SkyscraperCity banner

81 - 100 of 369 Posts

·
Registered
Joined
·
90 Posts
Intrebarea 29:
Care mai este stadiul in ceea ce priveste studiul de fezabilitate pentru viitoarea autostrada Lugoj-Calafat. Prin luna iunie se asteptau oferte, s-a ales vreun cistigator?
Deasemenea, puteti sa ne dati o estimare vizavi de demararea lucrarilor pe acest tronson al ramurii sudice a C IV, va intra cu sanse reale de realizare in proiectele MT pentru perioada 2014-2020 ?
Va multumesc anticipat.
Elaborarea Studiului de Fezabilitate pentru ramura sudica a Coridorului Pan – European nr. IV (Lugoj – Calafat) se estimeaza a se realiza la inceputul exercitiului financiar european 2014 – 2020.
 

·
Registered
Joined
·
90 Posts
Intrebarea 34:

Putinele autostrazi din Romania strabat cel mai mult zone de campie. De ce nu se planteaza arbori (si/sau arbusti) pentru formarea unor perdele forestiere? Poluare avem suficienta si cred ca ar fi eficienti atat vara ca sa mai umbreasca drumurile cat si iarna ca sa mai retina viscolele si formarea nametilor. Posibil ca in unele locuri chiar sa ajute natural la fixarea solului.

L.E. In unele zone e asa de pustiu pe camp si nu e nimic de vazut...
Ministrul László Borbély împreună cu Anca Boagiu, au semnat pe 14 iunie 2011, un protocol de colaborare între cele două instituţii în vederea înfiinţării de perdele forestiere de protecţie a drumurilor naţionale împotriva înzăpezirii. Implementarea acestui tip de proiecte este mai greoaie din cauza identificării proprietarilor terenurilor pe care ar urma să se creeze aceste perdele şi a acordurilor/exproprierilor pe care le presupune.
 

·
We are all pax.
Joined
·
2,525 Posts
Domnilor. Lista intrebarilor puse pana acum este cea de mai jos, iar pentru cele cu fontul ingrosat s-au primit deja raspunsuri pe care le gasiti in paginile anterioare. Eu zic sa luati o pauza si sa ii oferim doamnei consilier timpul pentru a formula restul raspunsurilor. Inainte sa mai adresati alte intrebari, va rog sa parcurgeti lista de mai jos.


1. De ce a existat discrepanta dintre nivelurile de executie intre cele 4 minitronsoane in care a fost ""sparta"" A3 intre Centura Bucuresti si Ploiesti?
Au fost unii constructori finantati mai mult (ma refer la UMB si la italieni), in detrimentul celorlalti 2? Nu se cunostea stadiul ZERO de executie al celor 3 mari poduri in primavara cand s-a avansat termenul 15 decembrie?

2. In viitorul exercitiu financiar 2014-2020 se are in vedere inceperea lucrarilor la Coridorul IX Ploiesti - Focsani - Albita?

3. Dupa cum a-ti putut observa, multi dintre noi sunt surprinsi de prezenta dvs.aici si, pe langa dorinta de a putea intra pe santiere, ar vrea sa va intrebe o multime de lucruri legate de infrastructura. Ati fi dispusa sa ne intermediati niste raspunsuri din partea Ministerului la o serie de intrebari pertinente legate strict de infrastructura (exclus politic)? Spre exemplu, eu v-as ruga sa ne spuneti ce planuri sunt pentru autostrada Timisoara-Belgrad si daca aveti o schita disponibila pentru public.

4. Se are in vedere introducerea sistemului push-pull la trenurile CFR Calatori, pentru a elimina manevrele de rebrusare si a permite un management mai bun al materialului rulant?

5. Care sint planurile ministerului cu privire la centura de ocolire Timisoara Sud? As prefera un raspuns mai exact contra celor evazive de pana acum.

6. Ce sume aproximative de bani isi poate permite MTI sa investeasca intr-un an (de exemplu in 2012) pentru constructia de sectoare de autostrada in afara celor de pe Coridorul IV?

7. Ce se va intampla cu lotul 2 de pe Timisoara -Lugoj,se va desemna un castigator dintre cele 2 oferte ramase in cursa sau se va relua licitatia?Cand vom cunoaste executantul? Sunt obiectii ale C.E. fata de finantarea acestui tronson?

8. In primavara Doamna Ministru a afirmat ca s-au economisit in jur de 600mil E,bani europeni in licitatiile de pe CIV. Totusi se implineste anul de la licitatiile anterioare si nu avem nici un termen exact pentru restul tronsonului Lugoj-Deva. Exista un termen ferm la care se prevede licitarea acestei ultime portiuni? Nu a mai existat finantare bugetara (ex. bani exproprieri) pentru a sustine si acest proiect anul acesta, sau care este cauza amanarii atat de mult a proiectului? Cum vor mai putea fi cheltuiti cei 600mil E presupunand ca in curand se liciteaza si restul din Lugoj-Deva in conditiile in care dureaza 1 an pana la inceperea practica a lucrarilor, data care in cel mai bun caz ar fi Septembrie 2012?

9. Care sunt pe termen mediu si lung, planurile MTI de dezvoltare a infrastructurii rutiere si/sau feroviare, in zona Galati - Braila si de conectare prin acesta zona cu infrastructura din Rep. Moldova si Ukraina ?


10. Se are in vedere conectarea zonei, cel putin printr-un drum expres, la unul din coridoarele din apropiere CIV sau CIX ?

11. Am observat ca in planurile MT, DN21 km 70+900-87+850 apare cu licitatie in derulare. Ati putea sa ne prezentati o foaie de parcurs cu termene cat mai realiste (finalizare licitatie, inceput constructie, sfarsit constructie) in privinta reabilitarii acestui sector de drum national european aflat intr-o stare deplorabila?

12. S-a afirmat in diferite ocazii ca banii europeni ramasi necheltuiti din anumite domenii de dezvoltare vor fi realocati in domenii in care acestia pot fi absorbiti. AMPOST va beneficia de astfel de suplimentari si in caz ca acest lucru se intampla, unde se vor directiona aceste sume suplimentare?


13. cand putem spera la demararea proiectului (fie prin finantarea de la bugetul de stat sau printr-un proiect PPP)?

14. Odata cu deschiderea intregului segment Bucuresti-Ploiesti din A3, cum se va face legatura permanent cu Centura Bucurestiului (temporar am inteles, cu cele 2 giratorii) si cu Centura Ploiesti? Intrebarea vizavi de legatura cu CP ramane valabila si pentru deschiderea "provizorie", de la CB.

15. Mai exista vreo sansa ca tronsonul lipsa dintre Bors-Suplacu de Barcau si Turda-Gilau(speram cat de curand sa devina Turda-Nadaselu) sa fie licitat pana in 2014? Daca da, care ar fi un termen aproximativ?

16. Exista un plan pentru linia de cale ferata nefinalizata Valcele - Ramnicu Valcea? Se renunta definitiv la investitie sau ea o sa fie finalizata candva? Stiu ca exista deja un contract semnat cu firma Secol.


17. As vrea sa stiu daca se intentioneaza deschiderea unor noi aeroporturi in Romania in urmatorii 5-10 ani? Proiectele deja incepute pt. constructia aeroporturilor de la Brasov-Ghimbav si Deva-Saulesti inainteaza foarte greu. Se are in vedere constructia unui aeroport pentru zona Galati-Braila sau pentru alte municipii: Bistrita, Pitesti, Piatra Neamt sau Drobeta-Turnu Severin? Se va mai construi al doilea aeroport international pentru Bucuresti in partea de sud a capitalei?

18. Ce asteptari mai sunt pentru executia lucrarilor de reablitare a DN66 (pe tronsonul Rovinari - Bumbesti-Jiu)? Care sunt motivele acestor intarzieri?

19. Pentru a pune capat speculatiilor si dubiilor cu privire la Centura Bacaului, MT ne-ar putea spune clar care este stadiul proiectului.


20. Va rugam sa ne informati care este stadiul proiectului de fuziune dintre aeroportul din Arad si aeroportul din Timisoara.

21. Dupa finalizarea A1, între Deva si Orastie, sau cel putin daca nu atunci, într-un plan îndepartat când se va finaliza întrega A1, se are în vedere largirea podului de la Soimus de peste Mures, podul care va face legatura între A1 si DN7 Deva-Arad?

22. Desi rabilitarea pe coridorul feroviar IV pe teritoriul Romaniei se va face pentru viteza maxima de 160 km/h, totusi pe linie se implementeaza ERTMS Level 2, cu retea GSM-R. De ce nu s-a ales solutia corespunzatoare si mult mai ieftina, respectiv ERTMS Level 1?

23. Care crede-ti ca sunt sansele sa vedem deschisa si centura Aradului la 15 dec 2011 ? Cam cat la suta ?

24. Care e pozitia MT fata de magistrala CF 300 portiunea Cluj-Napoca-Episcopia Bihor, in vederea electrificarii/dublarii acestui segment, daca e cuprins in vreun program de investitii, s-au daca va fi inclus pe viitor, respectiv acelasi lucru pe linia 320 Arad-Oradea.

25. Aeroportul Oradea se afla pe lista investitiilor MT, si daca da, in ce ar consta acestea? Sau daca va fi inclus pe viitor?

26. Care sunt termenele (sau estimarile) pt darea in functiune (macar la stadiul de o banda/sens) a tronsoanelor ramase din A2 ?

27. Cand va fi reluat reabilitarea*Garii de Nord din Timisoara? Si care a fost sentinta la Curtea Internationala de Arbitraj de la Paris vizavi de litigiul aparut cu fostul constructor?

28. Se are in vedere, intr-un plan chiar si foarte, foarte indelungat o legatura mai directa a orasului Tg Mures cu magistralele CF?

29. Care mai este stadiul in ceea ce priveste studiul de fezabilitate pentru viitoarea autostrada Lugoj-Calafat. Prin luna iunie se asteptau oferte, s-a ales vreun cistigator? Deasemenea, puteti sa ne dati o estimare vizavi de demararea lucrarilor pe acest tronson al ramurii sudice a C IV, va intra cu sanse reale de realizare in proiectele MT pentru perioada 2014-2020 ?

30. Pe cand se va termina reabilitarea podului vechi sau finalizarea podului nou peste Arges de pe cea mai veche cale ferata din Regat...Bucuresti-Giurgiu? Din ce stiu, pe langa podul avariat la inundatiile din 2005, exista un al doilea pod feroviar facut la inaltime mai mare ca sa supratraverseze fostul(viitorul?) canal Buc-Dunare care mai are nevoie de cateva zeci de milioane de euro ca sa fie terminat.

31. Se va electrifica vreodata calea ferata Buc-Giurgiu? Si daca da, de ce nu s-a folosit sau se va folosi perioada cand traficul este derivat prin Videle pentru a se electrifica macar pe portiunea nefolosita astazi?

32. Numerotez si detaliez: Cand se va electrifica si trece la o viteza de rulare pe Craiova Calafat comparabila cu cea a infrastructurii feroviare a vecinilor bulgari...vreo sansa sa fim gata cu modernizarea cand se va inaugura teoretic sau macar practic podul Calafat-Vidin?

33. De ce nu se trece la taxarea pe un singur sens a complexului de poduri de la Festesti-Cernavoda? Traficul in sezon s-ar fluidiza, mai ales daca s-ar scoate taxa perceputa la Cernavoda, bineinteles ca valoarea taxei ar trebui dublata. Pentru conformitate la fel ar trebui procedat si la Vadul Oii, taxare unilaterala pe acelasi sens ca la Fetesti-Cernavoda.

34. De ce nu se planteaza arbori (si/sau arbusti) pentru formarea unor perdele forestiere?

35. Avand in vedere restrictiile de viteza severe (cf. BAR 1-10 Nov., exista 2 restrictii de 30 km/h si multiple restrictii de 70-80 km/h) aparute pe M1000 Bucuresti N. - Ploiesti V., linie de cale ferata partea a C IV, reabilitata in perioada 2001-2004, exista vreun plan de imbunatatire a mentenantei pe aceste linii reabilitate?

36. (...)De aceea rog Ministerul sa ne spuna daca are planuri pentru realte stadiul in ceea ce priveste studiul de fezabilitate pentru viitoarea autostrada Lugoj-Calafat. Prin luna iunie se asteptau oferte, s-a ales vreun ci
 

·
Registered
Joined
·
29 Posts
^^

S-a raspuns si la intrebarea Nr.18 iar conform informatiilor din presa, se vad deja primele efecte: lucrarile de plombare a drumului vor fi demarate in zilele urmatoare :banana:


Contractul de executie lucrari de reabilitare DN66, Rovinari – Bumbesti Jiu, a fost reziliat. In data de 17.10. 2011 s-a transmis notificarea de reziliere, aceasta devenind efectiva incepand cu data de 01.11.2011. Lucrarile de reparatii vor fi realizate de cate DRDP Craiova, costurile urmand a fi imputate Constructorului. In prezent se pregatesc documentele necesare pentru organizarea licitatiei in vederea achizitionarii de servicii pentru intocmire SF, revizuire PT si DDE si elaborarea documentatiei de licitatie pentru contractul de executie.
 

·
We are all pax.
Joined
·
2,525 Posts
Ok, am editat postarea mea.
 

·
Registered
Joined
·
116 Posts
S-a raspuns si la 10.
In contextul extinderii retelei TEN – T, Romania a propus introducerea in reteaua globala a sectiunii Buzau – Braila (DN 2B) respectiv conectarea celor doua porturi Braila – Galati, prin infrastructura existenta, respectiv constructia pe viitor a drumului expres prin utilizarea unor instrumente de finantare nerambursabila. Avand in vedere pozitionarea portului Galati la granita de acces a celor 3 state (Romania, R. Moldova, Ucraina) se asigura conexiune directa cu acestea. Prin intermediul sectiunilor de drum DN 2B Galati – Braila – Buzau, se conecteaza infrastructura din cele doua state (R.Moldova si Ucraina) la Coridorul Pan – European nr. IX.

Avand in vedere intersectia Coridoarelor Pan-Europene IV si IX in Bucuresti, se poate considera ca alternativa de tranzit catre Ucraina : coridorul pan –european nr. IV (granita Romania/ Ungaria) pe ruta Nadlac – Bucuresti, Coridorul Pan – European nr. IX pe sectiunea Bucuresti – Buzau, respectiv ruta Buzau – Braila – Galati pentru conectarea cu infrastructura corespondenta de pe teritoriul Ucrainei.
 

·
We are all pax.
Joined
·
2,525 Posts
Editat, multumesc pentru observatie.
 

·
Registered
Joined
·
2,614 Posts
Imi permit sa adresez si intrebarea nr. 37, pentru ca poate fi o problema cu rezolvare rapida sau deloc. Este vorba de unele deficiente constatate pe reabilitarea de pe M300 Câmpina-Predeal. Daca Ministerul receptioneaza lucrarea fara a cere remedierea acestora, ulterior va fi prea târziu:
sursa pozelor: forumul metrouusor.com

Locul in care au fost facute pozele rezulta clar din kilometrajul de pe stâlpi. Pozele sunt facute cu zoom, de aceea orice deficienta / denivelare se vede mai pronuntat decât in realitate.

Intrebarea 37: Vor fi îndreptate aceste deficiente de pe reabilitarea M300 sau vor ramâne asa? A somat ministerul pe constructor sa le repare si daca da care este termenul pâna la care trebuie facute remedierile? Multumesc.
 

·
Registered
Joined
·
7,074 Posts
intrebarea 39:

Care e stadiul celor doua tronsoane lipsa din largirea la 4 benzi a actualei Centurii Bucuresti? (ma refer la cele care lipsesc...pana la A1 si pana la A2).

Ceva licitatii parca au fost in vara.
 

·
Registered
Joined
·
1 Posts
Rovigneta

Buna ziua,

Sunt nou pe acest forum insa, ca si altii, il urmarest de foarte mult.
Consider excelenta implicarea MT in acest forum.

Context :
Dinamica constructiei autostrazilor este bine lansata si asta este clar pentru multi din membrii acestui forum. Mare parte din finantarea acestor lucrari provine din fondurile UE insa exigenta este ca intretinerea lor sa fie agigurata, fapt ce va impune taxarea lor pe viitor.
In Europa exista diferite sisteme de a colecta aceste taxe. In Franta si Italia de exemplu, unde constructia majoritatii autostrazilor a fost facuta din fonduri private, s-a optat pentru sistemul cu bariera fapt ce intreuneaza foarte mult traficul. In Germania si Austria unde autostrazile au fost gratuite multi ani s-a optat pentru un mix intre taxarea pe KM a traficului greu si vigneta (Austria). Ungaria a renuntat la sistemul cu bariera si a implementat vigneta electronica.
Atentie, in Austria, Ungaria, Elvetia etc, vigneta este obligatorie numai pentru autostrazi nu si pentru drumurile nationale.
Romania a adoptat sistemul vignetei electronice obligatorie pentru toate drumurile nationale inclusiv autostrazi.

Desigur este foarte important de tinut cont de cazul concret al Romaniei pentru a finanta intretinerea drumurilor. In Romania reteaua de autostrazi este extrem de mica, unele coridoare sunt finantate din fonduri UE, reteaua de drumuri nationale este importanta si in curs de modernizare abia dupa 1989.
In acest domeniu este nevoe de viziune pe termen lung. Orice decizie luata va fi extrem de greu de modificat ulterior. In Franta autostrazile af fi trebuit sa redevina gratuite dupa amortizarea constructiei lor.
Peronal sunt pentru o solutie care sa nu afecteze fluiditatea traficului, care sa asigure o tarificare justa si echilibrata pentru toti participantii.
Instalarea de bariere pentru plata va fi extrem te dificil de implementat. Dealtfel nici un nod de autostrada din cele ce se construiesc acum nu are prevazuta plasarea de bariere de plata.

In acest context am urmatoarele intrabari :

41) Cu cat la suta au crescut incasarile in urma lansarii sistemului de vignete electronice in Romania?

42) Cate amenzi au fost emise de la lansarea acestui sistem si care cat la suta din ele au fost deja platite? Ma refer la cele strict emise in urma citiri automate a numarului de inmatriculare.

43) In Ungaria, Austria exista zone care obliga traficul greu sa treaca sistematic pe o platforma pentru verificarea greutatii pe osie. Exista asftel de platforme prevazute pe autostrazi / drumuri nationale?

44) Exista la nivel de minister planuri care eventual sa adapteze sistemul de taxare? De exemplu rovineta sa fie valabila numai pe autostrazi la un alt pret pentru autoturisme si taxare pe KM de autostrada pentru traficul greu ?
 

·
We are all pax.
Joined
·
2,525 Posts
@alinb incearca sa fii mai succint. La numarul de intrebari de pana acum, citirea explicatiilor suplimentare mi s-ar parea risipa de timp.
 

·
Registered
Joined
·
7,074 Posts
@alinb incearca sa fii mai succint. La numarul de intrebari de pana acum, citirea explicatiilor suplimentare mi s-ar parea risipa de timp.

Si raspund eu:

43) In Ungaria, Austria exista zone care obliga traficul greu sa treaca sistematic pe o platforma pentru verificarea greutatii pe osie. Exista asftel de platforme prevazute pe autostrazi / drumuri nationale?

Da, noile proiecte de pe CIV recent licitate se vor construi cu aceste sisteme si vor avea atat sisteme dinamice (cantarire in mers) si sisteme statice (mai de precizie) eventual amplasate in parcari. Nenea-Hartia sigur stie mai multe :D.

44) Exista la nivel de minister planuri care eventual sa adapteze sistemul de taxare? De exemplu rovineta sa fie valabila numai pe autostrazi la un alt pret pentru autoturisme si taxare pe KM de autostrada pentru traficul greu ?

As zice ca da...dar dupa ce avem 800-1000 km de autostrada. Nu are logica mai devreme si e chiar absurd.
 

·
Registered
Joined
·
7,074 Posts
45

45.

Pentru cele 8 contracte cele mai recente de constructie a tronsoanelor de autostrada de pe CIV se vor infiinta site-uri web, asa cum cer in general Institutiile Europene ca si conditie a finantarii?
 

·
Registered
Joined
·
90 Posts
Preambul: Specificatiile ERTMS prevad pentru viteze ale trenului de pana la 160 km/h utilizarea ERTMS Level 1, compus din semnalizare optica existenta in linie, balize fixe si instalatii de interfata intre sistemul ECTS si semnalizarea optica. In acelasi timp, specificatiile ERTMS stabilesc faptul ca ERTMS Level 2 este destinat vitezelor de peste 160 km/h, viteze la care dispare semnalizarea optica si apare reteaua GSM-R in lungul caii, retea costisitoare, atat la instalare, cat si la operare. Tocmai din cauza acestor costuri ridicate si nejustificate la viteze de pana la 160 km/h, in Europa exista extrem de putine implementari ERTMS Level 2. In concluzie adresez urmatoarea intrebare:

Intrebare 22: Desi rabilitarea pe coridorul feroviar IV pe teritoriul Romaniei se va face pentru viteza maxima de 160 km/h, totusi pe linie se implementeaza ERTMS Level 2, cu retea GSM-R. De ce nu s-a ales solutia corespunzatoare si mult mai ieftina, respectiv ERTMS Level 1?
Compania a implementat directivele CE care stabilesc, din considerente de interoperabilitate, obligativitatea dotării coridoarelor europene cu echipamente ETCS/ERTMS, nivel 2 – comunicaţii radio de siguranţă prin GSM-R.
 

·
Registered
Joined
·
90 Posts
Intrebarea nr. 24

Care e pozitia MT fata de magistrala CF 300 portiunea Cluj-Napoca-Episcopia Bihor, in vederea electrificarii/dublarii acestui segment, daca e cuprins in vreun program de investitii, s-au daca va fi inclus pe viitor, respectiv acelasi lucru pe linia 320 Arad-Oradea.
Lucrările pentru dublarea/electrificarea secţiei de circulaţie portiunea Cluj-Napoca-Episcopia Bihor sunt cuprinse în strategia CFR pentru obţinerea finanţării începând cu anul 2020, prioritar in momentul de fata fiind coridorul IV pan-european.
 

·
Registered
Joined
·
90 Posts
Intrebarea nr. 27:

Cand va fi reluat reabilitarea Garii de Nord din Timisoara? Si care a fost sentinta la Curtea Internaţională de Arbitraj de la Paris vizavi de litigiul aparut cu fostul constructor?
CFR SA a avut câştig de cauză în ceea ce priveşte demararea procedurilor de organizare a licitaţiei, în conformitate cu procedurile BERD, pentru continuarea lucrărilor - rest de executat în staţia CF Timişoara Nord. Estimăm ca, în primul trimestru al anului 2012, după parcurgerea tuturor etapelor procedurale, să reluăm proiectul de modernizare a staţiei CF Timişoara Nord, prin demararea lucrărilor restante.
 

·
Registered
Joined
·
90 Posts
Intrebare 28:

Se are in vedere, intr-un plan chiar si foarte, foarte indelungat o legatura mai directa a orasului Tg Mures cu magistralele CF?
Există legătură feroviară între oraşul Tg. Mureş şi Magistrala Feroviară 300 (Bucureşti – Episcopia Bihor) şi Linia principală 400 Adjud – Beclean pe Someş.
 
81 - 100 of 369 Posts
Top