Csanádi Egyházmegye cége. A Kiss-Rigó László által gründolt projekt 3 milliárdra rúg, ebbe az MLSZ 700 milliót már beletett. A beruházás pénzügyi háttere ennek ellenére zavaros, miközben rendes csapat sincs a Tisza-parton.
F...ing Solid GOLD :preach::hilarious

Cikk végén a szövegdoboz + bónuszként a komment.

Nyomozás a püspökségen


Költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt nyomoznak a szegedi egyházmegyén a NAV emberei – így szólt a hír még nyáron. Erre az egyházmegye gyorsan tudatta: az eljárásban együttműködik. A július óta tartó vizsgálatot nemrég két hónappal meghosszabbították, januárig.
http://magyarnarancs.hu/kismagyarorszag/stadiont-epitene-a-puspok-fociert-lobbizik-szegeden-az-egyhaz-87719

Tiszta Rejtő világ "happy ending" nélkül. Amúgy Csepelen zajlik valami értelmes sport beruházás? Nem a stadionra gondolok :lol:

Áldás
 

·
bohemian from Hungary
Joined
·
1,578 Posts
Discussion Starter #598
A férőhelyekre nem reagálnék, azok teljesen fals számok. Akkor is, ha a jelenlegi kapacitást vesszük alapul, akkor is ha a bővítést, illetve a bővítéssel létrejövő befogadóképességet.
Az összegek viszont valószínűleg megalapozottak, ezek alapján már érdemes elgondolkodni.

Nézzük végig!

1) Bozsik / 5 milliárd
Ebből már kitelik az a látványterveken szereplő stadion, nyilván a mai teljes bontásra kerül.

2) ETO Park / 800 millió
Remélem ebből kiépítik a kapu mögötti hiányzó részt, mégha csak az alsó lelátót is. Felső már biztos nem férne bele és talán már műszakilag is megoldhatatlan.

3) Szusza / 800 millió
Székpótlások és kiszolgálóhelyiségek férnek bele, nem látom mi mást lehetne ott még építeni.

4) PMFC / 1 milliárd
A hosszanti kislelátó helyére épülhet egy jóval nagyobb, valamint ez és a főlelátó befedésre kerülhet. Másra ebből nem futja.

5) Nyíregyháza / 1 milliárd
A kanyarok biztosan nem kerülnek elbontásra, hiszen most újították fel őket. Az atlétikai pálya sem kerül felszedésre, hiszen jó állapotban van. Talán a hosszanti kisebb lelátót érintheti a rekonstrukció, azt a felső tákolmányt elbontják és szögletzászlótól szögletzászlóig új felső rész épül.

6) Illovszky / 1 milliárd
Ez a pálya annyira le van robbanva, hogy ez az 1 milliárd is csak toldozgatásra elég. Székezés, némi újrabetonozás, valami tetőszerkezet, de semmiképpen sem több.

7) ZTE Aréna / 1 milliárd
Itt egyszerű lenne a képlet, ennyiből pont kijönne a hiányzó keleti oldal. De én úgy hallottam, hogy a klub csak a küzdőtérre kap pénzt, tehát valószínűleg fűtési- és öntözőrendszer épül, új lelátó nem.

8) Rákóczi / 800 millió
A stadion a helyi klub igényéhez mérten gyakorlatilag teljes, így itt is pályafelújításra gondolok (fűtés stb.).

9) Széktói / 800 millió
Ennyiből az a korábban bemutatott terv biztosan kivitelezhetetlen, marad tehát a pálya korszerűsítése. Esetleg megtoldva a kanyar további székezésével.

10) Hidegkuti / 800 millió
Ha a pályát korszerűsítik, szinte másra nem is marad ebből a pénzből. A főlelátó toldozgatásának nincs értelme, a kanyarok ennyi pénzből rekonstruálhatatlanok. Majd meglátjuk!

11) Paks / 800 millió
Gyepcsere, aztán ami marad, abból meg valami hasonló lelátó, mint ami most van a keleti oldalon.

12) Perutz / 800 millió
Gyepkorszerűsítés és talán egy szerény lelátó a hosszanti oldalon a létezővel szemben.

13) Békéscsaba / 800 millió
Sajnos ez a stadion ennél jóval többet igényelne. Ebből csak a mai nagylelátó székezésére és gyepcserére futja.

14) Mezőkövesd / 120 millió
Ennyiből biztosan nem épül a pápaihoz hasonló lelátó a hiányzó részre, mint ahogy korábban ígérték, hanem a többi oldalhoz hasonló nagyságú ötsoros, fedett. Meg a pálya eltolásából adódoan is keletkezhetnek bizonyos költségek. Még kevés is lehet ezekre ez a 120 millió.

15) Siófok / 600 millió
Gyepfelújítás, esetleg még a hosszanti ülőhelyi rész székezése. Az összbenyomáson sajnos ennyi pénz nem fog változtatni.

16) Dunaújváros / 600 millió
Nagyon remélem, hogy ebből befejezik a nyugati oldalt és mindent leszékeznek. Erre elég is lehet ez az összeg. És persze kiépül a világítás is.

17) Gyirmót / 600 millió
A gyepcserén kívül itt mindent fölöslegesnek tartok. Még a mai fémvázas fedett lelátók is többnyire kihasználatlanok.

18) Ajka / 400 millió
Gyepkorszerűsítés. Ha marad valami, akkor a betonlelátó székezése.

19-21) Balmazújváros, Cegléd, Kozármisleny / 400 millió
A gyep felújítása. Komolyabb beruházásra a keret nem elegendő és nincs is rá szükség.

22) Sopron / 400 millió
A gyepre ráfér a csere és talán a kisebbik lelátó befedése.

23) Szolnok / 400 millió
Ebből a kanyarokra biztosan nem futja, marad tehát a pályakorszerűsítés.

24) Tatabánya / 400 millió
Lebontanám a fedett főlelátót és egy korszerűbbet építenék helyére. Valamint világítást kapna a pálya. A többi nagyjából rendben van a másodosztály szintjére.

25-26) Szigetszentmiklós, Kisvárda / 120 millió
Pályafelújításra telik csak, és még arra is szűkösen.

Viszont nem látom a felsorolásban a Sóstói stadiont. Korábban szó volt róla, hogy egy tekintélyes összeget kap a Vidi stadionfelújításra (kb. 10 milliárdra emlékszem).
Sajnos továbbra is lesznek fehér foltok a stadionhelyzetet illetően (Szeged, Nagykanizsa, Szekszárd, Hódmezővásárhely, Salgótarján, Eger, Veszprém). Csak a régi futballközpontokat soroltam fel, amelyeknek stadionjai ma a 70-es évek elejének színvonalán vannak, vagy még ott sem.
 

·
Moderator
Joined
·
18,165 Posts
Viszont nem látom a felsorolásban a Sóstói stadiont. Korábban szó volt róla, hogy egy tekintélyes összeget kap a Vidi stadionfelújításra (kb. 10 milliárdra emlékszem).
Sztem az kulon koltsegvetesi tetel, bar fejbol nem nyomom.
 

·
Moderator
Joined
·
7,184 Posts
...

Nézzük végig!

12) Perutz / 800 millió
Gyepkorszerűsítés és talán egy szerény lelátó a hosszanti oldalon a létezővel szemben.
Ez meg micsoda és hol van? A felsorolásból csak a Pápa maradt ki, arról van szó? Még sosem hallottam Perutznak mondani. A tulaj, Bíró Peti sem hallgat erre a névre, a cégét Lombardnak hívják... :hm:

EDIT: én kérek elnézést, a stadiont tényleg Perutz stadionnak hívják. De ki az a Perutz?
 
581 - 600 of 2082 Posts
Top