Skyscraper City Forum banner
1 - 20 of 26 Posts

·
Administrator
Joined
·
30,231 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Bron: MKB Net

Jonge, rijke stedelingen zoeken rust op platteland
De komende tien jaar zal naar verwachting 20 tot 30% van de Nederlandse boeren het werk neerleggen. Dat verwacht althans de Nederlandse Vereniging van Makelaars. Hun grond wordt meestal verkocht aan andere boeren in de buurt, terwijl hun boerderijen steeds vaker naar mensen uit de steden gaan. Het zijn vooral jonge, rijke stedelingen die in toenemende mate naar het platteland trekken. Ze ontvluchten de drukte, de viezigheid en het onveilige gevoel in de grote stad. Op het platteland hopen ze vredig, gezond en onbezorgd te kunnen leven. Van de stedelingen die een woonboerderij kopen heeft 35% een bruto jaarinkomen van meer dan 58.000 euro, terwijl circa 45% tussen de 29.000 en 58.000 euro verdient. De gemiddelde woonboerderij kost 372.000 euro, tegen 252.000 euro voor een normale eengezinswoning. De gemiddelde leeftijd van de nieuwkomers op het platteland is 44 jaar, terwijl bij de boeren en overige plattelanders 55-plussers sterk zijn vertegenwoordigd. De nieuwkomers zijn ook hoogopgeleid met meestal een hbo- of universitaire opleiding. Nederland telt momenteel 132.000 woningen met een boerderijkarakter. De gemiddelde oppervlakte van deze woonboerderijen is 209 m2.
 

·
Willem II Tilburg
Joined
·
2,232 Posts
ik vind het niet slecht om je kinderen op te voeden in een dorp, maar ik zou daarna wel weer terug willen naar de stad. Wat dat betreft hebben mijn ouders het prima gedaan :) Ik zit nie aan de drugs, ik rook nie, drink met mate (kuch) en hang niet savonds op straat, allemaal dankzij het dorpse leven :)
 

·
heanig an
Joined
·
4,554 Posts
Kruikenparadijs said:
Ik zit nie aan de drugs, ik rook nie, drink met mate (kuch) en hang niet savonds op straat, allemaal dankzij het dorpse leven :)
Ik zit nie aan de drugs, ik rook nie, drink met mate (kuch) en hang niet savonds op straat, allemaal dankzij de achterstandswijk waar ik ben opgegroeid. :)
 

·
Willem II Tilburg
Joined
·
2,232 Posts
Winus said:
Ik zit nie aan de drugs, ik rook nie, drink met mate (kuch) en hang niet savonds op straat, allemaal dankzij de achterstandswijk waar ik ben opgegroeid. :)
Jah, maar als je in Enschede ontspoord bent sta je nu de hitlergroet te maken en met nieuwjaar carbid te schieten. :D
 

·
--------------
Joined
·
2,770 Posts
Ik woon al heel mijn leven in of dicht bij het centrum van een stad, ik zou mijn kinderen ook zeker in de stad op laten groeien. Als ik voor de natuur ga verhuizen ben ik bang dat ik dan mij geluk over de grens ga zoeken.
 

·
Abstract Musician
Joined
·
476 Posts
Mietjes zijn het... wie zoekt er nou rust als ie jong is?
Ik heb het omgekeerde gedaan...
"Jonge, rijke stedelingen zoeken rust op platteland"
"Oude, arme dorpelingen zoeken actie in stad"
 

·
Banned
Joined
·
7,693 Posts
Los van alle ongein en stereotyperingen, begrijp ik wel dat men weg wilt want men wil de tijd zinniger besteden dan in een file of op een perron te staan wachten.
 

·
visit the world
Joined
·
8,185 Posts
nee ik blijf sowieso in de stad wonen en het liefst in het centrum of er anders zo dicht dicht mogelijk tegenaan. Waar ik nu dan woon is dan ook perfect! :) En wil dus voorlopig niet meer weg! :)
 

·
Hoogbouw terrorist
Joined
·
2,886 Posts
Fijn.. zijn de huizen bij ons in de buurt straks helemaal niet meer te betalen door de eigen jeugd! Blijf maar lekker in de stad wonen. Rust en ruimte voor eigen volk eerst (gewaagde uitspraak :p)
 

·
Your advertisement here?
Joined
·
6,866 Posts
Jonge, rijke stedelingen zoeken rust op platteland
En wat komen ze hier doen, herrie schoppen? Alsof hier in Nederland nog ergens rust te vinden is.
Ik woon dan in één van de dunstbevolkte gebieden van Nederland (Drenthe) maar ik heb hier ook last van hondepoep, (of paardepoep, helemaal erg) fileleed en bijkomend geluidsoverlast (grote tractors die maar 40 km p/u mogen), en wachttijden op perrons die je eigenlijk geen perron mag noemen (de bus komt hier namelijk maar eens in het uur). Voor fatsoenlijke voorzieningen zoals scholen of winkels, uitgaansgelegenheden zit je eerst een uur in de auto, je wordt echt gek van al die vriendelijke mensen die je tegenkomt bij de (enige) visboer, en ook hier krijg je folders in de brievenbus. Als er iets in de supermarkt is uitverkocht moet je echt een week wachten voor het er weer is, en 's nachts fatsoenlijk over straat is geen doen tijdens het bietenseizoen. Die vrachtwagens hebben 105 % van de straatbreedte nodig. Nee, blijf maar lekker in de stad!

:weirdo:
 

·
Registered
Joined
·
1,352 Posts
Meisje uit zeer klein plaatsje uit Groningen gaat studeren in Amsterdam ''die grote gevaarlijke stad zo zij niet beter weet'' maar eenmaal in A-Dam ervaart zij de vrijheid welke zij nooit heeft gekent,want in Grun was het altijd knokken,zuipen enz.
(Bron Parool).
In die kleine dorpjes is er meer gezeik dan in een grote stad wees maar is anders dan val je meteen buiten de sociale (lees bemoeizuchtige) controle.
En omdat er vaak geen reet te doen is lijd dat tot excessen slopen,knokken,zuipen,gebruiken.
Volendam is reeds bekend om het Cokegebruik b.v
Platteland wonen nooit!! Kijken hoe de was draait in je machine is nog spectaculaider dan dat!
 

·
Registered
Joined
·
2,200 Posts
Maar jij bent dan ook hardcore boer, Robert!
Ik snap die drang om rustig te wonen best. De stad biedt veel voordelen, maar de tijd dat platteland gelijk stond aan achterlijkheid is wel voorbij. Het lijkt soms wel omgekeerd zelfs. Als ik eens een weekend naar Enschede ga, is alles vergeleken met Amsterdam zo schoon, welvarend en netjes. De mensen komen zelfs beschaafder over. Wanneer ik dan een paar dagen later het CS uitloop, krijg ik het gevoel in een derde wereldland terecht te zijn komen: schreeuwende en spugende taxichauffeurs, rochelende bedelaars, stinkende rugzaktoeristen, gevloek en gescheld om niets, een hele boel rotzooi op straat en een ernstig verloederde openbare ruimte.
Dat vind ik dus ernstig. Amsterdam zou de zenith van de beschaving moeten en kunnen zijn.
 
1 - 20 of 26 Posts
Top