SkyscraperCity banner

2141 - 2160 of 2166 Posts
Y

·
Guest
Joined
·
0 Posts
Er zijn vandaag enorme files ontstaan aan de Duits-Poolse grens vanwege strikte grenscontroles door Polen vanwege het coronavirus.

* 15 kilometer op de A11
* 50 kilometer op de A12
* 30 kilometer op de A15
* 50 kilometer op de A4

De wachttijd op de A4 werd genoemd als meer dan 18 uur.


Foto's: MDR
Voorproefje van een harde Brexit?
 

·
Registered
Joined
·
33,151 Posts
^^ :nuts:
 

·
Moderator
Joined
·
49,855 Posts
Hongarije en Slowakije hebben hetzelfde beleid. Er staat nu al 2 dagen een megafile voor grensovergangen naar die landen.

Je zou denken dat dit niet vol te houden is. Alleen al voor de levering van goederen, er staan nu vele duizenden vrachtauto's langdurig stil, bedrijven gaan dat wel snel merken. Dat is ook nadelig voor de samenleving in die landen die nu de boel afsluiten.

Vanochtend werd de afsluiting van de Hongaarse grens zo erg dat Bratislava helemaal vol kwam te staan met vrachtwagens. Ze zijn dat nu aan het bufferen aan de Tsjechische grens en op de snelweg ten noorden van de stad.

Het zijn bijzondere tijden...
 

·
Moderator
Joined
·
49,855 Posts
Er staan ongekende files voor de grenzen van Polen en Hongarije. Er komt vrijwel niks meer doorheen.

In Duitsland:
* 50 kilometer op de A11
* 65 kilometer op de A12 en zelfs de A10 Berliner Ring
* 50 kilometer op de A15
* 60 kilometer op de A4 (vanochtend zelfs meer dan 70 kilometer)

In Oostenrijk;
* 60 kilometer op de A4, de file begint al nabij Wenen

De Baltische Staten zijn nu afgesloten van Europa over land, dus er worden veerboten van andere routes gehaald om ingezet te worden op Sassnitz - Paldiski en Sassnitz - Riga, om burgers terug te halen en een deel van het vrachtverkeer de Poolse bottleneck te laten bypassen.

Het probleem van deze enorme opstoppingen is dat er geen voorzieningen zijn. Geen eten, geen toiletten, geen overnachting voor automobilisten. Het Duitse Rode Kruis kan het niet aan en het Duitse leger wordt nu ingezet.

Er zal internationaal ongetwijfeld grote druk op Polen en Hongarije worden uitgeoefend om de grenscontroles te verlichten.
 

·
Registered
Joined
·
1,742 Posts
^^ Dat is echt een fikse klap geweest als je kijkt hoe ver het brugdeel nog gekomen is, helaas is de machinist om het leven gekomen.
 

·
Registered
Joined
·
975 Posts
Wederom een brug ingestort in Italië.

 

·
Moderator
Joined
·
49,855 Posts
Vandaag is in Noorwegen het tweede deel van het megaproject Ryfast in Stavanger geopend. Dit betreffen de Eiganestunnel (3.700 meter, E39) en de Hundvågtunnel (5.600 meter, Rv. 13). Al eerder opende de Ryfylketunnel (14.400 meter, Rv. 13). Hiermee is de complete oeververbinding bij Stavanger gereed. De bouw heeft in totaal 8 jaar geduurd en omvatte meer dan 50 kilometer tunnelbuis. Het wordt genoemd als het grootste wegenproject van Noorwegen van de afgelopen jaren.

De Eiganestunnel verwerkt noord-zuidverkeer door Stavanger. Deze is met 2x2 rijstroken uitgevoerd en afgaande op videobeelden heeft deze tunnel de status van autoweg. De Hundvågtunnel is het eerste deel van de oeververbinding tussen Stavanger en Tau, dit is een onderzeetunnel die op het eiland Hundvåg kortstondig bovengronds komt, voordat men de 14,4 kilometer lange Ryfylketunnel in gaat naar Tau.De ondergrondse verknoping van de E39 en Rv. 13:

 

·
Registered
Joined
·
1,742 Posts
'Luchthaven Berlijn kan na jaren vertraging eindelijk open'

De nieuwe luchthaven Berlijn Brandenburg heeft een belangrijke horde genomen om eind oktober open te kunnen. Duitse media melden dat de autoriteiten de benodigde veiligheidsvergunningen hebben afgegeven om de opening op 31 oktober door te laten gaan.

Het vliegveld, dat de luchthavens Berlijn Tempelhof, Tegel en Schönefeld moet vervangen, had eigenlijk negen jaar geleden al open moeten gaan. Door mismanagement en technische problemen is dat meerdere keren uitgesteld. Er waren vooral zorgen over de brandveiligheid. Het uitstel heeft miljarden euro's extra gekost.

Nu de Duitse autoriteiten ervan overtuigd zijn dat aan de belangrijkste veiligheidseisen is voldaan, kan de luchthaven later dit jaar eindelijk passagiers ontvangen. Het is de bedoeling dat vrijwilligers in juni en juli eerst alle processen in de terminal gaan testen, van inchecken aan de balie tot instappen in het vliegtuig.

Link
 

·
Registered
Joined
·
1,742 Posts
Ah iemand heeft ook lopen surfen op 9gag. ;)
Taxi kan je makkelijk afzetten bij je balkon.
Naar wat ik heb begrepen zijn de appartementen illegaal gebouwd waardoor de overheid er schijt aan heeft om het er zo dicht langs te bouwen.
 

·
Moderator
Joined
·
49,855 Posts
Niet van 9gag, ik heb één foto gekregen via WhatsApp en heb toen via Google image search meer foto's gevonden.

Cairo oogt als een compleet onleefbare stad. Veel te dichtbebouwd, op veel plekken zijn de straten niet eens breed genoeg voor zulke viaducten. Veel straten ogen daar meer als stegen op Google Earth. Geen groen, geen bruikbare stoepen, weinig zonlicht, non-stop getoeter. Een dystopische omgeving.
 

·
Gay love is love too
Joined
·
9,954 Posts
Als ik hier in Bangkok een zijstraat zonder bescherming tegen de zon in moet, dan zakt de moed me in de schoenen.

Vandaag in de weer-app:

Temperatuur: 38 graden
Gevoelstemperatuur: 47 graden

Flikker op met je zonlicht. 🤣
 

·
Moderator
Joined
·
49,855 Posts
In Suriname is vandaag officieel de 'Desiré Delano Bouterse Highway' geopend, een 10 kilometer lange "autosnelweg" nabij de Zanderij.

 
2141 - 2160 of 2166 Posts
Top