Chyba powstrzymam się od głosowania, żeby nie być posądzony o "rewanżyzm"
Właśnie do kadrowania w Twojej fotce mam największe zastrzeżenia. Nie jestem w stanie powiedzieć czy była możliwość innego ujęcia, a chodzi mi o to, by szyna jednośladu nie zasłaniała budynków tak jak most nie zasłania tych
@Polex,
Hmm, w sumie trudno mi powiedzieć. Dwa razy tam byłem żeby zrobić takie ujęcie. Za pierwszym razem mi wyszło to, które jest w tym wątku, a za drugim razem właśnie chciałem poprawić to o czym wspomniałeś ale nie udało mi się.
Musiałbym wrócić w to miejsce jeszcze trzeci raz i wtedy spróbować może coś z zoomem. Ewentualnie może wyszłoby coś z szerokim obiektywem, ale takiego nie
posiadam, więc trudno mi powiedzieć .
BTW, super fota w Twoim linku, Twoja?
premier, robiłeś tą fotkę chyba będąc całkiem lub prawie całkiem wyprostowany (oceniam na podstawie balustrady). Może trzeba przykucnąć? Może podejść parę kroków?
Niestety, fotka z linku nie jest moja hno: Gdyby nią była to z pewnością pojawiłaby się tu.
Sorry, ale fota niestety do mnie nie trafia. Miejsce jest szczególne, nigdy nie byłem w Sydney, ale jak wielu zawsze mnie to miasto interesowało. Widziałem kilka ujęć z tego miejsca i potrafiłem się godzinami patrzeć na te wszystkie zdjęcia... Widziałem takie, że całość wyglądała jak słoneczna promenada z jaśniejącym skylinem na tle błękitnego nieba.
Twoje zdjęcie celuje w troche inny przekaz, po części udany, ale całość jest moim zdaniem niestety źle skadrowana. Przeróbki photoshopowe tylko psują sprawę.
Potencjał był, ale nie wykorzystany. A oceniamy przecież wykorzystanie tego potencjału lub podjęcie takich starań . Dlatego nie mogę ocenić tak wysoko jak inni ( ale nie wiem, co kierowało wyborem innych, więc nie będę komentował ).
5/10 za uchwycenie troche futuryzmu.
Oczywiście to tylko moja opinia i odczucia. Gdyby ktoś miał zastrzeżenia to przypominam, że ja przynajmiej poświęciłem czas i napisałem co mi nie leży..
@Ssswirek1
Aj, żebyś wiedział ile ja bym dał żeby teraz być w Polsce
@Polex,
Zapomniałem dodać, że zapraszam do głosowania (oczywiście jeśli chcesz ) nikt Cię nie posądzi o "rewanżyzm". ;]
@Jakub, przede wszystkim dzięki za rozbudowany komentarz
Zawsze miło, jak ktoś poprze negatywną, albo jak w tym wypadku średnią ocenę konstruktywnym wyjaśnieniem
This is an older thread, you may not receive a response, and could
be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
SkyscraperCity Forum
A forum community dedicated to skyscrapers, towers, highrises, construction, and city planning enthusiasts. Come join the discussion about structures, styles, reviews, scale, transportation, skylines, architecture, and more!