Skyscraper City Forum banner
1 - 5 of 5 Posts

·
Just another user
Joined
·
4,936 Posts
Discussion Starter · #1 ·
http://www.parool.nl/nieuws/2006/JUN/01/eco1.html

AMSTERDAM - Het Projectbureau Zuidas wil meefinancieren aan de aanleg van een extra passagiersterminal voor Schiphol of de KLM aan de Zuidas in Amsterdam.


Op het filiaal kunnen luchtreizigers inchecken voor hun vlucht en alvast hun bagage inleveren. Vervolgens kunnen de toeristen en zakenlieden in de Zuidas nog even winkelen.

''Dan hoeven ze minder te slepen met hun bagage,'' zegt Douglas Grobbe, bij ABN Amro actief als projectleider Zuidas. ''Het idee is ingebracht in onze gesprekken met de toekomstige financiers van de bouw van de Zuidas.''

''Het projectbureau heeft het idee alvast in de week gelegd. Je moet nu nadenken over hoe je de mobiliteit over vijf tot tien jaar wil hebben georganiseerd,'' aldus Grobbe.

ABN Amro is een van de vijf partijen die mogelijk als aandeelhouder van het Zuidas-project optreden.

Grobbe: ''De Zuidas wordt compleet nieuw aangelegd. Dan kun je dit soort zaken groot aanpakken.''

ABN Amro wil via het consortium dat de Zuiderzeelijn wil aanleggen ook investeren in een nieuwe spoorlijn die Amsterdam ontsluit naar noord-Duitsland.

''De Zuiderzeelijn lijkt een afgeschoten project. Toch geloven wij dat Amsterdam geen eindpunt mag zijn van de hogesnelheidslijn uit België. De stad moet worden doorverbonden naar Lelystad, Groningen, Hamburg en Berlijn.''

ABN Amro doet als medefinancier ook mee aan een consortium dat de Zuiderzeelijn had willen aanleggen, onder andere samen met Siemens. Grobbe: ''Wij blijven voorstander van die lijn. Het is jammer dat het plan lijkt te sneuvelen. Je moet bij dit soort projecten over de regeerperiode heenkijken.''

Ook hier zal de bank niet zelf de exploitatie willen doen. ''Wij zijn eenvoudige bankiers, wij handelen in geld. Anderen hebben meer verstand van vervoer. Maar laten we op zijn minst beginnen met Almere te ontsluiten. Het verkeer rond Amsterdam loopt volkomen vast. ''
 

·
arnhmember
Joined
·
1,490 Posts
Doet me denken aan het kopen van entreebewijzen voor de Efteling bij de Appie Heijn om de hoek.

Maar: goed idee. Nog niet overdreven veel te winkelen daar, maar als het ergens levendig moet worden is het daar wel. Ze slaan die ondernemers gewoon die plinten in, als het echt moet.
 

·
Administrator
Joined
·
30,140 Posts
In Hong Kong leek het inderdaad grappig te werken, dus waarom zou dat hier niet kunnen. Nou weet ik eerlijk gezegd niet of je op de Zuidas nou zo veel lolliger kunt winkelen dan op Schiphol (op dit moment nog niet in ieder geval) en of die afstand van een paar minuten nou zo'n probleem is om je koffer mee te moeten nemen. Op dit moment zouden zulke incheckbalies meer zin hebben op de centraal stations van Nederland.
 

·
Banned
Joined
·
6,813 Posts
Ik vind het een geweldig idee. Dit is dan ook weer een extra stimulans om van de Zuid-As een levendig gebied te maken waar veel te doen is. Je wilt die toeristen immers niet teleurstellen.
 
1 - 5 of 5 Posts
Top