SkyscraperCity banner

2121 - 2140 of 2166 Posts

·
Moderator
Joined
·
49,855 Posts
^^ blijkt maar weer dat de wegenbruggen veel 'goedkoper' waren in kwaliteit dan dat de spoorbruggen dat waren, waarbij de blikken van de bouwers halverwege de 19e eeuw veel groter bleken, de treinen die toen reden waren ook niet bepaald licht meer vergeleken met nu. Dat bleek heel anders met (vracht-)autoverkeer.
Ik denk dat door de beperkte technieken men in die tijd de bruggen zeer ruim ontworpen heeft. En treinen zijn volgens mij sinds de 19e eeuw niet extreem veel zwaarder geworden.

Dit in tegenstelling tot de jaren 50-60, men kon nauwkeuriger de bruggen berekenen, maar het nadeel was dat ze te weinig marge hadden. Ik heb van Duitsland verhalen gelezen dat bruggen tot in de jaren '70 met een statisch model uit 1953 ontworpen zijn, terwijl in 1965 de aslast al is verhoogd. Dat verklaart wellicht ook waarom zoveel bruggen van voor 1975 nu al gesloopt worden.

Daar komt bij dat Duitse bruggen kennelijk minder betondekking hebben, in combinatie met strooizout krijg je dan eerder aantasting van de wapening. Het werd overigens in de jaren '80 al geconstateerd dat de bruggen veel sneller achteruit gingen dan verwacht. Nu is men op een punt aanbeland dat vrijwel het complete areaal van voor ~1975 rijp voor de sloop is.
 

·
Registered
Joined
·
1,284 Posts
^^ Hoho, smokkel je niet een beetje? Het zijn twee afzonderlijke wegen die over een lengte van 10 km naast elkaar liggen.
Beetje uitgezoomd
Maar het blijft indrukwekkend infra-geweld.
aanvulling: Zo te zien aan tolpleinen verderop is de onderste weg op het plaatje een tolweg en de bovenste niet.
 

·
We exist
Joined
·
1,904 Posts
Wauw, waar zijn ze vanuitgegaan met dat ontwerp? Alle passagiers voor de drukste dag op de luchthaven maar gewoon geteld, zonder rekening te houden met het feit dat velen alleen daar overstappen of de metro pakken en dat er nog een stad van een paar miljoen inwoners ernaast wordt gebouwd? Dit zijn 28 rijstroken, genoeg voor 560.000mvt per dag!*

*ter vergelijking, de ambitie voor de nieuwe luchthaven van Istanboel is maximaal 200 miljoen reizigers per jaar (nu nog slechts 70 miljoen, Schiphol heeft er ietsje meer), waarbij 600.000 reizigers per dag komen op drukke dagen. Echter, zelfs al komen lang niet alle rijstroken bij de luchthaven uit, het reizigersaantal lijkt me voorlopig weinig realistisch en als de luchthaven zo groot wordt verwacht ik bij lange na niet dat al die passagiers in Istanboel zelf moeten zijn. Houd er ook rekening mee dat slechts aan één kant van deze spaghetti een grote stad ligt, aan de andere kant liggen alleen kleinere stadjes en daarnaartoe ligt al een oude snelweg.

Natuurlijk is veel verkeer te verwachten maar dit lijkt het werk van een megalomane dictator :bash:
 

·
Registered
Joined
·
1,193 Posts
Het is in een aantal landen een tendens om megalomane snelwegen aan te leggen, zie ook enkele Arabische landen met nieuwe wegen met meer stroken dan dat er auto's tegelijkertijd op te fotograferen zijn. De verbinding naar het vliegveld heeft vooral die voorkeur, ik vermoed mede om een grandeur van welvaart uit te stralen voor toeristen.
 

·
Registered
Joined
·
6,112 Posts
Zal voor de toerist dan wel een raar gezicht zijn om over zo'n extreem brede snelweg te rijden met nauwelijks verkeer:lol: Voordeel is natuurlijk wel dat je lekker snel bij de stad bent, als er tenminste geen andere wegen in de route zitten die wel altijd vast staan
 

·
Moderator
Joined
·
49,855 Posts
Het is wel tendens over zowat de hele wereld dat de wegen naar internationale luchthavens de beste van het land zijn. Zelfs in Afrika is dat zo.

In dit geval van Istanbul betreft het een autosnelweg met 2x4 rijstroken en een expressweg met 2x3 rijstroken, met ter plaatse een beetje uit de hand gelopen parallelstructuur.
 

·
Registered
Joined
·
1,193 Posts
Dat kan je ook prima op een klassieke 2x2 snelweg... en waarvoor zou je ooit tanks die kant op verplaatsen als daar enkel twee NAVO-bondgenoten zitten?
 

·
Registered
Joined
·
1,193 Posts
Ook wel bijzonder hoe een deel van die snelweg eindigd bij een dorpje iets verderop.
Dat lijkt wellicht zo, maar het is gewoon een bestaande lokale weg die in een klaverblad is aangesloten op de D020 en met een half klaverblad op de weg naar het vliegveld.De D020 loopt gewoon door, ook te zien linksonder in jouw link.
 

·
Registered
Joined
·
4,750 Posts

·
Registered
Joined
·
1,124 Posts
^^ De spoorlijn van Berlijn naar Dresden wordt momenteel al opgewaardeerd. Alle overwegen worden ongelijkvloers gemaakt, er komt ERTMS en de snelheid gaat naar 200 km/u.

Tussen Dresden en Praag kan dat niet doordat het traject zo langs de rivier slingert. De snelheid is daar nu iets van 120 km/u, geloof ik.

De nieuwe spoorlijn wordt voor personen- en goederentreinen, 250 km/u, en met een basistunnel onder het Ertsgebergte door.
 

·
Moderator
Joined
·
49,855 Posts
Marodeutschland

Ondertussen bij de buren: Fast die Hälfte aller Bahnbrücken in NRW ist marode

Quotes:

Die Eisenbahnbrücken in NRW sind in einem immer schlechteren Zustand. Fast 46 % aller knapp 4400 Bahnbrücken an Rhein und Ruhr müssen dringend instandgesetzt werden. 248 Brücken gelten sogar als abrissreif.

Die Hälfte der Brücken sind älter als 80 Jahre. Das Durchschnittsalter liegt bei 86 Jahren. Die älteste noch betriebene Eisenbahnbrücke liegt in Wuppertal-Vohwinkel. Sie ist 181 Jahre alt​

Verder de gebruikelijke beweringen dat Bayern bevoordeeld wordt door het federale ministerie omdat zij minder slechte bruggen hebben. Dat komt overigens grotendeels omdat Bayern niet massaal bezuinigd heeft op personeel die al die procedures en aanbestedingen moeten voorbereiden. Andere staten hebben dit wel gedaan waardoor ze structureel geld niet konden inzetten omdat er geen projecten bouwrijp waren. Het verschil Bayern vs. Baden-Württemberg is altijd groot geweest in die zin. Maar ook andere staten.

Die mismatch tussen geld en bouwrijpe projecten is een breed probleem in de Duitse infrasector. Men heeft geen infrastructuurfonds dus niet gebruikte financiering voor projecten vervalt gewoon (leuk voor de aflossing van de staatsschuld).
 

·
Moderator
Joined
·
49,855 Posts
De situatie in Nederland zijn incidenten, waarbij de media het nog meer opblaast dan werkelijk het probleem is, zoals in jouw link te zien is. Het gaat om uitgesteld onderhoud, dat is niet hetzelfde als 'grootschalig achterstallig onderhoud', want dat is er bijna niet in Nederland. Die nuance snapt een journalist niet (of dat komt hem niet goed uit, want clickbait). De reactie van de minister op die berichtgeving is hier te lezen.

Uitgesteld onderhoud betreft onderhoud dat uitgesteld kan worden omdat een kunstwerk langer dan verwacht voldoet aan de normen. Omdat dit op vrij grote schaal het geval blijkt, neemt de voorraad uitgesteld onderhoud ook toe. Dit betekent dat financiering efficiënter ingezet kan worden, omdat het onzinnig is om kunstwerken te slopen als die nog 20 jaar mee zouden kunnen. Van belang is hier vooral het feit dat beton langer uithardt dan de 28 dagen waarmee gerekend wordt, en betonnen kunstwerken dus feitelijk sterker zijn dan waarmee gerekend wordt.

In Duitsland is bijna alles van voor 1975 rijp voor de sloop. Op grote schaal worden in Duitsland bruggen gesloopt voor uitsluitend de reden: slechte conditie. Niet voor verbredingen of aanpassingen. Hele knooppunten moeten vervangen worden, dalviaducten worden op steeds grotere schaal vervangen, rivierbruggen over de Rijn verkeren vrijwel allemaal in zeer zorgelijke conditie. Enorm veel bruggen zijn niet meer volledig beschikbaar (qua gewicht of rijstroken). Zo erg is het in Nederland bij lange na niet.
 

·
Registered
Joined
·
1,193 Posts
Inderdaad, en een betere graadmeter voor de gesteldheid is de frequentie van noodgrepen omdat het kunstwerk het al niet meer aan kan voordat die vervangen wordt. Dat komt bij ons nauwelijks voor, de Merwedebrug was een voorbeeld en ook de St Sebastiaansbrug in Delft, maar beiden zijn met kust en vliegwerk toch weer min of meer bruikbaar geworden vooruitlopend op vervanging. Het gaat dan ook meestal om een kleine overschrijding van de norm, terwijl er in Duitsland vaak genoeg kunstwerken in z'n geheel niks meer waard zijn.
 

·
Moderator
Joined
·
49,855 Posts
Brunei

In Brunei is vandaag de 26,2 kilometer lange Temburong Bridge opengesteld voor het verkeer. De brug overspant de Brunei Bay en moerassen.

De brug is nu voor de officiële inauguratie geopend vanwege het coronavirus, men hoeft dan niet via Maleisië te reizen. De brug is al vrijwel volledig gereed, men moet alleen nog een aantal kleine technische zaken afronden, daarom is de brug nu alleen van 6-22h open.

De verkeerssituatie in Brunei is complex. Brunei bestaat uit twee delen, gescheiden door de Brunei Bay. Maar verkeer in Maleisië moet ook door Brunei rijden, tot nu toe zelfs door beide delen, waardoor er 4 keer een grensovergang overgestoken moest worden. Met deze brug wordt dat gereduceerd tot 2 voor verkeer in Maleisië en 0 voor verkeer binnen Brunei. Er is namelijk geen praktische bypass van Brunei voor verkeer binnen Maleisië. Er zijn alleen een aantal zandwegen door de jungle.

 

·
Moderator
Joined
·
49,855 Posts
Duitsland

Er zijn vandaag enorme files ontstaan aan de Duits-Poolse grens vanwege strikte grenscontroles door Polen vanwege het coronavirus.

* 15 kilometer op de A11
* 50 kilometer op de A12
* 30 kilometer op de A15
* 50 kilometer op de A4

De wachttijd op de A4 werd genoemd als meer dan 18 uur.


Foto's: MDR
 
2121 - 2140 of 2166 Posts
Top