SkyscraperCity Forum banner
1 - 14 of 14 Posts

· Registered
Joined
·
5,134 Posts
Ще съсипят пространството пред министерството - там трябва да е площад!
Нека да строят тоя кюкюк на мястото на КНСБ
Това министерство тъне в жунгла от години. Ако отрежат всички дървета и се разгърне красотата на сградата, бих се съгласил, че тя трябва да изпъква и около нея да е празно.

След като повечето не им пречи джунглата и са за зелен и пре-зелен град, нямам против да направят 10 небостъргача около него. Очевидно съдбата на хубавата сграда на министерството е да е скрита - дали от дървета, дали от сгради.
 

· Registered
Joined
·
5,134 Posts
Хайде сега ми кажи как в 18:00 часа точно бул. Христо Ботев ще поеме всички излизащи от тия две сгради?
Едно и също...

А на Коледа как моловете ще поемат всички, които искат да купят подаръци? Еми лудница ще е и изнервено, ама това не значи, че не трябва да има Коледа или молове.

На село животът е много спокоен, кози, крави и едноетажни къщи.
 

· Registered
Joined
·
5,134 Posts
Би се получило култово място за снимки с огледалните фасади и красивата фасада на министерството като фон.
Красивата фасада е скрита зад джунгла от дървета. Не може да сме зелени и да се кефим на фасадата едновременно. Трябва да изберем - да резнем всичко и да си правим селфита пред сградата или да сме зелени, еко и био и да забравим за красотата й.
 

· Registered
Joined
·
5,134 Posts
Липсва малко археология. Дано да се отрие за да направи комплекса от три небостъргача по интересен. А и да обокати знанието за стара Сердика.
Дано не се открие, че строежът ще спре за 100 години.
 

· Registered
Joined
·
5,134 Posts
Значи, интересното е че след по-малко от 3 години, ще висят 2 модерни високи сгради, от среща средновековната сграда на МЗ .

Тя не се вижда отдавна, защото е скрита зад дървета, а до 3 години те ще избуят още повече, споко. :cheers:
 

· Registered
Joined
·
5,134 Posts
Ами всъщност, ако сградата е само 108 метра, няма да е най-високият хотел. Суис хотелът в Младост ще е по-висок.
Само част от кулата на Козата ще е Суис хотелът, и по-точно ниските етажи на сградата. От средата на горе ще са някакви serviced apartments.

По принцип трябва цялата сграда да е хотел за да влезе в класацията на най-високи хотели. Има разни прмери и за части от високи сгради, които са хотели, но не и подробни класации по този показател. Риц Карлтън в Хонг Конг заема 16 етажа между 400 и 480-тия метър на един небостъргач, води се уж highest hotel, но всъщност дори няма подробна такава класация, тъй като това е вид измамна височина. Официалната класация е tallest hotels и обхваща цели сгради. В момента най-високият хотел в света е JW Marriott Marquis Dubai 355 метра, но през Април само с 1 метър по-висок ще стане Gevora hotel Dubai - 356 метра. :D
 

· Registered
Joined
·
5,134 Posts
Трябваше двете нови сгради да са с профила на КНСБ, щеше да се получи много хубав ансамбъл, а и РЗП-то щеше да е чудесно за частниците.
 

· Registered
Joined
·
5,134 Posts
На кои етажи ще е хотела в Ай Тауър? Защото ако е на високите, Хайът може да е висок клас, но си е колко - 6-7 етажа хотел? А тук тази сграда ще си е бая височка и ще разкрива прекрасни панорамни гледки.
Е какво значение има колко висок е един хотел за звездите и комфорта?
Ritz Carlton в Дубай е само на 4 етажа, но цената на стая е по-висока от доста от 400-метровите хотели в Емирството.

Общо взето по света във високите мулти-функционални сгради хотелската част винаги е разположена в ниското.
 

· Registered
Joined
·
5,134 Posts
Противно на преобладаващите нагласи, сградата на Telus всъщност изглежда страхотно и ще се впише перфектно в заформящото се "мини сити".
Сградата изглежда недовършена, отрязана и грозна без върха си и така ще бъде дори когато свикнем.
 

· Registered
Joined
·
5,134 Posts
^^
Вероятно защото новата сграда ще изиграе именно ролята на завършек. Мен много ме дразнят оставените калкани, искам по-бързо тези парцели да се застроят. Без плътна застройка мястото според мен винаги ще изглежда недовършено.
Те собствения си парцел не застроиха както трябва, калканите те дразнят.... Новата сграда ще играя ролята на завършек за себе си, ако не й спестят нещо :)
 
1 - 14 of 14 Posts
Top