SkyscraperCity banner

761 - 780 of 806 Posts

·
Registered
Joined
·
34,903 Posts
Те могат да попитат и как така се построи водопровод до Перник без документи, но вчера премиера и кмета бяха доволни, че в Перник и ма вода благодарение на който водопровод и всичко е простено. Но такив неща като устройствени планове, съгласувания и т.н. те ще се правят може би някога в последствие, ако са нужни някому. А тук е имало със сигурност разрешение и одобрение на плана. Остава да се определени дали то е изтекло, но това не променя факта, че планът в някакъв момент е бил законосъобразен...
 

·
Registered
Joined
·
245 Posts
В тази криза и безработица, най-добре е да се спре строежа и да излезат още хора на улицата без работа и всички доставчици на суровини и те да плеснат с ръце и това е. Тогава всички ще са доволни както са доволни да гледат грозния скелет на Златен век.
Хахахаххахахахаххахаахах е това е уникален довод. Толкова популистко изказване и Радев не може да направи. Кандидатирай се на следващите избори за президент, ще гласувам за теб.
 

·
Registered
Joined
·
1,172 Posts
Ако вярно Божков е свързан с тази сграда, нищо чудно и да не са редовни документите. Виждаме как е контактувал с министри и най-приближени на ББ. Това със сигурност му е давало увереност, че всеки документ може да се оправи в бъдеще.
Този случай обаче няма нищо общо със Златен век. Там е в жилищен квартал и почти всички живущи са против строежа, докато тук няма протести. Целта е само атака срещу собственика, и когато попадне в подходящи ръце, строежът ще продължи.
 

·
Registered
Joined
·
34,903 Posts
Някак не вярва не една, а две банки да не са открили, ако е имало нередности по документите. Независимо кой е собственик и какви връзки има банките си имат оценка на риска и проверка за документално съответствие, особено като говорим за 100 000 000 лева. Не вярвам, че току така дори и чадър банките биха рискували толкова пари при каквото и да е съмнение за нередности. Да бяха до 5 млн. да го преживеят, но тук говорим за страшно много пари...
 

·
Registered
Joined
·
245 Posts
По-голяма гаранция от това, Божков да е намесен, няма. Той си беше държава в държавата. Вие него не го сравнявайте с Баневи, Стайкови или Арабаджиеви. Той е доста по-едра риба от ранга на Пеевски и Борисов. До преди няколко месеца, ако някой беше казал какво ще се случи, никой нямаше да повярва. Все едно да ти кажат, че след няколко месеца Пеевски ще го последва същата съдба, ще повярваш ли? Звучи като нещо абсолютно невероятно. Е, с Божков е било същото.
 

·
Registered
Joined
·
2,790 Posts
И каква е нуждата на София от небостъргачи? Ще спрат софиянци да дишат ли, какво?
Нормален инвеститор нямало да дойде, защото спирали незаконен строеж? Вие чувате ли се изобщо? Точно, ако е незаконен и не го спрат, няма да дойде нормален инвеститор, защото това ще значи, че се пукаме по шевовете от корупция. Читавия инвеститор не го интересува, дали има небостъргачи или не, интересува го да ни е читава системата, а тя не е.
Факт, високите сгради създават друго усещане, но когато са много и събрани на куп. Тук и да се построи този, няма да промени нищо. Трябва да сте много наивни, за да вярвате, че около него ще се пръкнат още 10 (най-малко). Това няма как да стане и в най-смелите ви мечти. От този просто се губи всякакъв смисъл, защото ще стои ни в клин, ни в ръкав, като стърчащ да не казвам какво.
Дори онова, което се строи на Цариградско е супер нелепо. Някакви стъклени ориенталски сгради, до тях складове, срещу тях кооперации, всяка в различен стил, зад тях поле, няколко стотин метра по-надолу коли продават. Манджа с грозде. Тя затова София прилича на закърпени гащи, без абсолютно никаква концепция е и няма как да се оправи. Трябва да се срине цялата и да се построи на ново.
Стига, бе хора. Това е брутално, че не ви пука, че всеки си прави каквото иска. Големи мъже сте.
Накъде от провинцията си, нали?
 

·
Registered
Joined
·
245 Posts
Не, пето коляно софиянка съм.
Но и да бях, хора от провинцията не могат да се изказват ли? София частна собственост ли е?
 

·
Registered
Joined
·
1,903 Posts
Хахахаххахахахаххахаахах е това е уникален довод. Толкова популистко изказване и Радев не може да направи. Кандидатирай се на следващите избори за президент, ще гласувам за теб.

Съпоставям Мериот хотел със Златен век. Какво спечели Лозенец от спирането на този проект и какво ще спечели центъра на София със спирането на Мериот в този късен етап на строежа? Напълно съм съгласен, че законите трябва да се спазват, но те трябва да се спазват преди багера да направи първа копка, а не да се вдигнат 20 етажа и тогава някой да се сети, че нещо не било както трябва и след това да гледаме 30 години "ИПК Родина" гледки или недостроените детски болници. Както се каза по-горе, накрая фирмите ще е по-евтино да се обявят в несъстоятелност и тези скелети ще си ги гледаме вечно и никой няма да ги премахне. Данъкоплатеца не би се съгласил неговите пари да се използват за премахване на стореж с такъв мащаб, а друг инвеститор едва ли би се намерил. Разликата между простия и умния човек е това, че единия може да види няколко крачки напред какви са възможностите. Простия иска сега и веднага и никога не мисли за последващите стъпки. Никой ли не разбра, че се строи Мериот хотел последната година? Трябваше ли да стигнат до 15-ти етаж за да се сети някой? За това говоря тук. Това с работните места го казах иронично, защото така се опитаха от Зладен век да представят нещата с един техен клип. Проблема е не в работните места разбира се, проекти има много в София и строителите работа ще си намерят. По-добър ефект ще има за в бъдеще ако вместо се оствят такива незавършени сгради, които да са градския eyesore, да се вкарат под отговорност хората, които са дремали и не са видяли 15 етажен строеж да се издига в продължение на месеци. Когато чиновниците започнат да си патят, тогава съм сигурен, че ще си отварят очите на много по-ранен етап и ще се самосезират много по-рано.
 

·
Registered
Joined
·
37 Posts
Не, пето коляно софиянка съм.
Но и да бях, хора от провинцията не могат да се изказват ли? София частна собственост ли е?
Може и да си софиянка (което силно ме съмнява), но по далеч от България не си стигала.
А и не мислиш за последствията какво ще се случи ако това грозно бетонно скеле остане с години в такъв вид, което пък говори доста за теб. Надявам се да имаш някаква лична полза от това :)
 

·
Registered
Joined
·
245 Posts
Напротив! Точно
Може и да си софиянка (което силно ме съмнява), но по далеч от България не си стигала.
А и не мислиш за последствията какво ще се случи ако това грозно бетонно скеле остане с години в такъв вид, което пък говори доста за теб. Надявам се да имаш някаква лична полза от това :)
Как пък ги правиш тези кардинални заключения на база предположения? На някоя врачка от телевизията ли се обади, да я питаш софиянка ли съм и дали съм излизала от България?
А на теб каква ще ти е личната полза, ако сградата се построи? Оставяме на страна, дали е законна или не. Ти какво печелиш? Камериер в хотела ли щеше да ходиш да бачкаш?
Наистина ли интелигентни хора, защото се предполага, че тук пишат основно такива (казвам го без капка ирония), са склонни да допуснат да се построи една сграда незаконно, само за да избият някакъв комплекс?
Колкото и клиширано да звучи - затова сме на това дередже, затова сме най-бедната държава в Европа и една от най-бедните бели държави в света. Еми, то разликата между Божков, Борисов и вас, е само че те имат пари, вие не. Манталитета ви е един и същи. Ако имахте пари и вие щяхте да сте я някой Божков, я някой Пеевски.
А тази сграда, по-добре така да остане, даже да не я бутат, за да бъде паметник на корупцията и до какво води тя (до нищо хубаво).
Иначе аз и по-напред казах, София отдавна е изгубила битката с това да има някаква концепция. Една такава сграда няма да поправи това, даже напротив, ще налее допълнително масло в огъня и ще прибави още един архитектурен стил към цялата манджа с грозде.
Който има комплекс и потребност да живее сред високи сгради, може да отиде в Лондон, Ню Йорк, Франкфурт и т.н., на за съжаление до момента натам отиват само тези, който не са съгласни със системата, плод на която е точно тази сграда. Егати иронията.
 

·
Registered
Joined
·
34,903 Posts
@Генче, а не може ли се София да ми е Лондон, Ню Йорк, Франкфурт и да има високи сгради?
 

·
Registered
Joined
·
245 Posts
Ми не, като гледам как ги канселират един след друг, ще си почакаш. И аз искам палми като в Маями, ама нъцки. Иначе ти продължавай да си мечтаеш, надеждата умира последна.....ама все пак умира, а вечен остава само меракът.
 

·
Registered
Joined
·
34,903 Posts
@Генче, говорим за различни неща. В София не вирят палми поради климатични причини, а високи сгради вирят поради парични причини. Небостъргачите и високите сгради по принцип са символ на просперитета и развитието на финансовите и технологичните центрова от 20 век. Как очакваш да влезем 21 век, ако не сме минали през правилните етапи на развитие от 20 век? Тук говорим за високите сгради по принцип, а не за това дали текущата е законна или не, за целта си има структури да четат документите...
 

·
Registered
Joined
·
245 Posts
Офф вече наистина ми е безкрайно безинтересно да отговарям на неща, на които и сами знаете отговорите, обаче не искате да признаете.
Първо си мисля, че просперитета и развитието на една държава се изразява най-малкото в това поне читава инфраструктура да имаме. Ние пътища нямаме, вие за небостъргачи ревете.
Ако имаше чак такава крещяща нужда от такива сгради тук, щяха да никнат като гъби. Това някой да си изпере парите чрез такава сграда, не означава "парични причини". Вижда се, че и тези, който имат някакъв реален хабер да строят такива сгради, ги строят на час по лъжичка, правопропорционално на развитието ни.
И специално тази сграда и онази в Лозенец, не са никакъв символ на просперитета и развитието, а са символ на корупцията.
 

·
Registered
Joined
·
2,790 Posts
Ми не, като гледам как ги канселират един след друг, ще си почакаш. И аз искам палми като в Маями, ама нъцки. Иначе ти продължавай да си мечтаеш, надеждата умира последна.....ама все пак умира, а вечен остава само меракът.
Няма какво да чакаме. В София и без това си се намират най-високите сгради в България, а скоро ще бъде достроена и най-високата на Балканите (с изключение на Истанбул). Който не му уйдисва, дори и да е пето коляно кореняк, да си хваща чукалата и към някое китно родопско селце.

И хайде стоп на спама!
 
761 - 780 of 806 Posts
Top