SkyscraperCity Forum banner
1 - 20 of 369 Posts

· Banned
Joined
·
1,514 Posts
Deschid acest topic pentru a inchega un fel de dialog intre noi userii "celebrului" forum de constructii SkyscraperCity si Ministerul Transportului.

Rugamintea este sa formulam pe rand intrebari aici, iar cand se strang un numar rezonabil, doinam sa incerce sa ne gaseasca raspunsurile.

Propun sa notam intrebarile de genul:

Intrebarea 1: ...
(comentarii adaitionale la problema daca exista)

Intrebarea n:...

totusi as propune sa nu avem posturi separate cu comentarii incat sa iasa o harababura. deci fiecare user vine cu o intrebare si cateva comentarii/sugestii legat de ea.

As incepe eu.

Intrebarea 1
De ce a existat discrepanta dintre nivelurile de executie intre cele 4 minitronsoane in care a fost "sparta" A3 intre Centura Bucuresti si Ploiesti?
Au fost unii constructori finantati mai mult (ma refer la UMB si la italieni), in detrimentul celorlalti 2? Nu se cunostea stadiul ZERO de executie al celor 3 mari poduri in primavara cand s-a avansat termenul 15 decembrie?

Comentariu: am aprecia un raspuns sincer de genul: nu am avut finantare, in achimbul celor intortocheate cu terenul moale, pentru ca se lucreaza de 4 ani, e imposibil sa nu se stie pe ce teren se lucreaza si sa se descopere asta cu 6 luni inainte de termenul de finalizare.
ps: urmatorul post trebuie sa inceapa cu Intrebarea 2:

^^ fac un mare apel la voi, haideti sa ne abtinem cu intrebarile si comentariile pana doinam ne raspunde la toate intrebarile puse si dupa aia mai lansam un set. stiu ca va stau pe limba multe si va vine sa intrebati dar sa o facem totusi ordonat. scrieti ce aveti pe undeva sa nu uitati si intrebam mai incolo ok? altfel va iesi o harababura din care nu se mai intelege nimic!
 

· Registered
Joined
·
1,225 Posts
Nr.3
Dupa cum a-ti putut observa, multi dintre noi sunt surprinsi de prezenta dvs.aici si, pe langa dorinta de a putea intra pe santiere, ar vrea sa va intrebe o multime de lucruri legate de infrastructura. Ati fi dispusa sa ne intermediati niste raspunsuri din partea Ministerului la o serie de intrebari pertinente legate strict de infrastructura (exclus politic)? Spre exemplu, eu v-as ruga sa ne spuneti ce planuri sunt pentru autostrada Timisoara-Belgrad si daca aveti o schita disponibila pentru public.
Intrebarea mea ramane valabila.
 

· Registered
Joined
·
13,524 Posts
Intrebarea nr. 4

Se are in vedere introducerea sistemului push-pull la trenurile CFR Calatori, pentru a elimina manevrele de rebrusare si a permite un management mai bun al materialului rulant?
 

· Moderator
I own a PC computer
Joined
·
34,385 Posts
Nu vreau sa fiu pesimist, dar am impresia ca thread-ul acesta va "zbura" foarte repede la Archive.
Ramane de vazut :) Deocamdata ramane aici.

O sa va rog doar ca intrebarile sa fie la obiect, tehnice, si fara politizarea subiectului :) Nu uitati totusi ca metoda oficiala de a afla diverse date este de a contacta direct ministerul (daca nu ma insel, doamna consilier a si lasat o adresa de e-mail) si ca nu are nimeni de acolo obligatia de a raspunde unor intrebari pe un forum ci doar, eventual, bunavointa :)
 

· Registered
Joined
·
1,562 Posts
Intrebarea nr.7
Ce se va intampla cu lotul 2 de pe Timisoara -Lugoj,se va desemna un castigator dintre cele 2 oferte ramase in cursa sau se va relua licitatia?Cand vom cunoaste executantul? Sunt obiectii ale C.E. fata de finantarea acestui tronson?
 

· Banned
Joined
·
1,514 Posts
Discussion Starter · #9 · (Edited)
Intrebarea nr.8
In primavara Doamna Ministru a afirmat ca s-au economisit in jur de 600mil E,bani europeni in licitatiile de pe CIV. Totusi se implineste anul de la licitatiile anterioare si nu avem nici un termen exact pentru restul tronsonului Lugoj-Deva. Exista un termen ferm la care se prevede licitarea acestei ultime portiuni? Nu a mai existat finantare bugetara (ex. bani exproprieri) pentru a sustine si acest proiect anul acesta, sau care este cauza amanarii atat de mult a proiectului? Cum vor mai putea fi cheltuiti cei 600mil E presupunand ca in curand se liciteaza si restul din Lugoj-Deva in conditiile in care dureaza 1 an pana la inceperea practica a lucrarilor, data care in cel mai bun caz ar fi Septembrie 2012?
 

· Registered
Joined
·
187 Posts
Intrebarea nr. 9/10

1. Care sunt pe termen mediu si lung, planurile MTI de dezvoltare a infrastructurii rutiere si/sau feroviare, in zona Galati - Braila si de conectare prin acesta zona cu infrastructura din Rep. Moldova si Ukraina ?
2. Se are in vedere conectarea zonei, cel putin printr-un drum expres, la unul din coridoarele din apropiere CIV sau CIX ?
 

· Registered
Joined
·
7,083 Posts
Intrebarea nr. 8

Intrebarea nr. 11:
Am observat ca in planurile MT, DN21 km 70+900-87+850 apare cu licitatie in derulare. Ati putea sa ne prezentati o foaie de parcurs cu termene cat mai realiste (finalizare licitatie, inceput constructie, sfarsit constructie) in privinta reabilitarii acestui sector de drum national european aflat intr-o stare deplorabila?
 

· Registered
Joined
·
116 Posts
Intrebarea 12

S-a afirmat in diferite ocazii ca banii europeni ramasi necheltuiti din anumite domenii de dezvoltare vor fi realocati in domenii in care acestia pot fi absorbiti.
AMPOST va beneficia de astfel de suplimentari si in caz ca acest lucru se intampla, unde se vor directiona aceste sume suplimentare?
 

· AUTOBANN.ED
Joined
·
67,416 Posts
Intrebarea nr. 9/10

1. Care sunt pe termen mediu si lung, planurile MTI de dezvoltare a infrastructurii rutiere si/sau feroviare, in zona Galati - Braila si de conectare prin acesta zona cu infrastructura din Rep. Moldova si Ukraina ?
2. Se are in vedere conectarea zonei, cel putin printr-un drum expres, la una din coridoarele din apropiere CIV sai CIX ?
Excelente intrebari!

As adauga inca o intrebare (nr 13 - sper ca fara ghinion) referitoare la situatia podului peste Dunare de la Braila: cand putem spera la demararea proiectului (fie prin finantarea de la bugetul de stat sau printr-un proiect PPP)?

Speram sa primim si raspunsuri.

As adauga doar ca am sperat multe lucruri de la Doamna Ministru atunci cand a fost numita in functie si ma bucur ca aceste sperante ne-au fost confirmate si ca putem, sper majoritatea de aici, sa apreciem sincer faptul ca cel mai bun ministru al transporturilor din Romania pana in prezent a fost si este o Doamna!

As adauga doar ca, in vederea cresterii educatiei mass-media din Romania si imbunatarii vizibilitatii proiectelor de infrastructura din Romania in randul cetatenilor, fiecare proiect in executie ar trebui sa beneficieze de imagini si rapoarte de progres pe site-uri de specialitate (CNADNR sau chiar site-uri specializate in acest sens), poate chiar parte a obligatiilor contractuale ale constructorului. E atat o dorinta a membrilor SSC Romania cat si o parere sincera ca un astfel de demers ar putea avea un impact pozitiv asupra perceptiei media si cetatenilor asupra proiectelor de infrastructura.

Va uram succes si va promitem ca va vom urmari cu interes in continuare! :)
 

· Registered
Joined
·
979 Posts
Intrebarea nr. 14
Odata cu deschiderea intregului segment Bucuresti-Ploiesti din A3, cum se va face legatura permanent cu Centura Bucurestiului (temporar am inteles, cu cele 2 giratorii) si cu Centura Ploiesti? Intrebarea vizavi de legatura cu CP ramane valabila si pentru deschiderea ”provizorie”, de la CB.

Intrebarea nr. 15
Mai exista vreo sansa ca tronsonul lipsa dintre Bors-Suplacu de Barcau si Turda-Gilau(speram cat de curand sa devina Turda-Nadaselu) sa fie licitat pana in 2014? Daca da, care ar fi un termen aproximativ?
 

· Registered
Joined
·
114 Posts
Intrebarea nr. 16

Intrebarea nr. 16
Exista un plan pentru linia de cale ferata nefinalizata Valcele - Ramnicu Valcea? Se renunta definitiv la investitie sau ea o sa fie finalizata candva? Stiu ca exista deja un contract semnat cu firma Secol.
 

· Registered
Joined
·
559 Posts
Intrebarea nr. 17

As vrea sa stiu daca se intentioneaza deschiderea unor noi aeroporturi in Romania in urmatorii 5-10 ani? Proiectele deja incepute pt. constructia aeroporturilor de la Brasov-Ghimbav si Deva-Saulesti inainteaza foarte greu. Se are in vedere constructia unui aeroport pentru zona Galati-Braila sau pentru alte municipii: Bistrita, Pitesti, Piatra Neamt sau Drobeta-Turnu Severin?

Se va mai construi al doilea aeroport international pentru Bucuresti in partea de sud a capitalei?
 

· Registered
Joined
·
29 Posts
Intrebarea nr. 18

Ce asteptari mai sunt pentru executia lucrarilor de reablitare a DN66 (pe tronsonul Rovinari - Bumbesti-Jiu)? Care sunt motivele acestor intarzieri?
Drumul este momentan un real pericol pentru participantii la trafic.
 
1 - 20 of 369 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top