Skyscraper City Forum banner
1 - 20 of 158 Posts

·
Registered
Joined
·
1,841 Posts
ja volim u svakoj sobi imati drugi stil :D. Onako rustikalni tavan, gdje prevladava drvo, sa puno trske, onih đinđi kojekakvih što vise, više plemenski, africki. I onda se zavalim u fotelju koja ima centralnu poziciju..Isto nije lose imati ni kameni šank..Uglavno drvo me opušta, zvučnici obavezno drveni. Niski stol. I da drvo treba biti što tamnije, ne onako samo seljački prelakirano. Kombinacija tamnog i svijetlog. Ne smije biti klaustrofobično. Mora biti zraka i puno svjetla.

Druga soba, onako radna, gdje se crtaju nacrti, možda čak i nekakav atelje. Tu mi prevladava minimalizam. Ali opet nije poanta da bude sve šablonski kao da je dizajner radio, to onda nema dušu. Treba radni stol biti pozicioniran da mi svjetlo pada s desne strane, a dobro je imati i jedan stol okomito na veliki prozorski otvor, na koji gledam u obližnje drvo, koje me opet opušta.
Kad sam u zgradi, onda volim imati balkon ispod kojeg je velika krošnja s koje si berem višnje. To me isto opušta.

U mladenačkoj sobi (jebačkoj), volim tople crvene kombinacije. Trula višnja koja potiče na seks, u kombinaciji sa crnom. Znači Milanov dres. Kako to u praksi izgleda? Pa srni stol, sa crvenim velikim kaučem (obavezno klik-klak-klak) koji je jako širok i ima prostora da trioje ljudi spava.

Kuhinju volim imati u art-deco stilu. A u hodnicima nije loše imati zidove ukrašene lovačkim jelenovim glavama i puškama.

Ne bojim se također ni eksperimentirati, zašto bi se užasavao kičeraja, on je čak nekad i potreban, da malo razbije monotoniju i hladnoću "stilskog" uređenja.
Npr. umjesto skupih lustera, ja stavim one kineske lampione papirnate (obavezno narančaste boje) jer mi prave pozitivan film.

Slike su obavezno apstraktne (ali kvalitetne) pošto realizam svako može naslikati, pogotovo onu djecu što plaču koje imaš na autopiji za 50kn

I da zaboravio sam tepihe. Na tavanu jednobojni bijeli onako kuštravi, pomalo razbacani po brodskom podu, koji obavezno treba malo škripit kad se hoda..Elastičnost se traži.
U mladenačkoj sobi tepih crveni sa tu i tamo nekim štraftama crnim, plavim, ljubičastim.
Ne smijem si dopustit previd, da nema ogledala u svakoj sobi, barem malo, jer se volim gledati, posebno kad sviram..
 
1 - 20 of 158 Posts
Top