SkyscraperCity banner

881 - 900 of 924 Posts

·
Registered
Joined
·
274 Posts
Odlične slike, Vlado. Fino izgleda fontana u vecernjim satima. 🙂

Zna li neko sta se desilo sa stubovima javne rasvete na Djackom trgu i Pozorišnoj ulici, uklonjeno je toliko, da uz one koji ne rade ovaj deo je skoro u mraku, ali i prilaz istom trgu od Zelene pijace, pa i u nastavku u Vuka Karadzica, gde su strucnjaci pre nekoliko godina postavili one drugačije od postojećih?! 🙄
I u Branka Radicevica oni uklonjeni stubovi nisu vraceni...
Kome se obratiti za neko pojasnjenje?
Cuo sam da ce JKP Sumadija poceti da menja sijalice i održava rasvetu, sto je svakako bolje, nego ovo angazovanje privatnika na tenderu, koji nas "deru".
 

·
Registered
Joined
·
764 Posts
Bas sam prolazio tuda tad I ja I jos dvoje ljudi smo ga izvlacili .. Decko ima 190 cm a morao je da skoci da bi ga uhvatili.. Znaci neverovatna sreca da ostao ziv.. Da je npr bradom udario kad propadao u kocku onesvestio bi se I udavio u tim fekalijama.. radili neku kanalizaciju metar odatle ceo dan I kao sve u ovoj kriminalnoj drzavi koga briga.
Ej to na sred jedinog trga u gradu koji imamo.. Grad je kao Neka kasaba najgora.. Svuda behaton ploce sve krive, nigde nema ravno u celom gradu trotoar.. Svuda noge da polomis.. I svuda neke ploce sive jednobojne odvratne najgore moguce.. Ko ono izabrao bukvalno za streljanje..toliko depresivno sa njima grad deluje .. Znaci najruzniji grad u Evropi slicne velicine.
 

·
Registered
Joined
·
83 Posts
Trg se raspada buhvalno. Behaton je unisten, neke klupice nestale, rasveta ne postoji vise. Strasno. Dal neko vidi to u ovom gradu? Dzabaa mi pisemo. Znam da ovde nije mesto politici, ali mislim da treba da se okupimo i organizujemo u neki pokret. Cim smo ovde znaci da nas interesuje sve u vezi Kragujevca. Ja ovo vise ne mogu da gledam, bude mi krivo stvarno
 

·
Registered
Joined
·
274 Posts
Nedavno sam prosao tim trgom, zaista sam razočaran u kakvom je stanju. Bukvalno se raspada, uz sve to nedostaje mnogo stubova javne rasvete, a i oni koji postoje fizici, ne svetle, pa je mrkli mrak.
I trg preko puta skupstine grada je u haos stanju, sto pločnici, sto rasveta... Pa onda Glavna ulica, sve je propalo. Kameni pesacki most kod pijace je toliko propao da sam nedavno umalo nogu polomio.
Pisao sam za svasta nesto, neka "g-đa" iz komunalne delatnosti SG na odgovara na mejlove, ali zato platu zna da prima, onaj prethodni strucnjak Ilic, odgovarao je i po nesto resavao, ova doticna sad ne j*** zivu silu. Jos ni one stubove kod Zelengore nisu vratili...
 

·
Live And Let Die
Joined
·
1,035 Posts
Било је и горе, сетите се како је град изгледао пре 10-15 година. Ништа се суштински не мења, само количина шминке којом надлежни прикривају своју неспособност и курцобољу.
 

·
Kragujevac
Joined
·
6,386 Posts
Da ima makar šminke neke, a ne kao devojčica od 6 godina kad ukrade šminku od majke pa se sama "sredi"..
 

·
Moderator
Joined
·
16,805 Posts
Uređuje se jezero Bubanj u Kragujevcu - Raspisan tender za izgradnju šipova sa trim stazom

Jezero Bubanj u Kragujevcu, kako je eKapija već pisala, moglo bi postati oaza za odmor, ali i rekreaciju. Grad Kragujevac, raspisao je javnu nabavku za izgradnju šipova sa trim stazom.

Kako se navodi u dokumentaciji, na delu kompleksa, uz trim stazu, postoje depresije u kojima se sakuplja velika količina procednih voda sa okolnog terena što ugrozava stabilnost staze. Za odvođenje vode predviđena je izrada drenaže. U delu neposredno uz trim stazu predviđena je ugradnja drenažne cevi, u nožici nasipa, a na delu terena, sa koga se sliva voda, predviđena je izrada drenažnih rovova od lomljenog kamena. Sakupljene vode odvode se u postojeći odvodni kanal preliva, iz jezera.

Rok za dostavljanje ponuda je 10. avgust 2020, a detaljnije o tenderu pogledajte [URL='https://www.ekapija.com/tender/2942559/izgradnja-sipova-sa-trim-stazom-na-lokaciji-jezera-bubanj-u-kragujevcu-grad[URL='https://www.ekapija.com/tender/2942559/izgradnja-sipova-sa-trim-stazom-na-lokaciji-jezera-bubanj-u-kragujevcu-grad'']OVDE[/url].

Podsetimo, Programom urbane obnove i revitalizacije kompleksa Jezero Bubanj površine 9,6 hektara, koje je izradilo JP Urbanizam za potrebe Grada Kragujevca, urađena je specifikacija potrebnih aktivnosti i radova na realizaciji planiranih sadržaja parka "Jezero Bubanj" i sprovođenju mera sanacije, revitalizacije, zaštite i unapređenja vodenog ekosistema, sa grubom procenom investicionih troškova.

U septembru 2019. godine raspisana je javna nabavka za prvu fazu koja obuhvata izradu pešačkih, biciklističkih i trim staza oko jezera, uključujući i servisno-interventne saobraćajnice u kompleksu, ukupne dužine oko 2.150 m. Staze će pratiti i odgovarajuća javna rasveta i urbani mobilijar. Posao je u oktobru poveren grupi ponuđača koju čine preduzeća Sloga Construction iz Kragujevca, Graditelj NS iz Novog Sada i Millenium Team iz Beograda. Ugovorena vrednost radova je 58,3 miliona dinara bez PDV-a.

Jezero Bubanj u Kragujevcu je veštačko jezero podignuto 70-ih godina prošlog veka, koje okružuje pretežno samoniklo zelenilo, sa drvenastom vegetacijom u zaleđu.
Izvor: www.ekapija.com
 

·
Registered
Joined
·
83 Posts
Poslednji put kada sam prosao video sam da nisu ni one radove zavrsili, cak je i ono sto je uradjeno pocelo da zarasta. Sta je sad ovo?
 
881 - 900 of 924 Posts
Top