SkyscraperCity Forum banner

Ikea Theodor Pallady

33343 Views 101 Replies 30 Participants Last post by  zzuF
S-a obtinut autorizatia de construire si avand in vedere ca este un proiect mare, merita un thread separat:

http://www.capital.ro/ikea-a-obtinu...u-cel-de-al-doilea-magazin-din-bucuresti.html

De pe zf : Magazinul va fi construit pe piloni, va avea o suprafaţă de aproximativ 37.000 de metri pătraţi, adică cu aproape 50% mai mult decât unitatea din Băneasa, care o suprafaţă de circa 25.000 de metri pătraţi, conform celor mai recente date. Investiţia pentru teren şi pentru construcţie se ridică la 80 de milioane de euro.
  • Like
Reactions: 5
1 - 20 of 102 Posts
Eu unul zic ca da - lucrarile vor avea o anvergura destul de mare si va schimba zona.
La extrem avand in vedere ca s-au anuntat si alte investitii in zona (Kika, Leroy Merlin parca) le-as grupa pe toate intr-un thread sub un nume de genul "noul pol DIY din Pallady" sau ceva de gen. Dar Ikea de sine statatoare nu stiu daca chiar merita un thread si create altele cand apar si celelalte lucrari.
Corect - ar fi bine ca un moderator sa schimbe denumirea thread-ului. Cred ca o sa fie o nebunie in weekend cand o sa fie toate gata - si asa zona e aglomerata suficient cu Auchan/Metro/Jumbo :)
Zona este aglomerata fiindca accesul se face in cea mai mare parte pe un singur bulevard, si in cea mai mare parte cu masina, chiar daca exista tramvaie si linie de metrou.
Problema ce se poate si ar trebui rezolvata rapid este accesul catre centrul comercial, deoarece facutul stanga pe un semafor de 30 de secunde nu e ceva acceptabil (la fel ca si in zona corespondenta din Militari de altfel)

https://goo.gl/maps/JbAiLP2Csj82
  • Like
Reactions: 1
Zona este aglomerata fiindca accesul se face in cea mai mare parte pe un singur bulevard, si in cea mai mare parte cu masina, chiar daca exista tramvaie si linie de metrou.
Problema ce se poate si ar trebui rezolvata rapid este accesul catre centrul comercial, deoarece facutul stanga pe un semafor de 30 de secunde nu e ceva acceptabil (la fel ca si in zona corespondenta din Militari de altfel)

Traficul cred ca se poate rezolva acolo cu un giratoriu care sa aibe si benzi speciale de mers inainte spre extremitati - sigur trebuie sa fie ceva de acest gen solicitat de catre autoritati in autorizatie.
Cred ca tre sa fie cladirea aia imaginata a Ikea din poza mai mare decat e acolo, se zice ca o sa fie cel mai mare Ikea din zona asta:)

Da, și acolo nu se vor putea face pasaje ca pe DN1, deoarece sub bulevard e linia de metrou
Si chiar daca s-ar putea, nu vad de ce ai vrea astfel de monstruozitati acolo. Giratoriul de la intrarea in Catelu / A2 ce are?
in cea mai mare parte cu masina, chiar daca exista tramvaie si linie de metrou
poate, doar poate, problema asta nu tine doar de rezolvari ingineresti.
Desi pe cei care se duc sa-si cumpere mobila sau sa isi faca aprovizionarea saptamanala ii putem intelege, evident.

Avand in vedere ca aici se termina tramvai si metrou, dar si autostrada, ar fi necesar un park&ride.
Da, un park and ride dar sa se ocupe musai baietii destoinici din Pantelimon, ati vazut ce bijuterie e acolo :nuts:
  • Like
Reactions: 2
Ma gandesc serios ca ar trebui realizate P&R private. Zau. Privatul construieste, privatul intretine, privatul pune pretul in functie de cerere. Exact ca parcarea de la Universitate.

Ganditi-va doar ce necesar avem: intrarea de pe A1 / A2 / mai noi A3, intrarea din Berceni, Pantelimon, Baneasa, Colentina, etc. Uitati-va doar cat dureaza constructia celui din Straulesti ca nu se mai termina. De Pantelimon si Aerogarii sa nu mai vorbim.
Fara aplicarea legilor pentru parcarea ilegala, e un business falimentar. Eu cred ca avem nevoie de zone de dezvoltare PPP, unde administrarea si planificarea zonei sa fie o corporatie de dezvoltare. Intr-un mod similar s-a dezvoltat Canary Wharf din Londra. In Bucuresti ar fi zona de birouri Pipera administrata de o asociatie formata si finantata de cei din zona.
  • Like
O sa aibe Salajan si Titan unde sa se hraneasca, la chiftele eftine si suc gratis.
Aseara,pe un post tv,printre altele,discutia era despre forta locurilor de munca,spuneau ca cei de la Bog'Art au angajat vietnamiezi pentru noul proiect de la Ikea si aratau niste imagini de pe santier,cu forarile.Daca gasesc stirea am s-o postez,desigur.
Si chiar daca s-ar putea, nu vad de ce ai vrea astfel de monstruozitati acolo. Giratoriul de la intrarea in Catelu / A2 ce are?
Astfel de "monstruozitati" fac sa poti sa circuli cu 70 spre Otopeni (chiar 100 daca esti cocalar), nu cu maxim 40, cu cat s-ar circula realist daca n-ar exista. Solutia optima sunt pasaje + giratorii dedesubt, ca la IKEA, aeroport, etc.

O sa aibe Salajan si Titan unde sa se hraneasca, la chiftele eftine si suc gratis.
Avem deja, mersi de grije.
Nu sunt de acord, oricum se circula cu 70 (si cu 100, stai linisit) pe Pallady. Traficul care iti intra cu 130 de pe A2 trebuie calmat nu incurajat.

Mai lasati pasajele astea ca s-a dat peste cap cu totul orasul asta. Acolo trebuie facut un P&R sanatos cu legatura directa cu metroul pentru navetistii din est.

Pasaje trebuiesc facute pe centura (nu perpendicular pe ea) si pe sensul inelelor interioare.

Faci pasaj la Saligny ca sa te blochezi in dopul de la 1 Decembrie, Grigorescu sau in final Dristor?

Cat despre DN1, bine ca exista pasajele, dar cu tot cu ele am facut 50 de minute intre Aeroport si Presei cu 783. Poti sa faci pasaje cate vrei, dovada ca se tot inainteaza cu ele spre Arcul de Triumf. La ce bun? Muti cozile dintr-o parte in cealalta. O sa ajungem cu pasaje pana la Universitate. A venit timpul sa cascam ochii la vest si sa facem un transport public decent spre Otopeni, daca vorbim despre DN1: metroul care sa culeaga navetistii din comunele/oraselele din nordul Ilfovului.
See less See more
  • Like
Nu sunt de acord, oricum se circula cu 70 (si cu 100, stai linisit) pe Pallady. Traficul care iti intra cu 130 de pe A2 trebuie calmat nu incurajat.

Mai lasati pasajele astea ca s-a dat peste cap cu totul orasul asta. Acolo trebuie facut un P&R sanatos cu legatura directa cu metroul pentru navetistii din est.

Pasaje trebuiesc facute pe centura (nu perpendicular pe ea) si pe sensul inelelor interioare.

Faci pasaj la Saligny ca sa te blochezi in dopul de la 1 Decembrie, Grigorescu sau in final Dristor?

Cat despre DN1, bine ca exista pasajele, dar cu tot cu ele am facut 50 de minute intre Aeroport si Presei cu 783. Poti sa faci pasaje cate vrei, dovada ca se tot inainteaza cu ele spre Arcul de Triumf. La ce bun? Muti cozile dintr-o parte in cealalta. O sa ajungem cu pasaje pana la Universitate. A venit timpul sa cascam ochii la vest si sa facem un transport public decent spre Otopeni, daca vorbim despre DN1: metroul care sa culeaga navetistii din comunele/oraselele din nordul Ilfovului.
Pasajele rutiere ar trebui sa mearga impreuna cu solutiile pentru transport in comun, nu in loc de, perfect de acord. In cazul DN1, ideea nu e ca muti tot traficul dinspre Otopeni la Piata Presei, ci il triezi mai usor. Aia care au nevoie sa mearga inainte, merg inainte mult mai lejer. Aia care au nevoie in alte zone, nu intra in/pe pasaj, ci o iau pe langa, spre exemplu la Baneasa, unde multi nu intra in pasaj, ci fac stanga spre Aviatiei, sau la Piata Presei, unde aia care nu au treaba spre centru, nu intra in pasaj.
De acord si cu pasaje de-a lungul centurii Bucuresti, ca la Oradea de exemplu. DNCB e o strutocamila si din cauza faptului ca e fix langa c.f. si este foarte incomod sa faci orice upgrade pe acolo.
Legat de inelele interioare, cred ca cea mai mare nevoie de pasaj ar fi la Dristor-Baba Novac. Dar nu se poate pentru ca metrou...
Also, sunt de mega-super-acord cu Park&Ride la intrarile in oras, macar cele cu metrou: Straulesti (aproape gata daca stiu eu bine, sa vedem si cat de dispus o sa fie rumanu' sa isi miste curul in afara masinii), Anghel Saligny musai, Berceni, si poate si Preciziei, desi acolo trebuie legatura mult mai buna cu I.Maniu-A2.
See less See more
  • Like
1 - 20 of 102 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.