SkyscraperCity Forum banner
1 - 20 of 1590 Posts

·
Moderator
Joined
·
3,646 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Voiam de cateva luni bune sa deschid threadul acesta, la care chiar va rog sa contribuiti; As vrea ca aici sa discutam orice idee sau propunere care ar duce la imbunatatirea nivelului de trai in capitala. Ideile pot fi pe orice fel de teme legate de oras, incepand de la trafic , pietonale , siguranta , urbanism , administratie , sectoare etc. Poate chiar vom capta cateva dintre ele si le vom prezenta presei , primariei etc. macar pe mail...
Asadar daca aveti si alte idei in legatura cu ce sa discutam aici sau poate aveti vreo alta varianta pentru titlul threadului, va rog expuneti-o aici.
PS: nu sunt adeptul deschiderii a multe threaduri care sa incarce mult sectiunea dar un astfel de thread mi se pare ca ar fi util si ar putea cumula multe subiecte.

PPS: revin imediat cu cateva idei
 

·
Balamuc
Joined
·
1,946 Posts
Am o rugaminte. Poti scoate poza si s-o pui intr-un mesaj separat, ca sa nu se mai lungeasca atat de mult textul, ca sa nu facem (cei care nu avem widescreen) scroll la fiecare linie ?
 

·
Moderator
Joined
·
3,646 Posts
Discussion Starter · #3 ·
Ideea cu strapungerile mi se pare foarte buna practic e singura varianta ca sa mai eliberam intrarile arhiaglomerate in Bucuresti unde s-au si construit foarte mult (hypermarketuri , office etc.) astfel ca ele devin si mai aglomerate. O strapungere ar fi teoretic folosita doar de cei care vor sa ajunga in urmatorul oras , localitate , astfel traficul se va imparti intre cele 2 si se va mai elibera, pe bulevardul vechi s-ar putea creea benzi speciale de autobuz , piste de biciclete sau pur si simplu latirea trotuarului pentru noi spatii verzi.

O propunere pentru o strapungere ar fi pentru actualul DN2 Bucuresti Urziceni, drum pe care se aduna tot traficul dinspre Moldova , zona Galati Braila si poate chiar si din Tulcea Constanta. Tot acest trafic trebui sa mearga prin Colentina , unul dintre cele mai urate si necivilizate cartiere ale Bucurestiului.
Soseaua Colentina are teoretic 2 benzi pe sens dar intodeauna banda de langa bordura va fi ocupate de masini parcate sau microbuze care mai iau cate un om la ocazie. astfel intrarea aceasta in Bucuresti devine un haos.
O strapungere ar rezolva total problema de pe Soseaua Colentina si practic toata zona de NE. Noul bulevard / drum express s-ar intepa in bulevardul Doamna Ghica (care teoretic ar trebui sa fie gata in urmatorii 1-2 ani) printr-o intersectie denivelata (loc este arhisuficient) apoi sa continue pe actualele strazi de din stanga si dreapta caii ferate, apoi e camp pana la intersectia cu E85 unde s-ar termina cu un sens mare giratoriu care sa poata fi upgradat la intersectie denivelata pe viitor.


Demolari ar fi cateva bordeie si baraci din zona Doamna Ghica si vreo 3 case. Ar mai fi nevoie de vreo 4 poduri si intersectia denivelata. Costurile nu ar fi imense ( mult mai mici decat la Basarab sau supralargirea Berzei -Buzesti ) iar efectul ar fi extraordinar. Pe Colentina - Voluntari s-ar putea ingusta drumul la o banda pe sens iar in rest amenajate piste de biciclisti , trotuare , parcari si prelungirea tramvaiului pana in Voluntari Afumati.

ceva de genul:
 

·
Moderator
Joined
·
3,646 Posts
Discussion Starter · #4 · (Edited)Nodul cu Bulevardul Doamna Ghica ( care ar urma sa aiba pasaj denivelat la intersectia cu Colentina si la Piata Delfinului , astfel nu ar fi probleme cu descarcarea traficului)


Cu albastru drumuri ce deja exista dar ar trebui reconfigurate fiecare pentru cate un sens de mers.


Astea ar fi zonele mai dificile , in rest camp , inca un pod peste centura si cam atat.
 

·
Registered
Joined
·
7,074 Posts
prin actuala si viitoarea centura si mai ales cu ajutorul crizei va scadea mult traficul in Bucuresti.

Va contribui si noile linii de metrou....HAHAHA. (apropo...stie cineva daca data de 18 Noiemebrie pentru depunerea ofertelor la magistrala 5 mai sta in picioare?).
 

·
Moderator
Joined
·
3,646 Posts
Discussion Starter · #6 ·
Tot nu va face fata infrastructura, cu strapungerea aceasta s-ar putea circula civilizat si la ore de varf si s-ar putea dezvolta frumos Colentina si Voluntari cu un tramvai prelungit si piste de biciclisti ( pe baza unui trafic de masini mult mai scazut) nu asta e ideea de dezvoltarea zonei metropolitane ?
 

·
Registered
Joined
·
11,473 Posts
Am si eu o propunere pe care am mai mentionat-o. Renovarile facute de primarie mi se par in cele mai multe cazuri de o calitate proasta si nepotri ite pentru zonele centrale. De aceea as sugera constituirea unei colaborari intre companii private, asociatii de locatari si primarie pentru renovari prin construirea unui penthouse in locul terasei blocului.

Evident, consider ca solutia ar merge doar in zonele centrale, si ar trebui retras ultimul etaj pentru a reduce impactul vizual.

Dar, imaginati-va unul sau doua apartamente de 100-200 mp cu terasa panoramica in blocuri renovate integral si infrumusetate in locatii ultracentrale.

Eu personal consider ca ar fi cerere (atata vreme cat se fac lucrurile civilizat) si banii obtinuti din vanzarea apartamentelor ar acoperi o parte din costurile renovarii. O alta suma de bani ar fi furnizata din partea bugetului local.

La proprietari trebuie vorbit clar (sa inteleaga oricine) pentru a se aproba constructia:

• renovarea va duce la facturi mai mici la intretinere
•aspectul imbunatatit al blocurilor ar duce la un mediu mai placut si ar creste valoarea apartamentelor!!!

Ar trebui insa redus impactul financiar al proprietarilorpentruca altfel nu contribuie nimeni;

Deasemenea. Onsider ca ar trebui niste cerinye contractuale clare dupa aceea:

•nici o modoficare de fatada nu va mai fi autorizata;
•aparatele de a/c trebuiesc montate dupa posibilitati pe fatada din spate
•ar trebui stansi bani din timp pentruun fondde renovari minore o data la 10 ani
•ar trebui administratia imobilului sa fie asigurata profesionist.

Mai revin cu detalii diseara cand ajung acasa.
 

·
athanatizon
Joined
·
1,565 Posts
^^

Ideea e excelentă. De menţionat că ceva de genul ăsta s-a făcut în Otopeni (reabilitare faţadă + mansardare). Doar că banii au fost investiţi de la bugetul local (Otopenii sunt prea bogaţi ca să se încurce cu parteneriate public-private generatoare de complicaţii şi bătăi de cap "inutile" :nuts:) iar din punct de vedere calitativ rezultatul nu diferă foarte mult din păcate de reabilitările de pe Calea Moşilor sau Mihai Bravu.
 

·
Registered
Joined
·
2,628 Posts
In poza Nr.2 ...exista un drum "desenat" peste cateva proprietati...si chiar daca acele proprietati s-au extins mai mult sau mai putin legal ( multe din ele apartin romilor care s-au aciuat acolo la marginea lacului...zona verde , in forma de trapez formeaza acum depozitul rece al "LENA" , depozit unde sunt stocate grinzile viitorului pod peste calea ferata .

Sau , Tazz , te gandesti cumva la o solutie suspendata ?? ar fi fain numa' c-ar "taia" complet za view towards za lake ...from my apartment :eek:hno:


:cheers:
 

·
Registered
Joined
·
2,284 Posts
^^ Andrei si Rhemaxos - exista deja propuneri de acest fel facute de catre arhitecti - am postat eu si Pescarush parca acele idei. Nu exista vointa inca. Da las' ca gasim si vointa ;)
n-ar fi rau sa privim si pugul, care are multe propuneri. de ex pt zona aia s-a propus si extinderea s andronache + multe strazi prin dobroesti
 

·
Registered
Joined
·
6,023 Posts
Am constat că plimbându-mă prin Bucureşti, farmecul adevarat al oraşului este dat de străduţele mici şi liniştite cu case vechi. Personal am ajuns la concluzia că de exemplu piaţa Walter Mărăcineanu, sau Arthur Verona au mai mult farmec decât alte zone cu clădiri vechi mai renumite. Aceste piaţete sunt ca nişte oaze de relaxare în interiorul unui oraş haotic.
M-am gândit în timp ce mă plimbam prin Parcul Cazzavillan, situat între Calea Victoriei, strada Ştirbei Vodă, Mircea Vulcănescu şi Berzei că acolo ar fi un loc perfect pentru aducerea statuii Eroilor Pompieri din faţă de la Marriot care pe timpuri a fost în Dealul Spirii. Această statuie foarte frumoasă nu îşi are locul în faţă la Marriot în comparaţie cu măreţia hotelului. Ea pe timpuri când a fost în Dealul Spirii avea un farmec mult mai mare pe lângă casele cu maxim 1-2 caturi. Şi de aceea mi-a venit ideea că statuia ar prinde foarte bine în Parcul Cazzavillan foarte liniştit. Acolo e o atmosferă plăcută de care cred că statuia s-ar putea ,,bucura,, la fel ca în Dealul Spirii, dealtfel zona cred că se aseamană cu zona veche a statuii. Parcul Cazzavillan e un exemplu dat de mine pentru statuie poate mai sunt şi alte piaţete din acestea mici unde ar da bine statuia!
 

·
Registered
Joined
·
11,473 Posts
Nu am neaparat o parere avizata in subiectul asta, dar poate am putea discuta proiecte pe Cautam Primar si sa pastram acesta pentru sugestii mai mici/pareri personale.

Sau le-am putea unii si combina, gen Bucharest Project 2020.
 

·
Moderator
Joined
·
3,646 Posts
Discussion Starter · #17 · (Edited)
Pentru asta era "Cautam primar pentru Bucuresti"...
Pe Cautam Primar pentru Bucuresti se specifica o data (2009-2012) , nu prea seamana cu un loc in care sa vina fiecare sa-si expuna ideile, deasemenea se critica (sau lauda) primarul actual si se da cam mult in discutii politice .
Ideea acestui thread este sa vina fiecare sa-si expuna/prezinte ideea , proiectul si sa discutam strict pe acele proiecte.
Eu cred ar trebui bagate in arhiva alte threaduri care nu-si au locul " Cine a construit turnul Ciurel" si "O curiozitate in legatura cu termoficarea" acestea sunt intrebari care ar putut fi postate la Bucharest Q&A(Questions & Answers)

PS: Cosmin, cred ca am pus un E in plus in titlu, poti sa modifici te rog? si daca tot faci asta te rog si postul meu al 2 lea. Thanks

In poza Nr.2 ...exista un drum "desenat" peste cateva proprietati...si chiar daca acele proprietati s-au extins mai mult sau mai putin legal ( multe din ele apartin romilor care s-au aciuat acolo la marginea lacului...zona verde , in forma de trapez formeaza acum depozitul rece al "LENA" , depozit unde sunt stocate grinzile viitorului pod peste calea ferata .

Sau , Tazz , te gandesti cumva la o solutie suspendata ?? ar fi fain numa' c-ar "taia" complet za view towards za lake ...from my apartment :eek:hno:


:cheers:
Au fost demolate cladiri de patrimoniu pe Buzesti Berzei -Uranus , plus alte cladiri mai importante pentru realizarea pasajului Basarab; niste cocioabe de tigani nu cred ca ar fi chiar asa de greu de expropiat pentru o lucrare de infrastructura de utilitate publica. Solutia intersectiei denivelate ar trebui sa fie subterana tocmai pentru a nu lua view-ul spre lac si a incarca de poluare locuitorii din zona. ;) Asadar toata aceasta sosea propusa de mine (inclusiv cea desenata peste acele "proprietati") ar urma sa fie pe pamant + poduri peste apa si calea ferata + intersectii denivelate pentru a putea asigura o viteza de 80-90 la ora pe cea mai mare portiune.
 

·
Moderator
Joined
·
3,646 Posts
Discussion Starter · #18 ·
Am si eu o propunere pe care am mai mentionat-o. Renovarile facute de primarie mi se par in cele mai multe cazuri de o calitate proasta si nepotri ite pentru zonele centrale. De aceea as sugera constituirea unei colaborari intre companii private, asociatii de locatari si primarie pentru renovari prin construirea unui penthouse in locul terasei blocului.
Evident, consider ca solutia ar merge doar in zonele centrale, si ar trebui retras ultimul etaj pentru a reduce impactul vizual.

Dar, imaginati-va unul sau doua apartamente de 100-200 mp cu terasa panoramica in blocuri renovate integral si infrumusetate in locatii ultracentrale.

Eu personal consider ca ar fi cerere (atata vreme cat se fac lucrurile civilizat) si banii obtinuti din vanzarea apartamentelor ar acoperi o parte din costurile renovarii. O alta suma de bani ar fi furnizata din partea bugetului local.
Ai propus si pe threadul Brasovului , si acum , ca si atunci , mi se pare o idee excelenta. :eek:kay:


La proprietari trebuie vorbit clar (sa inteleaga oricine) pentru a se aproba constructia:

• renovarea va duce la facturi mai mici la intretinere
•aspectul imbunatatit al blocurilor ar duce la un mediu mai placut si ar creste valoarea apartamentelor!!!

Ar trebui insa redus impactul financiar al proprietarilorpentruca altfel nu contribuie nimeni;

Deasemenea. Onsider ca ar trebui niste cerinye contractuale clare dupa aceea:

nici o modoficare de fatada nu va mai fi autorizata;
•aparatele de a/c trebuiesc montate dupa posibilitati pe fatada din spate

•ar trebui stansi bani din timp pentruun fondde renovari minore o data la 10 ani
•ar trebui administratia imobilului sa fie asigurata profesionist.

Mai revin cu detalii diseara cand ajung acasa.
De acei bani s-ar putea face si o fatada falsa sub care sa se ascunda aparatele de aer conditionat (chiar si pe fata principala- au fost postate pe aici poze)

Totusi mai apare o problema destul de mare. Locurile de parcare.
Noi vrem sa vindem niste penthousuri in centrul Bucurestiului pe niste bani probabil foarte multi (cateva sute de mii) dar un client din segmentul tintit de noi nu cred ca ar arunca atatia bani si sa stea juma de ora sa caute loc de parcare pe stradute, asa ca o solutie care imi vine in minte acum ar fi vanzarea penthousului "la pachet" cu un loc de parcare, macar in cea mai apropiata parcare subterana, sau daca nu unul concesionat in zona blocului,

Apropo odata cu renovarea blocului +constructia acestor penthousuri ar trebui organizata si parcarea rezidentilor astfel incat sa nu se mai amestece parcarile rezidentilor din acel bloc/ zona cu cei care parcheaza acolo pentru servici sau alte scopuri.
 

·
Registered
Joined
·
11,473 Posts
In legatura cu parcarea, in zona centrala se preconizeaza deja cateva parcari subterane, unde se pot asigura locuri.

Parcarile de rezidenti pot if complementare cu cele din timpul zilei. Noaptea de exemplu poti parca in centru oriunde, semn ca rezidentii au locuri de parcare seara, dar in timpul zilei e crima.

Sunt de acord ca trebuie un sistem mai bun de management al parcarilor, desi care este el habar n-am.
 

·
Moderator
Joined
·
3,646 Posts
Discussion Starter · #20 · (Edited)
In legatura cu parcarea, in zona centrala se preconizeaza deja cateva parcari subterane, unde se pot asigura locuri.
Exact , acolo ar putea fi cumparate niste locuri care sa fie vandute impreuna cu viitoarele penthousuri.

Parcarile de rezidenti pot if complementare cu cele din timpul zilei. Noaptea de exemplu poti parca in centru oriunde, semn ca rezidentii au locuri de parcare seara, dar in timpul zilei e crima.

Sunt de acord ca trebuie un sistem mai bun de management al parcarilor, desi care este el habar n-am.
Un exemplu in acest sens, ne intoarcem la o discutie mai veche pe care nu am mai apucat sa o terminam.
Locurile de parcare din tot orasul , dar in special ( si pentru inceput) din centru ar trebui manageriate ceva de genul: Toti locuitorii ce detin masina si vor sa parcheze sa plateasca un abonament lunar/anual (nu ar trebui sa existe absolut niciun loc de parcare in centru pe care sa-ti lasi masina 1 saptamana gratis). Pe baza acelui abonament sa-si poata parca masina oriunde pe locurile de parcare din zona respectiva (un sticker de genul rovinietei in geam), pentru ceilalti care vor sa parcheze sa plateasca parcarea la ora sau zi, cu exceptia serii ( sa zicem dupa 8 pana la 7 dimineata) si in weekend cand poti sa parchezi gratis, dar pe locurile marcate nu pe trotuar, pe colt , pe trecerea de pietoni. Toate aceste parcari sa fie atent verificate de politisti comunitari ,astfel sa se scape si de tiganii care-ti cer bani pentru parcare, si cu amenzi si blocarea rotii sau in cazul in care blocheaza traficul -ridicarea.
Ca exemplu: Vreau sa vin la un prieten seara, las masina acolo , dar la ora 7 dimineata o mut, astfel nu tin ocupat un loc de parcare, cei care vin la servici si sunt dispusi sa plateasca 3,4,5 RON pe ora sa aiba mai multe sanse sa gaseasca un loc.
Ar disparea rablele care tin cu anii locuile ocupate.
S-ar creea un flux mai amplu de "parchez -plec din parcare", nu si-ar mai permite toti sa tina ocupat foarte mult un loc pentru ca i-ar costa prea mult, in felul asta poate multi s-ar gandi ca ar o varianta sa ia si metroul sau taxiul, sau pe'josu' ; s-ar fluidiza mult. Mai am si alte idei dar discutam maine.
 
1 - 20 of 1590 Posts
Top