SkyscraperCity banner

41 - 60 of 448 Posts

·
Registered
Joined
·
329 Posts
Super slike. Roterdam mi je, iz nekog razloga, jako privlačan...mogao si nam staviti i tvoj uobičajeni dan, sa slikama naravno, onako kao što je uradio Corvus sa Dizeldorfom ;)
 

·
Registered
Joined
·
11,410 Posts
Drago mi je da ti se svidja! :) Arhitektonski je ispred drugih gradova u NL. Mnogo eksperimentiraju sa gradnjom i to ih cini mnogo zanimljivim.

Moram napomenuti da su prethodne slike sve djelo moje ruke, svjesno nisam uzimao druge (formidabilne!) slike drugih usera sa Rotterdam foruma.

Kad uhvatim vremena opucam jos...

A sto se tice Corvusa i Dusseldorf-a , nisam htio da prepisujem ;)
 

·
Registered
Joined
·
11,410 Posts
1.


Toranj Montevideo

2.


Erasmus most (tzv Labud), u pozadini dva twin tornja tzv "Visoka Gospoda" -Hoge Heren a pored njih toranj Hoge Erasmus (Visoki Erasmus)

3.


Erasmus most iz drugog ugla, De Rotterdam u izgradnji (grdosija), i tornjevi Montevideo, New Orleans, Maastoren, Port of Rotterdam i KPN toranj. Hotel New York.
 

·
Registered
Joined
·
332 Posts
Nevjerovatno koliko se Rotterdam izgradio. Moja mati je tu doselila kao mala, jer je dido tu radio. Oni su živjeli tu krajem 60-tih, tokom 70-tih i početak 80-tih i onda se vratili u Jugoslaviju. Kad poredim te njihove slike i ove tvoje, zaista je nevjerovatna transformacija.

Samo pucaj slike, ja pratim :)

:cheers:
 

·
Registered
Joined
·
11,410 Posts
Da, grad se strasno brzo razvija. Ja sam tu nekih 14 godina i sam primjetim veliki napredak u razvoju infrastrukture u zadnjem periodu.

Drago mi je sto pratis. :cheers:
 

·
Registered
Joined
·
11,410 Posts
1.


Erasmus MC (Erasmus medicinski centar) -jedna od najvecih akademskih bolnica u NL. Na osnovu slike je tesko vidjeti koju povrsinu zauzima. Traenutno se radi ogromna rekonstrukcija ciji je prvi vidljivi znak ovaj vitki bijeli toranj u pozadini. Ova prednja bolnicka zgrada je stara nekoliko desetljeca.

2.


Pogled na downtown iz juznog dijela grada

3.


Toranj Hoge Erasmus (Visoki Erasmus)
 

·
Registered
Joined
·
11,410 Posts
1.


Vertikalni grad, toranj "De Rotterdam"

2.


A sa druge strane rijeke Maas monogo starih zgrada u kojima su prije bile smjestene kompanije koje su se bavile trgovinom, uvozom i izvozom roba morem, brodogradnjom... I danas su to poslovne zgrade mada se vecinom firme bave drugom vrstom poslova...

3.


Ponovo druga strana rijeke Maas
 

·
Registered
Joined
·
11,410 Posts
1.


2.


Maas toranj , inace najvisi toranj u NL (165m). Inace u generalnom poretku Rotterdam vodi sa 4 najvisa tornja u NL . "Mrsavi" toranj u pozadini slike (New Orleans) je drugi po velicini u NL i njegova visina je 158m.

3.


Jos jedna slika najviseg tornja u NL, pored njega desno slika suda (siva) i porezne uprave (crvena)...jebiga mogu oni gradit ovakve mastodonte kad nas ubise sa porezom :D
 

·
Registered
Joined
·
11,410 Posts
Nazalost, vecina lijepih slika koju sam napravio zadnjih dana je teska preko
6MB sto imageshack ne prihvata (max 5 MB) pa sam morao da ih smanjim...Posto me mrzi traziti najpriblizniju rezoluciju sa kojom ce slike biti "teske" priblizno 5 MB ja sam ih jednostavno prepolovio po velicini...Ipak, mislim da su i ovako prilicno dobre...

1.


Luksuzna novogradnja u mondenom dijelu grada

2.


3.
 
41 - 60 of 448 Posts
Top