SkyscraperCity Forum banner

(I) Искија - Ischia (Tirensko more / Italija)

8119 Views 18 Replies 9 Participants Last post by  Sale81
36
Mala fotoreportaza o Iskije, jednom Ostrvu blizu Napulja:

http://sh.wikipedia.org/wiki/Ischia

Novi Zamak / Luka Molo Beverello(Napulj):

Vesuv u pozadini:

Vesuv:

Levo Ostrvo Procida, desno pored nje Ischia:

Ischia/Forio:

Santa Maria del Soccorso in Forio/Ischia:

Forio d'Ischia:

Il Torrione:

Fasada jedne zgrade:

Plaza Citara:

Luka Forio:

See less See more
1 - 19 of 19 Posts
Nesto mi se i ne svidja bas... :(

Kakvi su tvoji utisci? Mozda uzivo deluje lepse...
Odlične slike Sale, hvala na postovanju. :eek:kay:
@ Vrachar: Hvala i pozdrav ;)

@ Nixy: Uzivo mnogo lepse deluje. Ischia nije veliko ostrvo (ma da je veci od capri-a). I Forio, to mesto gde smo mi bili, takodje nije veliko ali simpaticno i nenako se osecas kao da si kod kuce, ako razumes na sta mislim. Svi su ljubazni i spremni da pomognu. Atmosfera je fantasticna. A male ulicice su tako tipicne za italiju i mnogo je interesantno da se prosetas kroz te ulice, gde samo skuteri lutaju. Plaze su ciste i ne preterano pune. Meni se mnogo svidja ischia a pogotovo Forio, kulturni centar tog ostrva.

Evo jos neke slike sa mobilnog...
48
Nas Apartman i "dvoriste":

Ischia - Forio / Razne Slike:

Ribari :)

Sokak

Tirensko more

"Nas" Restoran -La Bussola- :)

Pravi Ribari

On the way home...

See less See more
Sale, da li si bio na Kapriju i koje bi od ta dva ostrva preporučio?
super reportaža, nišlija

kadrovi i ne djeluju baš spektakularno. priroda je super, ali sve ovo što je čovjekova ruka napravila i uredila vuče malo na crnogorsko (Ulcinj, Bar, Valdanos) - albansku mediteransku varijantu.

elem, svaki put kad se spomene Iskija, na um mi padnu Brega, Bebek, Milić Vukašinović & ostali sarajevski čupavci koji su tezgarili po kafanama i noćnim klubovima na potezu Napulj - Iskija tokom ranih 1970-ih.

vjerovatno mi psihopatski lik Milića V. i trenutno umanjuje oduševljenje ovim ostrvom. :)

PS: Vračar, iz fotki koje sam ja vidio Kapri djeluje mnogo napucanije od ovog, mada ko će ga znati ipak je to sve južna Italija i sve što to sa sobom nosi.
PS: Vračar, iz fotki koje sam ja vidio Kapri djeluje mnogo napucanije od ovog, mada ko će ga znati ipak je to sve južna Italija i sve što to sa sobom nosi.
Ma ima čitava serija italijanske produkcije koja ide na RTS-u i koju moja žena prati. Uz laganu radnju non-stop se provlači reklama za ovo ostrvo (pejzaži, romantika, ...) na koju se moja žena upecala. Otuda i interesovanje sa moje strane. :)
Sale, da li si bio na Kapriju i koje bi od ta dva ostrva preporučio?
Malo kasnim sa odgovor :)
Izvini!!!

Prosle godine nisam bio - ove godine jesam.
Reportaza stize uskoro. Slikao sam nesto preko 500 slike, tako da ce mi trebati jos neko vreme da pripremim sve.
Alo mogu reci da je kapri vrlo lepo ostrvo, sa jedinstvenom atmosferom, preskupim kaficima/restoranima i velikom guzvom.
Takodje sam bio u Pompeji i naravno ponovo na ostrvu Ischia.
Ali ovog puta sa boljom opremom (Nikon D50) :)
Eto tako... ostanite uz programu... slike stizu uskoro!

Sto se tice tvog pitanja. Preporucio bih Ischia zbog cene smestaja i hrane. Kapri je vrlo skupo i luksuzno ostrvo. Jel se tako kaze?! :)
A brodom se stize za sat i po u kapri. Plus toga je ischia duplo vece ostrvo. Mnogo vise ima sta da se vidi i dozivi.
I plaze su besplatne. Na kapriju su skoro sve plaze organizovane po "klubovima". Placa se ulaz, lezaljka i suncobran. I to ne bas jeftino!
See less See more
Lepa reportaza,nije mi jasno zasto Italija nije top letnja destinacija za nase turiste nikad bila.
A ima sta da ponudi,tacnije ako Italija nema sta da ponudi onda ne znam koja zemlja u Evropi moze.

Em je blizu,em mozes da spojis i kulturu i provod.
Malo kasnim sa odgovor :)
Izvini!!!
Nikad nije kasno. :D Hvala na odgovoru. :cheers:

Prosle godine nisam bio - ove godine jesam.
Reportaza stize uskoro. Slikao sam nesto preko 500 slike, tako da ce mi trebati jos neko vreme da pripremim sve.
:cheers:
hvala Sale na slikama. Super su. Kakav je noćni život i cene u Ischia.
Vejzik, mislim da je Italija ipak skupa za prosečne Srbe.
Rekao bih da su cene prosecne kad se uporedi sa centralnom evropom. Barem po supermarketima. Po kaficima/restoranima je naravno malo skuplje. Ali,recimo piza magarita od 35cm kosta oko 4 evra. To je dosta jeftino. U nemacku bih ta piza kostala oko 7 evra. I ne bi bila tako kvalitetna.
Nocni zivot je kao po gradovima srbije. Ulice i kafici su pune. Ima dosta guzve. Seta se po ulicama. Svako se pokazuje. A u Ischia Porto/Ponte se nalazu i klubovi, diskoteke.
A ko zeli veci "haos" njemu bih pre preporucio suncev breg ili majorku :)
^^ ako je tako, onda je jug mnooogo jeftiniji od rima i severa (ne mislim na letovališta)... nešto se ne sećam da sam igde u italiji (rim+sever) video tramezinčić (ono, cirka dva zalogaja) ispod 2,5 - 3,5 evra, a picu ispod 8-10...
Simpatična je Iskija i voleo bi da je posetim. Super su slike, lepa je cela Italija, čak mi je nekako i interesantniji taj "prljavi" jug od sterilnog severa...
Provalite kako im je citroen c3 jedan od najvećih automobila tamo, svi cepaju sitna kola :)
realno, zamisli da teraš linkoln navigatora po tim uličicama... :)
Pa to hocu da kazem, iznenadilo me je kako su skromni i prakticni a južnjaci su :)
2
Fica je tamo zakon!

Evo slike novog Fiata iz Kapri-a :lol:

See less See more
1 - 19 of 19 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.