SkyscraperCity Forum banner

Jerusalem - Through Bosnian Lenses

3476 Views 22 Replies 6 Participants Last post by  LordMarshall
1 - 20 of 23 Posts
Church of the Holy Sepulchre

See less See more
19
Western Wall

See less See more
10
Mount of Olives

See less See more
17
Haram Ash-Sharif

See less See more
18
Nešto nam se Lordy razvaljanio :D

Svaka čast za slike :eek:kay:
Jerusalem - :drool: apsolutno trebam posjetiti... LM hvala na predivne slike
+1!

Baš danas gledao dok.filmove o Jerusalemu + Obećana Zemlja i nešto baš kontam "Ovo je zemlja koju bi svako ljudsko biće morao (il može) posjetiti u svom životnom vijeku".. (Za tijelo, dušu i duh)

:cheers: za LM !
Nešto nam se Lordy razvaljanio :D

Svaka čast za slike :eek:kay:
sjedim vec na slikama mjesecima i nista neradim pa mislim da je vrijeme da malo pokazem svoje skicanje
bas mi je drago bilo da sam uspio doci do Jerusalema, jos draze da sam uso u haram al-sharif, posto samo muslimani mogu uci u samo dzamiju da vide kamen sa kojeg je Muhamed poceo svoj nocni put, moras da ubjedis prvo Izraelce da si Musliman i onda Palestince da bi te pustili u kompleks...

cisto neugodan osjecaj
Meni je ogromna zelja da to jednog dana posjetim... i drago mi je da imam dva pasosa tako da na jednom spicim izraelski stembilj a na drugom one arapskih zemalja.
ja kad sam prelazijo granicu sa svojim pasosom samo sam im reko da mi nestavljaju stambilj i oni ga stavili na kod papira koji mogu izvaditi kad putujem po arapskim drzavama
Negdje sam citao da ti ponekad znaju srat s time... u smislu iz inata ti ga spice na pasosu ali super ako je tako, moracu i ja isto uraditi :)
Negdje sam citao da ti ponekad znaju srat s time... u smislu iz inata ti ga spice na pasosu ali super ako je tako, moracu i ja isto uraditi :)

Pa, zato prvo ideš u sve Arapske zemalja/mjesta koje želiš obići a Israel/Palestinu kao posljednju destinaciju..
Ne mozes uci u Izrael sa Lebanonskim ili Sirijskim stebiljem na pasosu, moze biti da je isto i za saudijsku arabiju i neke druge ali nisam siguran.
Odlicne slike!

da vidimo koliko vas zna odgovor :) koja je dzamija na slici?

zabranjeno koristenje googla... Marshall - pssst :)
See less See more
:D

ja moram priznati da je bilo vrlo neugodno u Jerusalemu, znam da postoje razlozi za veliku sigurnost, to neosporavam ali meni ko muslimanu je bilo dva puta zabranjeno da udjem u plato dzamije posto nisam izgledo ko arap, ili zato sto je izraelski vojnik nije vjerovo da sam musliman i kad sam mu sure kuranske recitiro nito mi nije pomoglo...

nakraju sam uspio da udjem tek u zadnjem danu posjete posto moji prijatelji koji su bili kriscani su pobjesnili da dok sam bio tamo nisam mogo da posjetim trece najsvetije mjesto u islamu dok sam mogo da posjetim sve druge hramove koji su bitni drugim abrahomvskim religijama...

ako bude isli u jerusalem imajte puno strpljenja... trebace vam...
:D

ja moram priznati da je bilo vrlo neugodno u Jerusalemu, znam da postoje razlozi za veliku sigurnost, to neosporavam ali meni ko muslimanu je bilo dva puta zabranjeno da udjem u plato dzamije posto nisam izgledo ko arap, ili zato sto je izraelski vojnik nije vjerovo da sam musliman i kad sam mu sure kuranske recitiro nito mi nije pomoglo...

nakraju sam uspio da udjem tek u zadnjem danu posjete posto moji prijatelji koji su bili kriscani su pobjesnili da dok sam bio tamo nisam mogo da posjetim trece najsvetije mjesto u islamu dok sam mogo da posjetim sve druge hramove koji su bitni drugim abrahomvskim religijama...

ako bude isli u jerusalem imajte puno strpljenja... trebace vam...
Skini mu gace, i povjerovat ce :lol:
Odlicne slike!

da vidimo koliko vas zna odgovor :) koja je dzamija na slici?

zabranjeno koristenje googla... Marshall - pssst :)
Koliko mi je poznato to nije prava dzamija, dzamija je tamo blizu, a to je "dome of the rock" mada ne znam kako se kaze na bosanskom odakle je muhamed otisao u nebesa. A naravno ispravite me ako sam pogrjesio :)
tacno to nije prava dzamija to je Harem Al-Sharif na engleskom Noble Sanctuary, imam sliku tog kamena sa koje je Muhamed odso kroz sedam rajeva da primi bozije zapovjedi..

nazalost unatrasnji dio kompleksa je bio pod rekonstrukcijom pa nisam mogo ga vidjeti u punom sjaju, bice gotove tek za nekih pet godina...
1 - 20 of 23 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.