No to kolejna różnica między Cork i Dublinem - w Cork zimna jest po prawej
Urocze są te okrągłe wieżyczki, a jest ich tu mnóstwo...
Trzeba było uderzyć na północ - Galway jest o wiele ładniejsze od Limerick, a widoki po drodze przecudne - na przykład Burren i Galway Bay. No i inne atrakcje - Poulnabrone, Stone Fort, Bunratty Castle itp.
Te dwa krany to chyba wszystkich wkurzają wrrr.. Jak tu idzie z rana umyć twarz bez poparzenia się :|
Sporo Irlandczykow ( przynajmniej u mnie w pracy ) tez tak uwaza i najchetniej wyniesliby sie z tego miasta.Sam Dublin jakoś rewelacyjnie nie wygląda, jak jakieś miasteczko małe a nie stolica kraju.
Jest sporo naprawdę ładnych miejsc, ale miasta raczej do pięknych bym nie zaliczył. Zdjęcia subsa są (jak zwykle?) ładniejsze od rzeczywistościWow, piękny jest Dublin.
Podziwiam. Kierowcy autobusów mają tu naprawdę ciężkie życie.Ciekawostka: jestem kierowca Dublin Bus
O, a myślałem, że tylko w Cork 'We don't even have a city. We have a town. A great fucking town.'i wiekszosc tubylcow chcac jechac do centrum miasta prosi o bilet do town, nie do city, city center itp.
Ano. Przez parę setek lat była tu nędza i to wciąż jeszcze widać. Choć nowsze budynki i dzielnice dają radę.]Sam Dublin jakoś rewelacyjnie nie wygląda, jak jakieś miasteczko małe a nie stolica kraju.
True, true. Przypomnę swój wątek o West Coast - subs trafił na ładniejszą pogodęNatomiast zdjęcia tych klifów wymiatają po prostu!!
Pewien jesteś? Byłeś kiedyś w Lulworth cove koło Bournemouth w GB?? Mam kilka zdjęć z tamtego roku, jak byś chciał to mogę wrzucić. Wg. mnie tam klify wyglądają nawet lepiej niż w IrlandiiIrlandia jest tym piękniejsza im dalej od Dublina. Wybrzeża są jedyne takie w Europie. Jak znajde czas to wrzuce swoje fotki z zeszłego roku